Kako bo na poročni dan sijala Urša in kako lahko z ličili očaraš ti?

Izberi make up, ki ti ustreza!

Bodoča nevesta Urša se pospešeno pripravlja na svoj dan. Poroko načrtuje skupaj z nami in poskrbeli smo, da bo njen videz zares brezhiben. K sodelovanju pri projektu Sanjska poroka 2019 smo povabili vizažistko Dragano. Izpod njenih rok bo nastala prava umetnina.

Uršin make-up na poročni dan:

Makeup bo zelo naraven, poudarek bo na očeh, ki bodo rahlo zatemnjene. Senčke bodo v rjavih odtenkih. Za nanašanje pudra bom uporabila airbrush s katerim dosežemo popoln videz podlage na obrazu. Šminka na ustih bo nevtralne roza-rjave barve. Urša si je izbrala tudi lahke in nežne umetne trepalnice s katerimi bova še dodatno popestrili njen poročni makeup.
ona-on predpriprave-6unnamed

Kaj pa ti? Ne glede na to, kam se odpravita na zmenek s tvojo simpatijo je pomembno, da poskrbiš za urejen videz. Če prisegaš na make up, potem imamo zate nekaj nasvetov za zmenek.

Nasvete je pripravila vizažistka Dragana.

1PRVI ZMENEK: Pijača v kavarni

Z makeupom ni potrebno pretiravati. Držimo se načela manj je več. Naredimo bolj dnevni makeup videz, kjer so bolj poudarjene oči, brez umetnih trepalnic. Če pa si jih vseeno tako zelo želiš potem naj bodo bolj nežne in ne preveč vpadljive. Senčke na očeh naj bodo nevtralnih barv prav tako šminka na ustih (priporočljivo roza/rjavo barvo). Za piko na i lahko vključimo tudi eyeliner in naredimo videz še bolj popoln.

SPREHOD PO PARKU

Za tako priložnost svetujem bolj nežen in blag makeup predvsem zato, ker je srečanje bolj neformalno in sproščeno. Za usta priporočam vlažilne šminke ali gloss. Namesto bronzerja lahko uporabiš rdečilo v roza-rjavih odtenkih ter highlighter, ki naredi kožo bolj sijočo in prebujeno. Pri senčkah je potrebno biti zelo pozoren pri izbiri barv. Izključno zelo nežni odtenki oranžne, roza ali rjave barve. Odsvetujem aplikacijo umetnih trepalnic in namesto le teh v kolikor je potrebno z dobro maskaro podaljšamo in poudarimo svoje naravne trepalnice.

2OBISK OPERE ALI GLEDALIŠČA

Makeup je lahko močnejši, vendar še zmeraj mora ostati prefinjen in primeren za to priložnost. Poigraš se lahko celo z močnejšo šminko na ustih ali bolj poudariš svoje oči, odvisno kaj ti je bolj všeč in skaj si želiš bolj poudariti. Predlagam, da izbereš le eno od teh dveh možnosti. Odsvetujem uporabo obeh na enkrat, ker lahko hitro pride to občutka v tujih očeh, da je vsega preveč. Dovoli si vključiti tudi eyeliner (ki, videz naredi bolj dramatičen in hkrati zelo eleganten) in umetne trepalnice.

IZLET V HRIBE, SMUČANJE

Priporočljivo je izbrati vodoodporna ličila v izogib razmazani maskari ipd. Pri športnih dejavnostih nikakor ne pretiravaj z makeupom. Le ta naj bo minimalen in zelo čist. Predlagam samo uporabo korektorja za podočnjake in kritične točke na obrazu (mozolji,…), highlighterja na ličnih kosteh, nosu, nad ustnico in pod obrvmi. Obrvi naj bodo urejene, na trepalnice pa lahko dodamo tudi kanček maskare.

VEČERJA

4Med pripravo na takšne vrste zmenek si lahko damo več duška. Videz je lahko bolj močan in dramatičen, več je lahko tudi bronzerja in rdečila. Dovoli si poudariti oči ter narediti eyeliner daljši. Pri trepalnicah si lahko izbereš najljubše, tudi če so izrazito močne. Usta so običajno nevtralne barve (roza, marelična, roza-rjava). Zadetek v polno bo tudi rdeča šminka vendar naj bodo v tem primeru oči nekoliko manj zatemnjene in senčke bolj nevtralnih barv. Priporočam uporabo eyelinerja in umetnih trepalnic za še bolj fascinanten videz.

Ni komentarjev

Odgovori