Jadranka Juras je oseba, ki meni, da je glasba največja in najbolj veličastna stvaritev človeštva. Z njo smo se pogovarjali o ljubezni in vsem kar pride zraven.

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate?

“Trenutno sem v Italiji, kamor sem prišla na pevsko tekmovanje z mojim možem in psico Kofi. Raziskujemo, dobro jemo in se imamo fino.”

Kaj je pri vas v tem trenutku na prvem mestu?

“Biti obkrožena z bitji, tako človeškimi kot živalskimi, katere imam rada in kateri imajo radi mene.”

Za koga in kaj bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

“Ljubim svojega moža, mojo družino, starše, sestro, živali, naravo in človeško dobrosrčnost, iskrenost, neposrednost ter glasbo.”

jadranka-juras-ona-on-ljubezen-zmenki2

Vaša prva asociacija na ljubezen?

“Da je mnogokrat precenjena v smislu tega, da se iz nje dela kič in populizem. Ter da ni rezervirana samo za odnos med dvema človekoma. Ljubezen lahko človek občuti v različnih trenutkih, v različnih relacijah. Je pristnost.”

Prvi poljub si zapomnimo za vedno. Imate na ta trenutek lepe spomine?

“Ne. Precej brezvezne.”

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju?

“Teh zgodb ima vsak od nas verjetno veliko na zalogi, saj ko si zaljubljen, se po navadi obnašaš precej ‘ne ti’ in odštekano.”

Je v vaših očeh samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti?

“Odvisno od človeka do človeka. Zdi se mi pomembno, da se človek ne boji biti sam, saj je treba vzgojiti tudi odnos s sami sabo in do samega sebe, ki je po mojem mnenju tudi temelj za odnose z drugimi. Biti sam ni isto kot biti osamljen. Biti sam je osvežujoče in čas, da se zazreš v samega sebe ter se iskreno soočiš s tem kar in kdo si.”

Kako pa gledate na prekinitev partnerske zveze? Kako ste se, če ste bili kdaj v tem položaju, s tem soočali?

jadranka-juras-ona-on-ljubezen-zmenki1

“Je neke vrste ‘mala smrt’, a včasih zelo pomembna in nujna. Mnogokrat pa tudi prehitra, kajti ljudje preveč površno doživljajo odnose, a odnosi so tisti, ki nas veliko naučijo predvsem o tem, kdo smo mi sami. Je pa res, da je strupene odnose potrebno prekiniti, saj nas zastrupijo.”

Danes se že 20 % Slovencev spozna preko spleta. Kaj menite vi o tovrstnem spletnem spoznavanju?

“Glede na dejstvo, da ljudje preživljajo veliko časa na spletu, je to pač normalno. Časi se spreminjajo.”

Na največjem slovenskem spoznavnem portalu ona-on.com se je spoznalo kar 17.000 parov. Je tudi med vašimi znanci kakšen par, čigar iskrica je preskočila prav na ona-on.com?

“Imam znanko, ki je spoznala partnerja prek spleta. Ne vem pa, če je bil to ona-on.com.”

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

“Termin ‘ljubezen življenja’ je morda čisto prenapihnjen. Življenje je vredno deliti z osebo, ki te podpira, spoštuje, razume, neguje, se razvija s tabo in nasmeje, skratka z najboljšim prijateljem v vseh pogledih. Ker ljubezen vedno preraste v najboljše prijateljstvo, če je le ta prava.”

Novinarka in urednica Magazina ter asistentka v marketingu. Zagrizena antišportnica in odvisnica od kave. Mojo ljubezen do kave presega le ljubezen do živali. Sem živ dokaz, da spletno spoznavanje deluje.

Ni komentarjev

Odgovori