Ana Praznik ~ V prvi vrsti moramo spoštovati sebe!

Ana Praznik je v zadnjih tednih znana predvsem po svoji dobrosrčnosti. V oddaji Delovna akcija pomaga družinam v stiski. Pravi, da se je zgodbe dotaknejo in da je zelo čustvena oseba.

Za ljubezen je v prvi vrsti potrebna iskrenost. Med svojimi prijatelji pa ima tudi par, ki se je spoznal prav na ona-on. Kaj vse je še povedala za ona-on, lahko preveriš spodaj …

Aktivni ste na več področjih. Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate, kaj vam je pomembno?

V tem trenutku sem popolnoma predana Delovni akciji, ki jo še snemamo. Sicer smo pri koncu, pa vendar so moje misli pri družinah, ki jim prenavljamo domove.

Ko se bo projekt zaključil, pa grem zopet nazaj na radio in v ustaljeno življenje.

Kako se soočate s težkimi življenjskimi zgodbami?

Težko je človek ravnodušen, medtem ko gleda v oči mami, ki svojim otrokom nudi vse, čisto vse in še več, kot lahko. Samo zato, da se otroka med vrstniki ne bi počutila izobčenca.

Za preživetje potrebujemo tudi topel objem!

Težko gledam oči napolnjene s solzami in hkrati poslušam zgodbo o psihičnem in fizičnem nasilju. O tem, kako je partner pretepal svojo ženo in otroke. In ko je zbrala dovolj moči, da jih je obvarovala, se odselila, poskusila zaživeti na novo, se mora zdaj boriti še s pomanjkanjem. Pomanjkanjem vsega. Osnovnih življenjskih dobrin in tudi čustvenim pomanjkanjem. Veste, niso samo hrana, obleka in topel dom tisto, kar človek potrebuje. Človek za preživetje potrebuje tudi topel objem. Občutiti ljubezen.

unnamed-minČlovek za preživetje potrebuje tudi občutek varnosti, pripadnosti in to, da je nekaj vreden. Ko samo pomislim na tiste, ki nimajo tega, imam v grlu cmok in stežka pogoltnem slino.

Lahko rečemo, da širite toplino in ljubezen. Kaj za vas sicer pomeni ljubezen?

Ravno nekaj dni nazaj sem se pogovarjala z mamico, ki smo jim prenovili hišo in mi je rekla, da, če želiš imeti druge rad, moraš najprej imeti sebe rad.

Zelo se strinjam s tem. V prvi vrsti je treba spoštovati sebe, se imeti rad, šele potem imamo lahko radi tudi druge. To seveda ne mislim na ta egocentrični način, pač pa da se sprejmeš takšnega kot si in se zaveš, da si takšen najboljši. Unikaten.

Ljubezen je tudi ena izmed glavnih tem v skladbah, filmih, v pogovorih … Kako je pri vas – povezujete ljubezen z vašim poklicem, ustvarjanjem?

Delam to, kar me veseli!

Tudi. Ljubimo lahko ne samo osebe in živali. Tudi to kar delamo. Zase lahko rečem, da sem res lahko srečna, da delam to, kar me veseli, kar ljubim. Radio je moja velika ljubezen, pred kratkim pa sem spoznala tudi delo na televiziji, ki sem ga prav tako vzljubila in se mu popolnoma predala.

Vaša prva asociacija na ljubezen?

Otja. Moja hčerka. Ob njej sem spoznala, kaj pomeni imeti brezpogojno rad. Dokler tega ne doživiš, ne doživiš brezpogojne ljubezni. Res sem hvaležna, da jo imam in da je ona takšna kot je. Saj sem se od nje veliko naučila.

Za koga in kaj vse bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

Jaz ljubim življenje.

Je samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti za raziskovanje?

Samski, izkoristite to obdobje!

Nikakor. Samski stan je zagotovo treba izkoristiti. Mogoče je to stvar, ki sem  jo v svojem življenju premalo izkoristila. Hitro sem šla iz zveze v zvezo in ta samska obdobja pri meni niso bila dolga.

Mogoče bi bilo dobro, če bi bila. Bi se malo bolj naučila biti sama s sabo. Mogoče bi šla sama na kakšno potovanje ali pa odkrila še kakšno resnico o sebi.

Tako, da samskost ni nujno slaba. Je pa seveda odvisno, kakšen človek si. Nekateri niso radi predolgo sami. Ljudje smo si različni in imamo različne potrebe.

unnamed1-minNam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju?

Uf uf … pojma nimam. 😀

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 30% Slovencev (skoraj vsak 3. par) danes spozna prek spleta?

Ne, tega pa res nisem vedela. Super se mi zdi, da imamo tudi te možnosti. Tempo življenja je hiter in če nam internet olajša poiskati partnerja, se mi to zdi kar kul.

Ona-on.com, največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 20.000 pari in več kot 175.000 registriranimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

Super. Pohvalno.

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, na ona-on.com?

Ja, pa res poznam.

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

Kdor išče, ta najde. Prej ali slej. Poleg tega se mi zdi tudi pomembno, da smo med spoznavanjem partnerja iskreni. Da se ne pretvarjamo samo zato, da bi nekomu ugodili. Iskrenost se mi zdi ključna.

Ni komentarjev

Odgovori