Spoznavanje romantičnih partnerjev po slovensko: Skoraj 90% samskih ljubezen išče na ona-on.com

Raziskava o spoznavanju in zmenkih Slovencev 2022 razkrila, da samski iščejo romantične partnerje pretežno na spletu, v veliki meri na največjem slovenskem spoznavnem portalu ona-on.com. Seks na prvem zmenku, kdo pije in kdo plača ter kaj je najbolj pomembno, da udari ljubezenska strela? Kaj Slovenci menijo o zmenkih z osebo, ki je noro všeč prijatelju? 😲

Samski se zbirajo na spletnih servisih in aplikacijah

36% samskih moških in 42% samskih žensk partnerja išče na spletnih servisih in aplikacijah!

87% samskih moških in 86% samskih žensk, ki uporabljajo spletne spoznavne aplikacije, iščejo pravega partnerja na ona-on.com! Pridruži se jim tudi ti in BREZPLAČNO PREIZKUSI TUKAJ.

Najpogostejše poti, ki jih samski še uberejo, da spoznajo potencialne simpatije, so prijateljske naveze (16% žensk in 15% moških) in zabave (15% moških in 10% žensk).

Spoznavanje je bilo težje

Moški (59 %) in ženske (68 %) menijo, da je bilo spoznavanje za samske v zadnjih dveh letih težje. Karantene in strah pred morebitno okužbo, sploh pri druženju z neznanci, so res povzročile manjko v zmenkarskem življenju Slovencev – a spoznavni portali, kot je ona-on.com, so spoznavanje v času socialnega distanciranja precej olajšali. Na ona-on.com so predstavili tudi Avdio Video zmenke, ki so najboljši približek zmenku v živo.

Po časovnici do novosti o simpatijah

Na ona-on.com je spoznavanje enostavno in – znano. Spoznavni portal ona-on.com je namreč uvedel časovnico, kot jo poznamo z družbenih omrežij. Zdaj je spoznavanje simpatij še lažje, saj je uporabnik takoj seznanjen z vsem novim, ki se zgodi na njegovem profilu, z njegovimi simpatijami,… Preveri, kako deluje => prevzemi svoj BREZPLAČNI PREIZKUS tukaj.

Kdo na prvem zmenku pije in kdo plača?

V svetu zmenkarij gre za igro iskric. Kaj pa igra financ? Velika večina moških (73%) meni, da se spodobi, da nase prevzamejo finančno breme prvega zmenka, medtem pa ženske na to gledajo malce drugače. Sicer večina (38%) žensk meni, da naj plača on in tako pokaže, kaj mu pomenijo vrednote, a zanimivo je, da skoraj isto število (30% žensk) meni, da naj zmenek plača tisti, ki povabi.

Seks na prvem zmenku: Zakaj pa ne, če tako nanese

Da moški in ženske na seks gledajo drugače, je znano že od nekaj. Seks na prvem zmenku je za 68% žensk absolutni ne, medtem ko so fantje temu malce bolj naklonjeni – 63% moških namreč seksu na prvem zmenku pravi: “Zakaj pa ne, če tako nanese”. 😏

Videz JE pomemben. Za oba spola.

74% žensk in 70% moških meni, da je videz definitivno odločilen faktor, ali bo prišlo do zmenka, ampak najpomembnejša lastnost, ki pri nasprotnem spolu res pritegne, pa je karizma – tako pravi 87% žensk in 65% moških.

Zmenek s prijateljevo simpatijo je absolutni NE!

Slovenci dajemo na prvo mesto naše obstoječe prijateljske odnose, saj 54% moških in kar 66% žensk ne bi nikakor, pod nobenim pogojem, šlo na zmenek s prijateljevo simpatijo, četudi bi jim bila ta oseba noro všeč.

Ženske so sicer pri tem tudi bolj zadržane od moških, saj bi jih 22% za dovoljenje vprašalo prijateljico, medtem ko bi 26% moških šlo na zmenek s prijateljevo simpatijo brez pomisleka.

Na spletni portal, če hočeš hitro do oltarja

Pari, ki se spoznajo prek spleta, se poročijo prej kot pari, ki se spoznajo po drugih poteh. Moški največjo prednost spletnega spoznavanja vidijo v tem, da lahko s pomočjo kriterijev hitro najdejo primerne kandidatke zase. Po mnenju 40% moških se namreč na spletu pravi par brez težav najde – splet namreč omogoča selektivno iskanje partnerja glede na kriterije posameznika.

Na drugi strani so ženskam najbolj pomembni cilji potencialnega partnerja – 41% jih to prednost spletnega spoznavanja postavlja na prvo mesto – menijo namreč, da iskalci ljubezni prek spleta od vsega začetka vedo za cilje svoje simpatije, ker jih lahko preberejo na spletnem profilu.

Osvajanje & zapeljevanje po slovensko

Kako osvojiti žensko? 20% moških pravi, da je pravi recept naslednji: čimvečkrat jo poskušaj nasmejati, vse to pa spelji ob pijači, ki ji jo tudi plačaj. Seveda ne pozabi vse svoje pozornosti posvetiti njej (18% vprašanih meni, da je osredotočena pozornost prav tako pomembna za uspeh).

Kako pa zapeljati fanta? 39% deklet pravi, da se prepustijo toku in ne naredijo popolnoma nič, na drugi strani pa je 18% vprašanih bolj pogumnih, saj vajeti rade prevzamejo v svoje roke ter mu naravnost povedo, da jim je všeč.

Tri navade za krepitev partnerskega odnosa

Ljudje, ki so trenutno v partnerskem odnosu, so si enotni: v zvezi je najbolj pomembno, da se par pogosto in iskreno pogovarja – tako meni 54% žensk in 46% moških.

Do razhajanja mnenj med spoloma prihaja pri gospodinjstvu in zmenkih – 21% moških meni, da je v partnerskem odnosu bolj pomembno deljenje gospodinjskih del, medtem pa bi 18% žensk raje videlo, da bi jo njen izbranec pogosto peljal na zmenek izven doma, kjer bi bila sama.

Pa ti? Že imaš partnerja za crkljanje ali še iščeš? Če si med slednjimi, se pridruži skoraj 90% samskim Slovencem in Slovenkam, ki ljubezen iščejo na ona-on.com. Da bo začetek lažji, ti podarjamo BREZPLAČNI PREIZKUS >>> KLIK KLIK – naj se spoznavanje prične! 😉

Metodologija: Zbiranje podatkov je potekalo od 6.4. do 30.4.2022. Uporabljena je bila spletna anketa, narejena s spletnim orodjem 1KA. Oglaševanje ankete je potekalo na socialnih omrežjih in v spletnih medijih.

Anketo je ustrezno izpolnilo 1516 anketirancev, od tega 57 % moških in 43 % žensk. Največ anketirancev prihaja iz osrednjeslovenske regije (28 %), sledijo pa ji podravska (16 %), savinjska (12 %) in gorenjska regija (11 %). Izmed sodelujočih je največ anketirancev starih med 45 in 60 let (33 %), sledita pa starostni skupini med 41 in 50 let (24 %) ter nad 61 let (22 %).

Novinarka in urednica Magazina ter asistentka v marketingu. Zagrizena antišportnica in odvisnica od kave. Mojo ljubezen do kave presega le ljubezen do živali. Sem živ dokaz, da spletno spoznavanje deluje.

Ni komentarjev

Odgovori