VIDEO: Kdaj in kako se začeti pogovarjati o veri?

Odgovarjamo na vaša vprašanja o odnosih in zmenkih. Nanje odgovarja Eva Erpič, strokovnjakinja za odnose in intimo, zakonska in družinska terapevtka. Vprašali ste nas:

“Kdaj in kako se začeti pogovarjati o veri?”

@ona_on.com Vprašanje bralcev: “Kdaj in kako se začeti pogovarjati o veri?” 💕 Vi ste vprašali, mi odgovarjamo. @evaerpic ♬ original sound – ona-on.com

Odgovor Eve Erpič:

“Vaša stališča, prepričanja, vaša verska usmerjenost, vse to so zelo pomembne teme oziroma zelo ranljive, intimne teme, zato je prav, da o njih spregovorimo tudi z našim bodočim partnerjem, ampak o njih ni treba spregovoriti na prvem zmenku.

Bilo bi celo preveč ranljivo, da se mi osebi razkrijemo in potem ugotovimo, da si nisva všeč, da se ne želiva nikoli več videti, zato je prav, da se odnos poglablja sčasoma in da sčasoma razkrijemo čedalje več o sebi. Ker bomo čedalje bolj prepričani, da je na drugi strani nek sogovornik, ki nam ustreza, neka oseba, ki jih lahko zaupamo in želimo z njo podeliti več o sebi.

Zato lahko na prvem ali pa drugem zmenku odprete temo o veri na splošno. Tako boste dobili en vtis o tem, kaj si oseba misli o veri, ni pa treba še podeliti vaše ranljivosti, vaše intime glede tega, kako vi osebno doživljate vašo vero.”

Imaš vprašanje o odnosih, zmenkih? Pošlji ga na vprasanja@ona-on.com s pripisom Vprašanje za Evo.

Preberi še druge odgovore na vaša vprašanja TUKAJ.


Ni komentarjev

Odgovori