Radijski voditelj Klemen Bunderla je zagotovo eden bolj odprtih in sproščenih ljudi, kar sem jih intervjuvala. Iskren, komunikativen in hudomušen voditelj je minuli mesec obeležil 21. obletnico radijske kariere.

V njegovem ožjem krogu je kar nekaj prijateljev, ki so se našli preko spleta in so, po njegovih besedah, skoraj bolj srečni, kot klasični “oldschool” pari.

Foto: Sviglo Production

Klemen, 1. februarja ste obeležili 21-letnico radijske kariere. Kako ste pravzaprav pristali na radiu? Ste si od nekdaj želeli postati radijski napovedovalec?

“To bi pa mogla iti še dlje v zgodovino. Kakšnih 25, 27 let nazaj. Mikrofon me je od nekdaj privlačil in sem bil zelo nesrečen, ko star očetov pri old school Philipsovem stereu ni več deloval. Potem pa sem ves vesel ugotovil, da se lahko snemam na svoj kasetar in tako sem se šel razne radijske igre, kjer sem seveda igral vse like, do pogovornih oddaj.

Ko pa so mi pred cca. 25 leti starši kupili pevski mikrofon, smo se s prijatelji snemali in se šli glasbene želje. Jaz sem bil voditelj, oni pa klicatelji in so si pred usta dali roko, da so zveneli bolj zamolklo, kot pri telefonskem klicu. Potem pa sem jim spuščal pesmi s CD-jev, ki sem jih imel doma. Vse smo seveda tudi posneli. To so bili moji pravi začetki. Konec 8. razreda OŠ, se pravi danes je to 9. razred, sem pa poslal odgovor na razpis za mladinske oddaje, bil poklican in izbran, vse ostalo pa je zgodovina.”

21 let je dolga doba. Začeli ste zelo mladi, pri 15. letih. Kaj se je v tem času najbolj spremenilo?

“Kaj se ni?! Haha … Za primerjavo – ko sem začel na radiu, sem moral oddaje še montirati ročno na fizičnem traku. Magnetni trak si dejansko rezal in lepil skupaj, efekte snemal s kaset in CD-jev in to vse ‘real time’. Nobenega prenašanja datotek, vse tako, kot je posneto. Joooj, koliko ur je šlo za to. In potem te je šef ali mentor popravil oz. si moral od začetka. Aaa! Nočna mora! U, kolikokrat se nam je kolut traku z reklamami stresel in smo potem celo popoldne navijali trak nazaj. Pa ogromni kufri s snemalnikom, s katerim smo snemali ankete …

Včasih smo imeli tehnika na drugi strani šipe, danes smo voditelji tudi tehniki, kar ogromno pripomore k dinamiki programa.

Danes praktično vse posnameš s telefonom, na katerega priključiš mikrofon. Pa še to dandanašnji ni potrebno, ker so naprave že tako zmogljive. Spremenil se je tudi način dela v etru. Včasih smo imeli tehnika na drugi strani šipe, danes smo voditelji tudi tehniki, kar ogromno pripomore k dinamiki programa. Pa svojo muziko smo lahko vrteli, debatirali s svojimi gosti po cele ure … Veliko stvari se je spremenilo.”

Ste se v teh letih navadili jutranjega vstajanja? Kdaj točno vam zazvozni budilka?

“Kdor vam reče, da se zgodnjega vstajanja navadiš, laže! Seveda si življenje prilagodiš, da so jutra čim bolj naspana, ampak stvar je zelo preprosta – ali si jutranji človek ali pa nisi. Jaz imam recimo zelo rad jutra, tisti mir in spokojnost, pa vonj po kavi, čas samo zase … Ampak vstajanje mi pa ne gre. Sem večni zaspanec in samo en prost dan je dovolj, da padem spet nazaj v ponočevanje. Večer je pač moj del dneva.

Budilka pa zvoni ob 4:30, okoli 5h že s psičko šetkava po polju.”

Foto: Sviglo Production

Za nami sta dva »praznika«. Valentinovo, dan zaljubljencev in pust. Kateri vam je ljubši?

“Če morem izbirati med tema dvema, mi je ljubše valentinovo, ker se praznuje ljubezen. To, da folk kupuje rože in čokolade, me ne zanima, samo praznovanje ali čaščenje nečesa tako lepega in iskrenega, kot je ljubezen, to nekaj šteje. Nobeno leto se ne maskiram, kot zanimivost, tudi na romantične večerje za valentinovo ne hodim.

Čeprav sem letos naredil izjemi za oba praznika – za pusta sem praznoval rojstni dan in sem imel šemast detajl na sebi, za valentinovo pa sem si privoščil ‘grešni obrok’ in šel v meka (McDonalds), kar bi mogoče že lahko sodilo v romantično večerjo, hehe.”

Ste ju preživeli v dvoje? 😉

“Za vsak praznik sem imel družbo večih. 😉”

Po horoskopu ste riba. Za ribe pravijo, da ali obožujejo ljubezen in razmerja ali se jih močno izogibajo. V katero “vrsto” spadate?

“V bistvu se imam za vodnarja, kar sem tudi v podznaku. Tudi karakterno bolj pašem v to zasanjano, včasih naivno in umetniško, velikokrat pa tudi za okolico zelo težko skupino, hehe. Kar se razmerij tiče, sem zelo rad sam. Obožujem čas samo zase. Veliko sem obdan z ljudmi, predvsem poslovno in tako mi mir, odmaknjenost zelo paše. In vsakič kot rečem, da uživam v samskem življenju, se mi zgodi ravno nasprotno, haha. Vidite, že kličemo hudiča!”

Uh, odštekano … Kaj je za vas odštekano?

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju ;)?

“Uh, odštekano … Kaj je za vas odštekano? Več vpletenih? Javni kraji? Veliko starejša ali mlajša boljša polovica? Hehehe, marsikaj se je dogajalo, ampak ne vem, kam pes taco moli.”

Prvi poljub in prvi seks, oba si menda zapomnimo za vedno 😉 Kako je pri vas, so spomini lepi …?

“Prvi poljub … Slovenski je bil obupen, francoski pa veliko boljši, hehe. Očitno sem bolj za poliglotske avanture. Seks pa … Prvi je bil zadovoljiv. Ne najboljše delo, ampak ok, spet ni bila katastrofa, hehe. Tudi sicer v življenju velikokrat naletimo na človeka, ko je prvič čudno. No, zgodi se pa tudi, da je že prvič noro, ampak si sicer s to osebo čisto nekompatibilen, hehe, kdo bo to prenašal?! 😊”

Foto: Sviglo Production

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 50% Slovencev danes spozna prek spleta?

“Verjamem. In se spomnim časov, ko so/smo skrivali, da smo koga spoznali online. Zdaj je to čisto običajno. Včasih pa je zmenek, ki si ga dobil preko spleta, veljal kot nekaj tretjerazrednega, češ, saj so sami čudaki na spletu, ki so nesposobni najti sočloveka v živo. Me veseli, da ni več tako. V mojem ožjem krogu je kar nekaj parov, ki so se našli preko spleta in prav tako, če ne še bolj srečni in srčni, kot klasično/oldschool poparčkani.”

Ona-on.com največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 29.000 pari in več kot 80.000 aktivnimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

“O, bravo! Čestitke, to je res lepa številka. Kot pravim, me niti ne preseneča, glede na to, da smo vsi že kdaj iskali in našli simpatijo preko spleta. Je tudi najbolj praktično. Kdo ima čas hoditi po barih in iskati na krajih, kjer – iskreno – nočeš nikogar resnega spoznati. Potem pa naj še vstajamo ob 4h zjutraj, haha, malo morgen!”

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

“Poznam enega, ki še vztraja, pa enega, ki ne več. Je pa res, da večina ravno ne razlaga, na katerem naslovu so se narajmali. Tako da mogoče jih poznam več, kot vem.

Za konec pa: Ljubezen je: povsod!”

Eva je po izobrazbi diplomirana novinarka (kmalu magistrica novinarskih študij), znana po tem, da vprašanja za ona-on postavi tako, da se ob tem vsak počuti prijetno. Sicer pa se ukvarja s TV vodenjem in z vlogerstvom. Na YouTube kanalu, pod imenom Evina lepotilnica, s sledilci deli nasvete o lepoti in modi. Najdeš jo tu: https://www.youtube.com/c/EvaCentrih

Ni komentarjev

Odgovori