Pevec in glasbenik Andrej Ikica se je širši slovenski javnosti predstavil leta 2008 z debitantsko ploščo Ledolomilec ter z nastopom na Melodijah morja in sonca leta 2009. V zadnjih letih je nanizal kar nekaj uspešnih singlov, njegov aktualni single pa je Blues tega mesta.

Kaj Andrej Ikica sporoča vsem samskim, ki še iščete sorodno dušo, si poglej v videu:

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate?

“Glede na to, da sem kronično hiperaktivna oseba, se trenutno ukvarjam s tisoč in eno stvarjo 🙂 Bi pa morda izpostavil dvoje: sem polno zaseden očka dveh fantkov. Starejši je dopolnil šest let, mlajši pa eno leto in pol. Poleg tega intenzivno pripravljam naslednji single, ki ga želim izdati pred pomladjo.”

Kaj je pri vas v tem trenutku na prvem mestu?

“Definitivno otroci!”

Vir: Andrej Ikica
Vir: Andrej Ikica

Za koga in kaj bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

“Svojo družino, glasbo … mogoče, podobno kot večina ljudi, premalokrat ljubim življenje samo, kljub temu, da imam ogromno razlogov, da bi ga moral bolj.”

Vaša prva asociacija na ljubezen?

“Smisel življenja.”

Prvi poljub in prvi seks, oba si zapomnimo za vedno. Imate na ta dva trenutka lepe spomine?

“Zelo lepe, jih pa skrbno čuvam zase :-)”

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju?

“Uf, pravijo, da je mladost norost. No, pri meni je tudi ljubezen norost. V imenu ljubezni sem namreč počel marsikaj, kar dandanes najbrž ne bi več. Od tega, da sem svojim nesojenim in sojenim izvoljenkam non-stop pisal pesmi, pa vse do tega, da sem svoji (takrat) dragi pel po telefonu, ne da bi vedel, da me v bistvu posluša njen oče :-)”

Je v vaših očeh samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti?

“Težko odgovorim. Če bi vprašali samskega, bi najbrž rekel, kako grozno je biti sam. Če pa bi vprašali nekoga, ki je v zvezi, bi mogoče rekel: ‘Joj, ampak a veš, kako super mi je bilo, ko sem bil ledig in fraj!’ 🙂 Mislim, da imata tako samsko kot partnersko obdobje svoj namen. V samskem obdobju zorimo, da lahko v partnerski zvezi zacvetimo.”

Vir: Andrej Ikica
Vir: Andrej Ikica

Kako pa gledate na prekinitev partnerske zveze? Kako ste se, če ste bili kdaj v tem položaju, s tem soočali?

“Vsekakor to ni lahko obdobje, sploh, če si z določeno osebo dalj časa, ali pa če zvezo prekine partner. Jaz osebno sem se s prekinitvijo zveze soočal s poslušanjem glasbe in pisanjem pesmi. Ampak roko na srce, če pogledamo na stvar z distance, je včasih prav, da se določena zveza konča. Čeprav se tega mogoče takoj ne zavedamo, usoda dobro ve, kaj dela. Nekje nas zagotovo čaka tisti pravi/prava!”

Danes se že 20 % Slovencev spozna preko spleta. Kaj menite vi o tovrstnem spletnem spoznavanju?

“Včasih opažam, da se starejši ljudje zgražajo, češ: ‘Tale internet pa res poneumlja mladino. Ko smo bili mi mladi, smo se spoznavali v živo na plesih, ne pa takole!’. Mogoče res. Ampak kdo ve, kako bomo čez desetletja govorili mi. Mogoče se nam bodo zdele tehnologije daljne prihodnosti popolnoma neprimerne za spoznavanje in bomo govorili: ‘Joj, mi smo se spoznavali preko interneta, ne pa tako, kot to počne današnja mladina!’ Meni osebno se zdi prav, da tehnologija služi tudi ljubezni. Edino, previden je potrebno biti pri vsej stvari in preverjati profil človeka, s katerim smo v kontaktih. Ali ima resnične fotografije, ali so njegove objave smiselne in konsistentne ipd.”

Vir: Andrej Ikica
Vir: Andrej Ikica

Na največjem slovenskem spoznavnem portalu ona-on.com se je spoznalo kar 15.000 parov. Je tudi med vašimi znanci kakšen par, čigar iskrica je preskočila prav na ona-on.com?

“Seveda, tudi v naši družini imamo par, ki se je spoznal preko spleta in lansko leto celo poročil. Mislim, da je to dokaz, da zadeva funkcionira!”

Piarovka, urednica, radijska in TV voditeljica, Health coach in umetnica, ki jo vodi vodilo 'Drugačnost nas bogati!' Prepričana je, da sta ljubezen in energija najpomembnejša elementa za človeško rast in razvoj ter da mora biti vsak dan poseben in ekskluziven.

Ni komentarjev

Odgovori