Svetujemo #1: Fotografija pri prvem kontaktu šteje največ

Sem Florijan in odslej vam bom na najpogostejša vprašanja in dileme odgovarjal v mesečnem javljanju.

Na ona-on.com se trudim z nasveti pomagati uporabnikom pri premagovanju ovir, s katerimi se srečujete pri uporabi našega portala. Ker vas je kar nekaj takih, ki ne zberete poguma, da bi mi pisali na podpora@ona-on.com ali me poklicali na 080 64 60, bom tukaj predstavil nekaj najbolj pogostih primerov, s katerimi se srečujete.

Za dodatna vprašanja sem vam na voljo na zgornjem kontaktu, lahko pa svoje pomisleke zapišete kar pod komentarje.

Vprašanje #1: Ali moram objaviti svojo fotografijo?

Odgovor: Seveda ne. Ampak odziva na vaša sporočila in vse ostale aktivnosti bodo močno okrnjene. Pomislite, kako vi iščete vaše zadetke. Odprete seznam in kaj je prvi kriterij, ki ga boste označili pred vsemi drugimi? Prikaži uporabnike s fotografijo. Torej brez fotografije takoj izpadete iz vidika 90% oseb, ki bi vas z objavljeno fotografijo lahko našli.

Vir: Pixabay
Vir: Pixabay

Seveda obstaja drug način, in sicer da vse opravite vi sami. Pišete vsaki osebi in jo s pogovorom poskusite prepričati, da vam zaupa, kljub temu, da nimate fotografije in da jo boste poslali naknadno. Vendar imejte v mislih, da večina izgubi interes, če ne vidi, s kom se pogovarja.

Ljudje smo vizualna bitja in pri prvem kontaktu šteje fotografija 90%. Seveda se v nadaljevanju, skozi pogovor, ti procenti obrnejo v korist osebnosti, vendar vam to ne pomaga prav veliko, če priložnosti, da se pogovor razvije in da se predstavite, ne dobite.

Torej, objavite fotografijo. V največjem številu primerov je razlog, ko nekdo ne želi objaviti fotografije ta, da ne želi, da ga kdo prepozna (“Ja, kaj si bo pa sosed mislil o meni!”). Ali bi vi obsojali soseda, če bi ga zagledali na ona-on.com? Zakaj? Ker išče svojo srečo preko spleta?

Z objavo fotografije avtomatično pokažete svojo karizmo in nesramežljivo osebnost, zato le pogumno. V najslabšem primeru vas bo tolažila bodoča simpatija, ki jo boste spoznali na ona-on.com.

Vprašanje #2: Zakaj mi nihče ne odgovori na poslana sporočila?

Odgovor: Ta trditev se še nikoli ni izkazala za resnično. Najpogosteje za tako težavo potarnajo osebe, ki masovno pošiljajo sporočila na vse konce, po konceptu bolje kvantiteta kot kvaliteta.

Primera dveh tipov uporabnikov:

Cveto: Pošlje 300 sporočil z vsebino “Hej. Kako si?” (tako je, to je vse, kar napiše). Dobi dva odgovora v stilu “Dobro.”

Rezultat: Cveto je izgubil bitko pri 298 osebah. Kontakta z njimi ne bo več vzpostavil, saj ga ostali jemljejo kot neresnega. Pri dveh prejemnikih pa obstaja minimalna možnost za nadaljevanje pogovora.

Cvetka: Pošlje 5 sporočil osebam, ki jih je izbrala na podlagi svojih kriterijev. Ogledala si je njihov profil in na podlagi tega napisala uvodno sporočilo z vsebino: “Živijo. 🙂 Sem Cvetka in tvoj profil mi je padel v oči, ker sem opazila, da rad zahajaš v hribe. Pred kratkim sem bila v vaših koncih in sem se sprehajala po Krasu. Kakšno priporočilo, kam bi se lahko na izlet odpravila skupaj?”

Rezultat: Kvaliteta. Cvetka od vseh oseb prejme odgovor. Z dvema ne začuti prave energije, tri osebe pa pokažejo potencial.

Vem, da je najtežje začeti pogovor z neznano osebo. Ampak kvaliteta je vedno nadvladala kvantiteto in poskusite se tega načela držati. Oglejte si profil osebe, ki ji želite pisati oz. odgovarjate na njeno sporočilo. Na začetku se držite načela, da odgovor oz. sporočilo zaključite z vprašanjem, saj je to daleč najlažji način za nadaljevanje komunikacije in spoznavanje osebe na drugi strani pogovora.

Nekaj primerov, čemu se v prvem sporočilu izogibati:

Vir: Pexels
Vir: Pexels
 • Negativizem – Namesto: “Kako bedno vreme!” raje zapišite: “Vreme je ravno pravo za spoznavanje. Spoznajva se in skupaj narediva plan za prvi sončni dan”.
 • Seks – Ustavite konje. Začutili boste, kdaj bo pravi čas za pogovor o tem.
 • Kritike na račun hrane, vere, itd. – “Kako ne ješ mesa?” – Vsak ima svoje razloge, zakaj se je odločil za nekaj, kar vam ni razumljivo. Ljudje smo različni. Namesto kritike se raje pozanimajte, kaj več o tem, zakaj taka odločitev. Idealna iztočnica za diskusijo in nadaljevanje pogovora.

Preberite si še najpogostejše napake pri pisanju prvega sporočila in nekaj nasvetov, kaj zapisati.

Za uvod imate zgoraj odgovora na dve najpogosteje zastavljeni vprašanji. Če imate kakšno vprašanje, na katerega želite odgovor, ga brez strahu zapišite spodaj in po najboljših močeh bom nanj odgovoril pod samim komentarjem ali pa v naslednjem javljanju.

Srečno!

Florijan


Preberi še ostale nasvete, kako uporabljati ona-on.com.


 

5 Komentarji

 1. Živijo gospodična mična, kako si kaj 🙂
  Sem Mihael
  Vpadla si mi v oči, ker se rada sprehajaš.
  Lahko bi mi razkazala sprehajalne poti po tvojem mestu?

  Florijan, nekako takšen uvodni pozdrav,
  Kakšen se ti zdi?
  ” gospodična mična ” = primeren ali ni?

  Ker ne morem neznanke naslavljati z: ” dekle ” Sploh ko imajo okoli 50 let?

  Samo z: “gospodična ” = spet premalo.
  Seveda, vse v sklopu v sestavku.

  Se zahvalim za odgovor

  • Zdravo Mihael,

   morda bi bil boljši nagovor nekaj v stilu: “Živijo ‘vstaviš uporabniško ime tvoje simpatije’, sem Mihael. Na tvojem profilu sem prebral, da se rada sprehajaš. Tudi jaz rad grem na sprehod po ‘vpišeš kam običajno hodiš na sprehode- npr. ljubljanskem Tivoliju’. Kam pa ti rada hodiš na sprehode?

   “Lahko bi mi razkazala sprehajalne poti po tvojem mestu?” je povabilo na zmenek, ki pa za prvo sporočilo ni primerno. Vsekakor pa se izogibaj nagovora v stilu: “Gospodična mična”.

   Hvala za vprašanje in srečno. 🙂

Odgovori