Umetnost pristopanja na spletu: Kako začeti pogovor s simpatijo?

Zmenki prek spleta so postali nekaj povsem običajnega, vendar se mnogi še vedno sprašujejo, kako začeti pogovor s všečnimi uporabniki.

Ko nekomu pošlješ sporočilo, si želiš prejeti odgovor. Prvi pogoj je, da si podrobneje ogledaš profil simpatije in oceniš ali imata dovolj skupnih točk, da se bo pogovor lahko razvil.

Zelo dobrodošlo je tudi, da imaš objavljeno sliko (na ona-on.com priporočamo najmanj tri slike). Če oceniš, da je vredno poizkusiti, sledi razmislek o tem, kaj napisati.

Za mnoge je to trenutek, ko se pojavijo tisti občutki vznemirjenja in negotovosti. Kako naj oblikujem sporočilo? Kaj naj rečem, da bom ustvaril/-a dober vtis?

V tem članku bomo raziskali kreativne načine, kako odpreti pogovor s simpatijo na spletu, ter dali nekaj uporabnih nasvetov, kako narediti prvi korak k vzpostavitvi povezave.

Personaliziraj prvo sporočilo

Pomembno je, da se izogneš generičnim vprašanjem. Preuči profil simpatije in ga uporabi za nagovor o morebitnih skupnih lastnostih.

Uporabi humor

Humor sprosti napetost in ustvari sproščeno vzdušje. Duhovita sporočila pritegnejo pozornost.

Postavi vprašanje, ki spodbudi razmislek

Če gre za neko skupno lastnost ali interes, lahko le to spodbudi zanimiv pogovor. Običajni “Kako si?” le redko vodi v nadaljevanje pogovora.

Skupni interesi in hobiji

Odlično izhodišče za začetek pogovora, saj imata oba nekaj skupnega – nekaj kar vaju že povezuje.

Če se sogovornik/ca ukvarja z nečem, kar se ti zdi zanimivo, lahko predlagaš, da poizkusita skupaj ali še bolje, če te nauči kaj o tem.

Izogibaj se tipičnim klišejem

Zakaj bi se morali izogibati preveč izrabljenim stavkom in izrazom? Zato, ker je vsak bolj zanimiv, če zna o sebi povedati kaj nevsakdanjega.

Kako izstopati iz množice s svojim profilom? Naredi ga privlačnega tako, da objaviš kakšno zanimivo sliko sebe pri ali s tvojimi hobiji.

Nadaljevanje in razvijanje pogovora

Kako nadaljevati pogovor? Postopoma! Ne povej vsega na enkrat. Sprašuj – pokaži interes, da te oseba na drugu strani resnično zanima. Predvsem pa bodi, to kar si – slej ali prej se bo potrebno spoznati tudi v živo.

Ne glede na to, ali si na začetku uporabe spletnih aplikacij za zmenke ali pa želiš le osvežiti svoje pristope, bodo ti nasveti in ideje pomagali odpreti vrata v zanimiv in sproščen virtualni pogovor s tisto posebno osebo.

Spoznavanje nekoga na spletu je lahko zabavno in vznemirljivo, če se naučiš umetnosti pristopanja na spletu.

Ni komentarjev

Odgovori