Trendi adventnih dekoracij 2022

Po dolgem poletju in toplih jesenskih dnevih težko verjamemo, da je pred vrati najlepši čas v letu – božični čas. Čas lučk, čudovitih dekoracij, preprostih želja in druženj z družinskimi člani in najbližjimi prijatelji. Čas, ko pozabite na skrbi in se prepustite pravi magičnosti praznikov, ki vas popeljejo nazaj v otroško sanjarjenje in brezskrbne dni. Mesec, ko se prepustite praznovanju, ko kalorije ne štejejo, šteje samo, kaj imate v svojih srcih in s kom ste obdani. 

Prva adventna nedelja je 27. novembra in čas je, da se odločite, s kakšno adventno in božično dekoracijo boste okrasili svoje domovanje.

Ker se trendi spreminjajo in ker nam ob hitenju skozi vsak dan večkrat zmanjka idej, vam na pomoč priskoči Metka iz Sanjskega šopka, ki je tudi letos pripravila izbor imenitnih adventnih venčkov, s katerimi boste zagotovo polepšali vaš dom.

Adventni venčki so središče vaših domov

Si sploh lahko predstavljate dom brez adventnega venčka in božičnih dekoracij? Ko zunaj pada sneg, v kaminu prasketa ogenj, v zraku pa je vonj po kuhanem vinu. In kaj je lepšega, kot da vsako nedeljo do božiča prižgete svečo na adventnem venčku, ki vam da vedeti, da ste vedno bližje enemu najlepših praznikov v letu – božiču. Postavite ga na mizo ali obesite na vrata – v vsakem primeru bo vedno in v vsaki obliki izžareval tisto posebno pričakovanje, ki ga imate pred bližajočimi se prazniki.

Simbolika adventnih venčkov je izredno močna in kar kliče po ljubezni, po močnih in dolgih objemih, druženju, obujanju spominov in pisanju novih zgodb. 

Kakšni so torej letošnji trendi?

Minimalizem in eleganca

Razkošni, bogati in pisani elementi prazničnih dekoracij se letos pomikajo nekoliko v ozadje. V ospredje pa prihajajo dekoracije minimalističnih, elegantnih in modernih oblik. Z njimi boste sporočili, da je razkošje v resnici tisto, ki ga nosite v sebi, ko ste skupaj z vašimi najdražjimi.

Lan in žamet

Tudi same teksture adventnih venčkov in dekoracij bodo nežne in mehke. To umirjeno in nežno plat lepo ponazarjata materiala lan in žamet, ki bosta pletla povezave med ostalimi naravnimi teksturami letošnjih decembrskih kreacij.

Naravni materiali

Materiali, ki jih letošnje adventne dekoracije zagotovo ne bodo obšle, so: evkaliptus, cipresa, bombaž, poper, barvan asparagus, beljen in barvan ruskus, storži, veje, deli debel. Naravni materiali so kot vsako leto središče božično novoletnih dekoracij. Ne le da so odlično videti, z izbiro naravnih materialov v svet spuščate svoje sporočilo, da vam je mar za naravo.

Peščena in zlata barva

V barvnih paletah pa bodo letos prevladovale predvsem zelena barva – sage, rjava, peščena in zlata barva. 

Se klasika poslavlja? No, seveda ne čisto zares, a sodobni trendi vedno iščejo nove pristope tudi v klasičnih elementih. Nič drugače ni tudi pri adventnih venčkih in dekoracijah prazničnega časa.

Seveda se izdelave adventnega venčka lahko lotite doma, če nimate idej pa bodo v Sanjskem šopku zagotovo imeli nekaj za prav vsak okus.

Tina je vodja promocije, spoznavnih dogodkov in novinarka na ona-on.com. Kadar se le da smuča, kolesari in uči otroke smučanja. Prima punca ;)

Ni komentarjev

Odgovori