okrogel izrez

Cvetka in Cvetko – da, res jima je tako ime – sta se na portal prijavila zgolj za zabavo. Cvetka je vedela, da je domov ne bo nihče prišel vprašati, ali potrebuje partnerja, zato se je po priporočilu prijateljice registrirala na ona-on.com.

Cvetko pa se je za registracijo na portal odločil, ker je iskal partnerko, istočasno pa so mu klepeti krajšali čas, ko je bil na službenih potovanjih.

Njuna zgodba se je pričela, ko je Cvetka odgovorila na Cvetkovo sporočilo – Cvetko je nagovoril večje število žensk, odgovorila pa je Cvetka. Že v klepetu sta se ujela, njuni pogovori pa so zahtevali veliko prilagajanja – Cvetko je namreč bil v Severni Koreji, zato je bilo veliko jutranjih in večernih pogovorov.

Klepetala sta ves čas, ko je bil Cvetko v Severni Koreji – kar 3 tedne – po tem času pa sta se tudi prvič srečala. “Pričakala me je na letališču in ni več odšla,” opisuje Cvetko.

Preberi njuno zgodbo.

Kako pa Cvetka in Cvetko ohranjata romantiko in kaj svetujeta samskim, preberi tukaj.

In kateri dejavniki so bili tisti, ki so odločilno vplivali na njuno spoznavanje?

Uspelo je zaradi …

… pogostega dopisovanja, prilagajanja in vztrajanja ter ker je Cvetka Cvetku dala priložnost, ko mu je odpisala.

  • Cvetka je Cvetku odpisala, čeprav ni povsem ustrezal njenim izpolnjenim kriterijem in tako dala njemu in sebi priložnost, da sta se našla. Včasih je potrebno malo tvegati in zaupati, da lahko iz nečesa nastane nekaj čudovitega.
  • Dopisovala sta si 3 tedne! Kar je veliko, a v njunem primeru ni šlo drugače, saj je bil Cvetko na službenem potovanju v tujini. Ker sta si veliko dopisovala, sta se ob prvem srečanju praktično že poznala, zato je tudi Cvetka odšla z Cvetkom in “ni več odšla”, kot pravi Cvetko.
  • Cvetka in Cvetko sta se morala zaradi razdalje veliko prilagajati. Kot opisujeta, je bilo “veliko dela pri prilagajanju, saj sva morala vstajati zgodaj zjutraj ali pozno zvečer”. Tukaj je bila potrebna tudi velika mera vztrajnosti, ampak več kot očitno jima je že takrat uspelo preživeti ne le časovno razliko, ampak tudi cele tri tedne do prvega srečanja.

Uči se iz njune zgodbe:

Daj sebi in simpatiji priložnost

Če Cvetka Cvetku ne bi odpisala, se njuna čudovita zgodba sploh ne bi začela. Odpisala pa mu je kljub temu, da ni povsem ustrezal njenim želenim kriterijem. Če  je uspelo njima, zakaj ne bi tudi tebi?

Tvegaj in odpiši na prejeto sporočilo, morda pa se tudi tebi zgodi isto! Smiselno je sicer, da prej iz profila uporabnika, ki ti je pisal, oceniš, ali imata karkoli skupnega in se v pogovorih navežeš na to skupno točko.

Dopisuj si pred prvim zmenkom

Nikar ne povabi takoj na zmenek, brez predhodnega dopisovanja! Če želiš uspešen prvi zmenek, moraš osebo najprej malo spoznati in tudi ona mora spoznati tebe. To je prvi korak, da ugotovita, ali si zmenka sploh želita ali pa ni interesa.

A pri dopisovanju je potrebna določena mera previdnosti. Prvič, pazi o čem se bosta, vsaj na začetku, pogovarjala. Bivši in tvoji življenjski problemi na tej točki ne zanimajo nikogar.

Drugič, če bo dopisovanje trajalo predolgo in bosta preveč razkrila drug o drugem, se zna zgoditi, da se bo izgubila skrivnostnost, ki vaju vleče skupaj. Zato se morata, ko bosta začutila, da je čas, dobiti na zmenku in še v živo ugotoviti, ali sta za skupaj ali pa bosta ostala le prijatelja.

❥ Fant, meniš, da je že čas za zmenek? Kako in kam povabiti na zmenek, si preberi tukaj.
❥ Punca, on predolgo čaka? Preberi, kako mu namigneš, da je čas za zmenek.

Vztrajaj!

Povsod v življenju je treba vztrajati – še posebej, če si nečesa res želiš. Cvetko in Cvetka sta se res želela spoznati še v živo, zato sta tako dolgo vztrajala pri spletnem klepetu. Nauk njune zgodbe pa je, da moraš vztrajati tudi potem, ko si že dopisuješ s simpatijo – če je seveda med vama prisotna kemija.

Vztrajati moraš že, ko pišeš simpatijam. Če ne odgovorijo takoj, ne kar vreči puške v koruzo. Razlog, da ti simpatija ne odgovori, je lahko več in ni nujno, da gre takoj za njeno nezainteresiranost. Pomembno je, da poskusiš znova. In znova. Dokler odgovora ne dobiš ali pa ti drugi znaki jasno ne nakažejo, da simpatiji ni do tebe.

❥ Fant, ti ona ne odpiše? Preberi tukaj, kako jo pripraviti do odgovora.
❥ Punca, on predolgo čaka z zmenkom? Preberi tukaj, kako ga pripraviti do povabila.

Ni komentarjev

Odgovori