Prvi zmenek

Prvi zmenek: včasih izpolnitev sanj, mnogokrat pa se lahko zgodi, da postane najhujša nočna mora.

Še posebej ženske so na teh srečanjih izpostavljene mnogim nevšečnostim, zato morajo biti še toliko bolj previdne. Tokrat razpravljamo o primeru, ko si človeka, s katerim se nameravaš dobiti, že spoznal/a ali pa imaš ustvarjeno prvo sliko. A to še ne pomeni, da bo šlo vse po maslu. Tudi zmenek z znancem je lahko prava nadloga. Temu se da izogniti, zato upoštevaj pravila prvega zmenka.

Pravila prvega zmenka

  • Če se z nekom zmeniš za srečanje in kasneje ugotoviš, da je bila to napaka, ga enostavno odpovej. Vendar naj to ne bo v zadnjem hipu. Bolje, da si odkrit/a in ga/jo razočaraš, kakor da bi se ves večer mučil/a.
  • Na prvi pravi zmenek z znancem (znanko) pojdi nekam, kjer bo neformalno vzdušje, kjer ne bo predrago in kjer se bosta lahko pogovarjala. Kakšna pijača v mirnejšem lokalu bo za prvič čisto v redu.
  • Ne blebetaj preveč o sebi, ampak se raje osredotoči nanj/o. Vprašanja postavljaj “na štiri oči”, saj tako deluješ bolj iskreno in s tem tudi pokažeš, da te odgovor resnično zanima.
  • Če oseba, s katero si na zmenku, načne temo shutterstock_546500269o nekdanjih partnerjih in se razpravi nikakor ne moreš izogniti, odgovarjaj prijazno. Blatenje nekdanjega partnerja ni priporočljivo. Sogovornik se bo spraševal, zakaj si potem sploh bil/a z nekom, ki je tako nevzdržen. Utegne si ustvariti napačno mnenje o tebi.
  • Moške in ženske privlačijo ljudje, ki uživajo svoje življenje. Zmenek ni terapija, zato ne razglabljaj o svojih težavah. Nihče se namreč noče zapletati z depresivno osebo.
  • Če ugotoviš, da nista za skupaj, naj te ne bo strah ali sram zaključiti zmenka prej, kot je bilo načrtovano. Pri “dajanju košarice” bodi prijazen/na in iskren/a. Priznaj mu/ji, kaj čutiš. Zakaj meniš, da to ne bo šlo. Če ni pravi/a zate, bo zagotovo idealen/na za nekoga drugega.

Ni komentarjev