Ali si želite zgolj seks ali nekaj več?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste spoznali osebo, ki vam je dajala mešane signale?

Vidite, da ste ji všeč, da rada preživlja čas z vami, da uživa v mesenih užitkih z vami. Hkrati pa vam ne nudi veliko pozornosti, pogosto z zamudo odgovarja na vaša sporočila in vas ne pelje v javnosti.

Vprašati se morate, kaj si želite vi?

Zelo velika verjetnost je, da je taka oseba z vami zgolj zaradi seksa. Veliko ljudi, predvsem moških, se zavestno odloči, da ne bodo vstopili v resno zvezo. Zgolj bežni odnosi, brez kakršnekoli globine ali čustev. Vprašati se morate, kaj si želite vi? Gre za zelo občutljivo temo, ki jo na primerih obravnavam tudi v knjigi (Ne)srečni konci.

Kako vas bo druga oseba dojemala, je odvisno od vas

Vaše besede in dejanja definirajo, kako vas bo druga oseba dojemala. Problem se pojavi, če si osebi drugače interpretirata besede in dejanja. Če ljudje hočemo videti stvari drugače kot so, smo signale povsem zmožni interpretirati napačno.

Iz tega razloga je pametno, da se jasno o tem vnaprej pogovorite. S tem daste drugi osebi vedeti, kaj lahko pričakuje. Če ji boste lagali ali pa lagali sebi, bo to neizbežno vodilo v razočaranje in zlomljeno srce.

Si želite le seks?

Če si želite zgolj seks, dajte to drugi osebi takoj jasno vedeti. Ne ji govoriti o skupni prihodnosti, ne ji dajati lažnega upanja. Ko preživljate čas s to osebo, maksimalno uživajte, potem pa jo pustite pri miru.

Če si bo druga oseba sama delala utvare, to ni več vaš problem, ker ste bili do nje odkriti. Mnogi so lahko z osebo tudi, če do nje čutijo samo privlačnost in s tem ni nič narobe, dokler so iskreni in ne zavajajo.

Želja po resni zvezi zahteva več potrpežljivosti

Če pa si želite resne zveze, morate biti pripravljeni na veliko več potrpežljivosti. Pogosto ljudje niti sami ne vedo, kaj si želijo. Če spoznate osebo, ki si prav tako želi resno zvezo, se lahko začnete počasi spoznavati in ugotavljati, ali ste kompatibilni.

Mnogo dejavnikov je, ki vplivajo na to, ali se bo resna zveza dejansko razvila ali ne.

Mnogo dejavnikov je, ki vplivajo na to, ali se bo resna zveza dejansko razvila ali ne. V veliko primerih se zveza, tudi če sta si osebi privlačni in si želita zveze, ne bo razvila, ker bosta osebi karakterno nekompatibilni ali pa bosta imeli drugačne želje v življenju.

Če pa spoznate osebo, ki si ne želi zveze, morate biti pripravljeni sprejeti riziko, da boste z veliko verjetnostjo prizadeti. Seveda se čustva lahko razvijejo sčasoma, ne pa na to polagati velikih upov. V tem primeru morate dati osebi čas in ne smete biti neučakani. Če vidite, da ne zmorete več negotovosti, je čas da zaključite odnos.

Česa si pravzaprav želite?

Pomembno je, da ugotovite, kaj si želite v življenju in česa res ne. V določenih trenutkih v življenju nam lahko bolj ustreza samsko življenje, v drugih življenje v dvoje. Ljudje smo si različni, vsak ima svoje preference.

Glavno je, da so pričakovanja znana in da smo iskreni drug do drugega. Na ta način se izognemo slabi volji in zameram. Še več mojih nasvetov je dostopnih v knjigi (Ne)srečni konci, ki nudi številne nasvete pri iskanju novih ljubezenskih priložnosti v življenju.

Avtorica knjige (Ne)srečni konci, ki je napisana kot priročnik za soočanje z življenjem po razhodu in pri iskanju novih priložnosti v življenju. Je doktorica prava in diplomirana ekonomistka, ki poučuje na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V popolnoma drugo smer je zaplavala, ker je začutila, da lahko s svojimi izkušnjami na področju partnerskih odnosov marsikomu olajšala eno izmed najtežjih obdobij v življenju. Verjame, da lahko le z razumevanjem dogodkov, ki se nam zgodijo, te dogodke sprejmemo in srečno zaživimo dalje, zato ljudi spodbuja k lastnemu razmišljanju. Svoje znanje o partnerskih odnosih deli tudi v člankih na enem izmed spletnih portalov, na spletni strani ter socialnih omrežjih. Predana je, da vam pomaga najti srečo v življenju in verjame, da se ta že skriva v vas.

Ni komentarjev

Odgovori