Open/Close Menu
Spoznala sva se na ona-on.com

Poroka v 2021: Kaj zares potrebuješ za popolno poroko?

Veliko parov mrzlično prestavlja datume na jesen, da bi lahko udejanili veliko sanjsko poroko. Tako smo prestavili in prilagodili tudi ona-on Sanjsko poroko Karmen in Janeza, ki jo skupaj z omisli.si/poroko planiramo v avgustu 2021.

Namesto prestavljanja predlagamo, da poročno slavje prilagodita razmeram.

Manjše poroke v družbi najožjih so vedno veliko pristnejše doživetje za vse. Je pa res, da ne bosta mogla povabiti vseh tet in stricev, s katerimi ste nazadnje osebno in zares govorili pred več kot letom dni… Si to zares sploh želita? Ali je to bolj želja tradicije?

Poroka v času korona krize

Ne bomo pisali, kaj se trenutno sme in česar ne, saj se ukrepi prehitro spreminjajo. Namesto tega ‘pogooglajta’ NIJZ poroka in skoraj gotovo bo prvi zadetek tisti, ki vama bo obelodanil, kaj je trenutno dopustno in kaj ne.

S tem zapisom vaju ne želimo prepričevati, da svoje poročne želje uglasita s Covid situacijo. Samo pravimo, da obstaja plan B, ki vama bo morebiti na koncu celo bolj všeč.

Omislita si lahko zelo iskreno in pristno poroko, ki bo več kot sanjska in brez aristokratsko-buržuazno-obrednih momentov, ki večini povzročajo zgolj stres in tanjše denarnice.

Načrtuj poroko na Omisli.si

Poročna lokacija

Brez poročne lokacije ne bo šlo. A ni nikakršnega razloga, da si izbereta prav enega izmed 5-10 največjih in najdražjih poročnih lokacij (saj vesta, katere imamo v mislih).

Pošljita povpraševanje na Omisli.si/najem-prostora in označita katere izmed naštetih lokacij bi vama lahko ugajale: gostišče, grad, hotel, koča, plesna dvorana, piknik prostor, šotor, večnamenski prostor, zasebna vila ali kaj tretjega, kar imata v mislih…

Presenečena bosta, kaj vse se da izpeljati v Sloveniji in kako bizarno se cene lahko razlikujejo.

Ne razumita narobe, najceneje nikoli ne bo najboljše. Kar pravimo je, da najdražje verjetno niti ne bo.

Poročna pogostitev (hrana in pijača)

V kombinaciji z lokacijo zelo razmislita tudi o pogostitvi. Če bosta imela okoli 30 svatov namesto 100, si lahko omislita bolj razkošno pogostitev. Za ceno menija računajta 30-70 €/osebo.

Dobro vino, pivo in sokovi bodo malenkost dražji, a vredni vsakega evra. Cilj ni le nahraniti in napiti goste…

Zelo realno je izpeljati edinstveno gurmansko pogostitev vključno s hrano, lokacijo in pijačo za zgolj 50 €/osebo. Ne verjameta? Povprašajta na Omisli.si/pogostitev ali na Omisli.si/catering odvisno od koncepta, ki ga imata v mislih…

Zelo pomembno. Uživajta v hrani in pijači. Da, povsem mogoče je, sploh ob manjših porokah, ki jo tukaj orisujem. To je res vajin dan. Ne pozabita na to.

Kje najti vse ponudnike na enem mestu?

S preverjenimi ponudniki si na omisli.si/poroko delijo predanost zagotavljanja izjemne izkušnje pri najemanju storitev. Zato ob najemu na Omisli.si nudijo brezplačno pravno pomoč v primeru kakršnihkoli težav z izbranim ponudnikom.

Poročna glasba

Poročna glasba je make-it or break-it poročni moment.

Seveda, ozirajta se na lasten glasbeni okus… A če sta edina, ki ljubita harmoniko, animacijo, svečani ples in tradicionalne običaje, svatje pa bi raje migljali v modernih ritmih, premislita glede izbora poročne glasbe.

In seveda obratno, ne ozirajta se povsem na glasbeni okus svatov.

Cilj je neprisiljena zabava v kateri boste vsi uživali, ne z bičem silili svate na plesišče.

Poročno cvetje in dekoracija

Poročni šopek je verjetno nujen, prav tako osnovna dekoracija prostorov. To res naredi poroko svečano.

Naprsni šopki in dekoracija vozil pa morebiti niti niso več tako pomembni na manjših porokah.

Kakorkoli, poročno cvetje in dekoracija vaju ne bo stalo prav veliko.

Poročni fotograf in snemanje poroke

Žal vama bo, če se ne odločita za odličnega in preverjenega poročnega fotografa. Verjemita!

Predlagamo, da fotografu oziroma snemalcu vnaprej sporočita, da ne želita nikjer pozirati. OK, takoj po obredu in kakšna gasilska… Za tem pa naj se fotograf ali snemalec nemoteče giblje po vajini poroki in lovi trenutke, namesto da bi jih vidva ali svati producirali.

Kaj pa ostale poročne storitve in ponudniki?

Če vama budget dopušča, je na voljo ogromno dodatnih poročnih storitev, ki si jih lahko ogledata na Omisli.si/poroko.

Glede poročnih prstanov in obleke in drugih stvari kot so poročni nakit, ličenje, frizura, britje, …, pa tukaj ne bomo svetoval, saj se to zares tiče le vaju, ne dogodka samega.

Za zaključek bi radi ponovili – ne prestavljajta poroke, raje uživajta danes in zares!

Poročno načrtovanje Omisli.si/poroko