Sedim na letalu. Poln sem mešanih občutkov. So mi ob vsakem veselju namenjena le še trpka slovesa? Ni še minila ura od očetovskega objema, ki sem mu ga namenil, pa že preusmerjam misli k njej, ki jo bom lahko objel na letališču. Med mojim bivanjem na tujem sva si ob večerih izmenjala na stotine lepih besed in sporočil, iz katerih je velo najino hrepenenje, najina ljubezen. Zdelo se mi je, da poleta kar ni konec in na trenutke sem se zalotil z mislijo, da sem morda celo sedel na napačno letalo.

Končno, pristali smo na dunajskem letališču. Zdelo se mi je, da že predolgo ostajamo na sedežih, pa čeprav na trdnih tleh, da nikakor ne morem iz letala. Bitje srca je bilo vse močnejše. Na trenutke sem kar malce dvomil v njeno obljubo, da bo prišla, dokler se ni po letališkem hodniku razlegel njen klic, namenjen meni. Stekla sva si v tesen objem, kot da se ne bi videla nekaj mesecev, čeprav je najina ljubezen trajala šele nekaj dni. Sredi noči sva se odpeljala do hotela v središču avstrijske prestolnice in klepetala ter se smejala še dolgo v noč.

Počutil sem se kot veliki zmagovalec, saj sem z veliko voljo premagal temačne ure dni in noči preteklih mesecev.

Še kar nisem mogel verjeti, da lahko ženska, ki jo poznam le nekaj dni, izpolni dano obljubo in da sem zdaj tu, na Dunaju, res z njo.

V najinih srcih je bilo toliko ljubezni, toliko besed in nežnih dotikov, ki sva si jih še imela izmenjati, da sva se v mrzlem januarskem dopoldnevu odpovedala sprehodu po znamenitih dunajskih parkih in zavila na avtocesto.

Tako lepo mi je bilo voziti, saj sem vso pot v laseh čutiti njeno nežno dlan, ki mi je kuštrala lase na zatilju. Zlahka bi vozil do tja, kjer se mavrica konča.

Peter Adamič & Karolina Kalan: Kako sva našla popolno ljubezen, povzeto po poglavju Kocka je padla.

Te zanima nadaljevanje? Kupi knjigo in ugotovi, kako se je zgodba Karoline in Petra razpletla.

Preberi zgodbo o tragični izgubi ljubezni in navdihujočem grajenju nove ljubezenske zgodbe.

Ni komentarjev

Odgovori