zmenek, prvi zmenek, slepi zmenek
Prvi zmenek.

Končno je napočil ta dan! Po večdnevnem dopisovanju je le prišel čas, ko se bosta končno dobila v živo, na zmenku. Vse to je super, a vendarle je treba metuljčke v trebuhu malce prizemljiti in v vso situacijo vključiti tudi zdravo pamet. 

Ko se prvič dobiš na zmenku z osebo, s katero sta si dopisovala, o tej osebi nekaj že veš. A imej v mislih, da te osebe kljub temu še zdaleč ne poznaš. Zato se na zmenek dobro pripravi. In s tem nimam v mislih le prave obleke in mero dobre volje, ampak tudi, da si pripraviš nekaj varnostnih “ventilov”.

O zmenku obvesti družino, prijatelje, sostanovalce

Da greš na zmenek, vsekakor povej svoji družini, prijateljem, sostanovalcem. Povej jim tudi, kam greš in s kom. Z nekom se dogovori, da te ob določeni uri pokliče ali ti pošlje sporočilo – ti pa se ne pozabi javiti ali odgovoriti, da ne bo tvoj zmenek postal zabava v modrem.

NE POZABI mobilnega telefona

Mobilni telefon bo tvoja rešilna bilka, če bo šlo kaj narobe, zato ga nikakor ne pozabi doma. Ne glede na to, kako se ti mudi, se na izhodu ustavi in ponovno poglej, če je mobilec na svojem mestu – v tvoji torbici ali žepu.

Zmenek naj bo na javnem mestu

Park, kavarna, bar, restavracija, skratka lokacija, kjer je veliko ljudi, bo dobra odločitev za prvi zmenek v živo. 

Nikakor se ne dobiti pri simpatiji doma ali pri tebi doma, izogni se tudi zmenku v bližini tvoje službe. Pod črto – morda se je najbolje izogniti vsem lokacijam, kjer se redno zadržuješ.

Svojo hrano in pijačo imej VEDNO na očeh

Mislim, da ni potrebno posebej izpostavljati, zakaj se je treba držati tega napotka. Pij le pijačo, ki jo odpreš sam/a ali pa jo pred teboj odpre natakar. 

zmenek, prvi zmenek, slepi zmenek
Prvi zmenek – hrano in pijačo imej vedno na očeh.

Če moraš na stranišče, najprej popij pijačo do konca – tako se izogneš, da v njej ne pristane kaj neželenega. Pa seveda ne pozabi s sabo vzeti torbice, denarnice in mobilca – nočeš, da ti, medtem ko si na stranišču, zmanjka kakšen euro ali pa še kaj hujšega.

Ne sprejmi prevoza domov

Sliši se zelo kavalirsko, če ti simpatija ponudi prevoz domov, ampak spet moraš umiriti metuljčke in mu/ji povedati, da prevoz domov že imaš urejen. Torej, pred zmenkom imaš še to nalogo, da si sam/a zorganiziraš pot domov – pelji se sam/a, preveri vozne rede avtobusa/vlaka ali pa naj pote pride prijatelj, sorodnik.

Za kavalirske prevoze do doma bo čas, ko se bosta s simpatijo bolje spoznala in si zaupala.

Če se ne počutiš udobno, odidi

Zmenek ne gre po načrtu? Pogleduješ naokoli in v mobilca, da bi te nekdo ali nekaj vendarle rešilo pred totalno nezanimivim pogovorom? Ali se celo ne počutiš varno? Starši nas sicer učijo, da je čisto nevljudno, če vstaneš in greš, a v tem primeru lahko to narediš povsem brez slabe vesti.

Vse zgoraj našteto se morda bere kot nekaj samoumevnega, a ko švigajo iskrice in divjajo hormoni, se na varnost lahko hitro pozabi. Zato pri zmenkovanju vedno vključi tudi glavo. 

Srečno!

Novinarka in urednica Magazina ter asistentka v marketingu. Zagrizena antišportnica in odvisnica od kave. Mojo ljubezen do kave presega le ljubezen do živali. Sem živ dokaz, da spletno spoznavanje deluje.

Ni komentarjev

Odgovori