Sama sem ga spoznala dobrih 15 let nazaj, v osnovni šoli in že takrat je imel jasen cilj – uspeti v glasbenem svetu. Po dolgem času sva se zopet srečala in se pogovarjala, kaj počne v karanteni in kaj vse pripravlja v bližnji prihodnosti (ker se poznava že več let, je bil intervju zato na “ti”).

Za začetek, kako ti je ljubše, da te nazivam: Saša ali Challe Salle?

Foto: Domen Jančič

“Čisto po želji, po navadi me vsi kličejo Sale ali pa Challe, zelo redko pa Saša.”

Te družina (tudi) kliče po umetniškem imenu?

“Haha niti približno, mislim, da mi nikoli noben od bližnjih ni rekel Challe. Vsi me kličejo Sale, sestra včasih tudi Saky, mama pa vedno Sašo. Sašo zato, ker so me v vrtcu zafrkavali, da je Saša ime samo za punce, ko pa sem prišel domov, sem se razjezil, zakaj mi je izbrala žensko ime in da naj me od sedaj kliče Sašo. To je očitno vzela zelo resno, saj me od takrat edina kliče tako. Kasneje, ko sem odrasel, pa mi je Saša ratalo kul in moram reči, da sem zelo ponosen na svoje ime.”

Slovenija je v karanteni, cel svet govori o korona virusu. Kako sam gledaš na celotno situacijo?

“Zdravje je na prvem mestu. Mislim, da je situacija zelo resna in, da je treba v tem času ravnati čim bolj zrelo in odgovorno. Samo s skupnimi močmi in upoštevanjem priporočil lahko ustavimo oz. upočasnimo nadaljnjo širjenje okužb.

Na Facebooku in Instagramu me spremlja več kot 160.000 ljudi in zavedam se, da imam na nekatere, predvsem mlade, zelo velik vpliv, zato čutim tudi določeno odgovornost. Zato sem ob začetku karantene na svoja družbena omrežja objavil kratek video, ki ga je v nekaj dneh pogledalo več kot 200.000 ljudi.

Mislim, da je situacija zelo resna in, da je treba v tem času ravnati čim bolj zrelo in odgovorno.

Zelo sem bil presenečen nad pozitivnimi odzivi in komentarji vseh sledilcev ter ostalih. Na vse, ki me spremljajo, želim pozitivno vplivati in verjamem, da sem s tem še komu dodatno odprl oči, da se je začel zavedati resnosti situacije, da je dejansko potrebno ostati doma in upoštevati priporočila.”

Kaj v tem času počneš doma oz. kako boš izkoristil ta čas?

“Kljub temu, da sem doma, imam še zmeraj veliko dela in poskušam svoj čas čim bolj kvalitetno izkoristiti. Moram reči, da sem prvih nekaj dni v izolaciji samo počival, ker je prišla utrujenost za mano. Sedaj pa sem aktiven in produktiven, kolikor je le mogoče.

Zjutraj se odpravim na trening v naravo ali v garažo k prijatelju, ki ima nekaj fitnes naprav. Doma v stanovanju imam svoj glasbeni studio, tako da večino dneva delam na novih projektih in ustvarjam glasbo.

Foto: Jernej Kogelnik

Letos praznujem 10. obletnico kariere in pripravljam nov album, ki bo izšel 10.10.2020, če bo do takrat že vse v redu. Pišem nova besedila, ustvarjam melodije, repam in pojem, ampak priznam, da mi že počasi zmanjkuje inspiracije, ker nisem med ljudmi.

Poleg tega s podjetjem Izstop ustvarjamo mojo novo spletno stran in trgovino, kjer se bodo prodajala moja nova oblačila. Zraven pripravljamo tudi rezervacijsko platformo in mobilno aplikacijo, tako da vsak dan pomagam pri procesu kolikor lahko.

Tudi s podjetjem Kopija-Nova ustvarjam novo linijo mojih šolskih potrebščin, ki bo izšla pred poletjem, tako, da je kar pestro. Zvečer si rad pogledam kakšen dober film ali serijo, občasno igram tudi Playstation, da se odklopim. Začel sem brati tudi knjigo Nova zemlja od Eekharta Tolla, ki sem jo dobil za božično darilo.”

Sklepam, da si moral odpovedati številne glasbene nastope. Kaj to pomeni zate kot glasbenika? Kakšna, če bo, misliš, da bo škoda?

“Ustavil se je cel svet in mislim, da bo situacija na vse nas vplivala negativno, še posebej na ekonomijo in gospodarstvo v državi. Velik problem za nas glasbenike so seveda odpovedani koncerti, od katerih smo odvisni in to pomeni, da ne bomo imeli rednega vira zaslužka.

Razmišljam samo pozitivno in upam, da se stvari čim prej vrnejo v normalo.

Pri meni so zaenkrat odpovedani vsi koncerti do sredine maja. Ravno zato je vedno dobro imeti nekaj denarja na strani, ki ga na srečo imam, vendar sem ga večino hranil za nove projekte in videospote, ki so kar velik finančni zalogaj.

Ne glede na situacijo se bom močno potrudil, da me to ne bo omejevalo pri novih projektih. Razmišljam samo pozitivno in upam, da se stvari čim prej vrnejo v normalo.”

V zadnjem času si nanizal kar nekaj hitov (Lagano, Gud Vajb, Jackpot). Ali lahko v kratkem pričakujemo kaj novega? In kdaj?

“Res je, a že 9 mesecev nisem izdal nobene nove pesmi in verjamem, da so poslušalci že malo nestrpni. Jaz sem definitivno (smeh). Zamenjal sem producenta in celoten kreativni proces, zato se je vse skupaj malo zavleklo.

Zopet sodelujem s producentom Željkom Mladenovićem, imam pripravljenih že nekaj novih pesmi, vendar jih ne želim izdajati brez videospotov. Tako sem šele marca posnel nov videospot za prvi singel iz albuma, ki se imenuje Pariz. To bo že moj 28 videospot v karieri in 5 skupni projekt v sodelovanju z videoprodukcijsko ekipo Squareme, ki so zame brez dvoma najboljši v Sloveniji. Spot in pesem bo nekaj čisto drugačnega, kar sem delal do sedaj, izid pa je planiran 4.4.2020.”

Foto: Domen Jančič

Že nekaj časa si v zvezi, a svoje ljubezensko življenje bolj kot ne skrivaš. Zakaj?

“Tega jaz nikoli nisem rekel ali celo potrdil, mediji vse to sklepate sami. Že večkrat sem povedal, da v mojem življenju obstaja posebna ženska, a ljubezenskih podrobnosti zaenkrat ne želim izpostavljati.

Enostavno želim določene dele svojega življenja obdržati zase in mislim, da ima vsak človek pravico do privatnosti. Kljub temu, da sem zaradi svojega dela javno izpostavljen, ni potrebe, da bi vsi vedeli čisto vse o meni.”

Spremlja te ogromno mladih, med njimi je velik del ženske populacije. Nam zaupaš kakšno posebno dogodivščino, ki se ti je pripetila? 😊

“Glede na statistiko me spremlja 55% žensk in 45% moških. Dobivam ogromno sporočil in glede na zasedenost v zadnjem času moram priznati, da mi ne uspe spremljati in odgovarjati na vse.

Predvsem so to pozitivna sporočila mojih poslušalcev in poslušalk in njihove reakcije na moje objave. Glede deklet se najdejo povabila na kavo ali zmenek, seveda tudi nespodobna povabila in kakšne gole slike.

Mogoče je bilo v zadnjem času eno izmed najbolj bizarnih sporočil to, da me je poročen moški prosil, če bi spal z njegovo ženo.

Mogoče je bilo v zadnjem času eno izmed najbolj bizarnih sporočil to, da me je poročen moški prosil, če bi spal z njegovo ženo, ker fantazira o meni, on pa bi zraven vse skupaj gledal. Ponudil mi je tudi plačilo (smeh).”

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veš, da se že blizu 50% Slovencev danes spozna prek spleta?

“Tega nisem vedel. Jaz sem bolj staromoden tip moškega, ki ima najraje spoznavanje v živo. Seveda pa podpiram izkoriščanje tehnologije v tej smeri, še posebej, da si pomagajo samske osebe, ki iz različnih razlogov težje najdejo partnerja v vsakdanjem življenju.”

Ona-on.com največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 29.000 pari in več kot 80.000 aktivnimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

Foto: Tadan.si

“Glede na današnje čase in dobo interneta me to ne preseneča, se mi pa vsekakor zdi pozitivno, da se lahko ljudje na ta način spoznajo, povezujejo in posledično tudi zaljubijo.”

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

“Zaenkrat še ne poznam, jih pa poznam veliko, ki so se spoznali prek Facebooka in Instagrama. Kaj vse lahko povzroči en lajk (smeh).”

Kaj bi za konec sporočil vsem uporabnikom ona-on.com (glede korona virusa, življenja itd.)

“Moje sporočilo je čisto preprosto. Ostanite doma v izolaciji ter izkoristite svoj čas čim bolj kvalitetno. Počnite stvari, ki jih zaradi obveznosti po navadi ne morete.

Ostanite doma v izolaciji ter izkoristite svoj čas čim bolj kvalitetno.

Spočijte se, vzemite si čas zase in za svoje bližnje, posvetite se šoli in učenju, ustvarjajte, bodite kreativni, berite knjige, poglejte kakšen film ali serijo, seveda poslušajte tudi mojo glasbo. Vsekakor pa priporočam zdravo prehrano za krepitev imunskega sistema in dnevno gibanje/rekreacijo v naravi.

Verjamem, da bomo s skupnimi močmi in upoštevanjem priporočil ustavili ta zahrbtni virus. Upam, da bomo po tej izkušnji še močnejši in znali bolj ceniti določene stvari in vrednote, ki smo jih prej imeli za samoumevne. Pazite nase in ostanite zdravi, samo lagano in gud vajb. 😊”

Eva je po izobrazbi diplomirana novinarka (kmalu magistrica novinarskih študij), znana po tem, da vprašanja za ona-on postavi tako, da se ob tem vsak počuti prijetno. Sicer pa se ukvarja s TV vodenjem in z vlogerstvom. Na YouTube kanalu, pod imenom Evina lepotilnica, s sledilci deli nasvete o lepoti in modi. Najdeš jo tu: https://www.youtube.com/c/EvaCentrih

Ni komentarjev

Odgovori