VIDEO: Zlatko Čordić ~ Ljubezen je ogenj, v katerem plešeš v dvoje

Zlatko Čordić je eden najuspešnejših reperjev pri nas. Direkten in iskren se je dotaknil srca mladih in starih. Pravi, da je potrpežljivost nekaj nujnega za vse, ki si željo ustvarjati, delovati in obstati.

Zlatko, letos ste še četrtič postali očka. Ste si od nekdaj želeli velike družine?

Vedno sem se šalil, da bom imel veliko družino, nisem nič planiral, a očitno res drži, da je v vsakem hecu nekaj resnice.

20190420_094624Kakšen oče ste, strog ali popustljiv?

Oboje, odvisno od situacije. Verjamem, da bo čas pokazal najbolje.

Na glasbeni sceni ste že več kot 10 let. Kaj je vaš recept za uspeh?

Leta 2007 je izšla prva plošča Svet je lep. Uspeh si lahko vsak razlaga po svoje. Sam imam več pogledov na uspeh, opisujem jih v svojih besedilih in vedno pišem tisto, kar sem sam okusil in doživel. Nerad dajem nasvete, ker ljudje hitro pomislijo, da jim pametuješ, ko jim želiš dobro. Bi pa omenil potrpežljivost, kot nekaj nujnega za vse, ki si želijo ustvarjati, delovati in obstati.

Kaj pa sicer trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate?

Trenutno poteka promocija knjige “O smehu Zlatka Čordića”, ki je izšla pri Beletrini in nastala pod peresom Jurija Hudolina in mene. Vabljeni k branju. Drugače pa z ekipo ustvarjam svoj zadnji CD, ki bo nosil naslov Julijan Mak. Svoj prosti čas rad izkoristim za športne aktivnosti, od malega nogometa, vožnje s kolesom, pa vse do osvajanja planinskih vrhov.

Kaj za vas pomeni ljubezen?

Ljubezen je ogenj, v katerem plešeš v dvoje.

Ljubezen je tudi ena izmed glavnih tem v skladbah, filmih, v pogovorih … Kako pri vas  ljubezen povezujete z vašim poklicem, ustvarjanjem?

Vso moje ustvarjanje nastaja iz ljubezni, tudi takrat, ko ni govora o njej sami. Opazil sem, da bi lahko malo več pisal o njej, a nekaj me vseeno tolaži. Ko minejo vse teme, o katerih danes pišem, bo jutri in za vekomaj, ljubezen vedno med nami. Če poenostavim, za ljubezen ni nikoli prepozno in kot rečem v komadu:

“Ti pa razmisl” ljubezen vedno zmaga glej, da jo deliš, ker tist kar daješ drugim, tud nazaj dobiš.

Foto: Franci Kek
Foto: Franci Kek

Vaša prva asociacija na ljubezen?

Življenje.

Je samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti za raziskovanje?

V vsakem obdobju je potrebno iskati lepoto življenja, dati vse od sebe, razpreti krila tudi, če jih ostali ne vidijo.

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 30% Slovencev (skoraj vsak tretji par) danes spozna prek spleta?

Internet je čudo.

20190501_173136Ona-on.com, največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 20.000 pari in več kot 175.000 registriranimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

Zdaj sem v obdobju, ko me nič ne preseneča. Tam, kjer so prisotni ljudje, tam je mogoče vse.

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, na ona-on.com?

Verjetno poznam par primerov parov, ki so se spoznali preko spleta.  Me pa firbec matra, ali v primeru prekinitve zveze, uredita to v živo ali preko neta.

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

Razprite svoja krila, Svet je lep.

Eva je po izobrazbi diplomirana novinarka (kmalu magistrica novinarskih študij), znana po tem, da vprašanja za ona-on postavi tako, da se ob tem vsak počuti prijetno. Sicer pa se ukvarja s TV vodenjem in z vlogerstvom. Na YouTube kanalu, pod imenom Evina lepotilnica, s sledilci deli nasvete o lepoti in modi. Najdeš jo tu: https://www.youtube.com/c/EvaCentrih

Ni komentarjev

Odgovori