Spoznavanje in osvajanje preko spleta – 10 dejstev

Vir: Shutterstock

Število ljudi, ki svoje partnerje spozna preko spleta, se iz leta v leto povečuje. Spoznavni servis ona-on.com je vodilni na področju iskanja resne veze.

Poglejmo nekaj dejstev, ki smo se jih naučili skozi leta.

 

1. Pri spoznavanju v živo so moški, predvsem po mnenju žensk, premalo pogumni. Strah pred zavrnitvijo, ki po nepotrebnem odvrača od pristopanja do nasprotnega spola, večina pripisuje nizki samopodobi.

2. Pravi čas za prvi klic po obetavnem srečanju je že naslednji dan! Velika večina Slovenk želi, da se jih takoj pokliče.

3. Vedrina, nasmejanost in kanček skrivnostnosti je zmagovit recept za prvi zmenek. Moški ne marajo preveč klepetavih in odvisnih žensk, prav tako imajo manj možnosti tiste, ki prekmalu začnejo govoriti o poroki in »žurerke«. Ženske ne marajo slabega zadaha, poslušanju o bivših in zamudnikov na zmenek.

4. Okoli 28.000 parov se je spoznalo v 21 letih na največjem servisu za spoznavanje, ona-on.com.

5. V Sloveniji okoli 80 % vseh parov nastane s pomočjo spletnih servisov. Spletni iskalci ljubezni so bolj resni v svojih namerah in precej hitreje smuknejo v zakonski stan ali resno zvezo kot pari, ki se spoznajo, kako drugače.

6. Za samske ženske, ki iščejo resnega partnerja, je splet postal osrednji kanal spoznavanja, saj skoraj 50 % trenutno vezanih žensk navaja, da so svoje moške našle na spletu.

7. Slovenci sodimo med narode, ki v nekoliko večji meri posegamo po spletnih zmenkih, kot pa spoznavanju ob različnih priložnostih v živo. V tem smo bolj podobni Skandinavcem, kot pa denimo Špancem. Le 10 % anketiranih meni, da smo Slovenci “pravi žurerji”, ki se spoznavamo na zabavah, prireditvah in drugih priložnostih “v živo”, kar 90 % pa se strinja, da smo bolj introvertirani, v večnem pomanjkanju časa, in zato v večji meri posegamo po spletnih zmenkih.

8. 80 % ljudi pozna vsaj en par, ki se je spoznal preko spleta. Za številne je to osrednja motivacija, da se včlanijo, saj vidijo svoje znance, prijatelje in podobno, ki so našli svoje partnerje.

9. Uporabniki spletnih spoznavnih servisov, pogosto prosijo za pomoč prijatelje, da pregledajo njihov uporabniški profil in sliko ter jim pomagajo, da se najbolje predstavijo nasprotnemu spolu.

10. Ženske, ki objavijo svojo fotografijo na spletu, dobijo dvakrat več sporočil kot tiste, ki slike nimajo. Moškim se poveča ogled profila, če objavijo, koliko zaslužijo.

 


Če ljubezen še iščeš, izkoristi popolnoma brezplačen preizkus ona-on.com,
klikni sem in se registriraj.

Lovilka pozitivnih vibracij, povprečno dekle, ki piše svoj alter ego in drugače kuha kavo. Napačno postavljam vejice, na mojem majhnem vrtu raste tudi plevel. Obožujem življenje na vasi, čeprav je v naselju in vožnjo v službo z vlakom.

Ni komentarjev

Odgovori