Zakaj je nastala knjiga Vsi najboljši (še) niso poročeni?

Knjiga in delovni zvezek Vsi najboljši (še) niso poročeni ti lahko pomagata, da si na poti do pravega partnerja narediš pravi načrt in mu dosledno slediš.

Ločitev in kasnejša neuspešna zveza sta mi pustila slab priokus in strah, da bom ponovila napake iz preteklosti in spet končala v zvezi, ki ne bo prava zame.

Pred iskanjem novega sopotnika sem se zato hotela opremiti z znanjem. Prebrala sem veliko člankov in knjig, se vpisala v spletne tečaje, poslušala govore na spletu in sproti zapisovala svoje misli in spoznanja.

Spoznanja o preteklih “napakah” in nasvete, misli in izkušnje s te poti sem zbrala v knjigi Vsi najboljši (še) niso poročeni.

Z mojim življenjskim sopotnikom Jožetom sva se spoznala na portalu ona-on, zato je v knjigi nekaj poglavij namenjenih tudi spoznavanju preko spleta.

Ko spoznaš pravega zase, veš, da je pravi.

Naslov Vsi najboljši (še) niso poročeni sem izbrala, ker sem prepričana, da je izrek “vsi najboljši so že poročeni” škodljiv, saj nas napeljuje, da naj izberemo hitro in površno.

Zanašamo se na srečo in si mislimo, da bo nekako že šlo. Izrek nikakor ne drži. Vsi najboljši nikoli niso oddani, saj to, kar je najboljše za nas, ni nujno najboljše tudi za nekoga drugega. Vsak ima »svoje« najboljše. In prav zato »najboljšega« ne more kar zmanjkati.

Ko spoznaš pravega zase, veš, da je pravi. Če se sprašuješ, ali je pravi, zagotovo ni. In nobenega smisla nima zavezati se nekomu, ki ni pravi … Na ta način samo izgubljaš čas in nisi dosegljiv za nekoga, ki bi bil zate prava izbira.

Izrek, ki me je vodil na poti do Jožeta, je bil: »Ne zasleduj, temveč privlači.«

Vzela sem si čas zase. Nehala sem se osredotočati na to, kdaj bom koga spoznala. Nehala sem se obremenjevati s tem, da sem (spet) sama. Raje sem se ukvarjala s spoznavanjem same sebe, kdo sem, kakšne so moje vrednote, kje sem na svoji življenjski poti, kaj bi si želela zase. Šla sem torej vase, ne ven iz sebe. Potem to, ali bom spoznala koga in kdaj to bo, sploh ni bilo več tako pomembno.

Mislim, da je bila prav ta preusmeritev odločilna za uspeh mojih prizadevanj. Knjiga Vsi najboljši (še) niso poročeni je napisana z namenom, da bodo spoznanja, izkušnje in nasveti, ki so pomagali meni, lahko pomagali tudi drugim.

Preberite nekaj odlomkov iz knjige in mnenja bralcev TUKAJ.

Ni komentarjev

Odgovori