9 navad za več samozavesti na zmenku

Samozavest je ključnega pomena pri spoznavanju ljudi in vpliva na izid zmenka.

Samozavest je prvi korak do uspeha!

Samozavestni ljudje so videti bolj privlačni in prepričljivi, saj izžarevajo pozitivno energijo, ki pritegne druge. Imajo tudi večjo verjetnost, da bodo na zmenku uspešni, saj jim ni neprijetno ali neudobno v družbi drugih ljudi.

Toda kaj naredi nekoga samozavestnega? Samozavest je v veliki meri povezana z našim notranjim monologom in miselnimi procesi. Če se navadimo pozitivnega dialoga in se naučimo spremeniti določene navade, lahko povečamo svojo samozavest in na splošno izboljšamo svoje socialne interakcije.

1) Pripravi se

Preden se odpraviš na zmenek, si vzemi čas za pripravo in izbiro primernih oblačil ter urejanje. Ko se počutiš dobro v svoji koži in oblačilih, ki jih nosiš, bo večja tudi tvoja samozavest na zmenku.

2) Sprosti se

Čeprav so zmenki lahko stresni, se trudi sprostiti in poskušaj uživati v trenutku. Ko je človek sproščen, je tudi precej bolj samozavesten in privlačen.

3) Pozabi na pretekle slabe izkušnje

Če imaš slabe izkušnje s prejšnjih zmenkov, ne pusti, da to vpliva na tvojo samozavest. Ne oziraj se nazaj, temveč se osredotoči na prihodnost.

4) Bodi iskren/a s seboj

Iskrenost povzroči, da se ljudje počutimo dobro, saj nam ni potrebno ves čas paziti na to ali smo nekaj pred tem povedali tako ali drugače. Neiskrenost vodi v različne zgodbe in kaj hitro lahko pride do zapleta.

5) Poslušaj

Če poslušaš svojega sogovornika na zmenku in pokažeš zanimanje za njegove misli in mnenja, se boš počutil/a bolj samozavestno. Tudi sogovornik bo cenil tvoj posluh za njegove besede in bo še raje kasneje prisluhnil tebi. Na ta način se krepi medsebojno spoštovanje in tudi samozavest.

6) Postavi meje

Pred zmenkom imej postavljene določene meje preko katerih ne greš in niti ne dovoliš, da gredo drugi. V tem primeru se ne moreš ujeti v zanko, da bi te dobili v stanju nepripravljenosti, kar povzroča nelagodje in vpliva na samozavest.

7) Ne delaj primerjav z drugimi

Ne primerjaj se z drugimi, saj ima vsak posameznik svoje kvalitete in slabosti. Osredotoči se na svoje pozitivne lastnosti in jih skušaj predstaviti na čimbolj nevsiljiv način. Če dobro kuhaš, lahko napelješ na to tematiko, ni pa treba razlagati o tem, da si najboljši kuhar na svetu. V tem primeru samozavest preide v aroganco, ki pa je precej slabo sprejeta.

8) Ohrani pozitivno naravnanost

Pozitivno naravnani ljudje so zelo privlačni, zato se trudi ohraniti pozitivne misli in med pogovorom na zmenku nikoli ne zaidi v tematike, ki so povezane z negativnim prizvokom, kot sta denimo strah in žalost. Tudi stare depresivne zgodbe ti ne bodo pomagale. Oseba nasproti tebe je tvoj morebiten novi partner in ne psiholog.

9) Smej se

Smeh je odlična sprostitev na vsakem zmenku in precej zmanjša morebiten stres. Če je na zmenku veliko smeha, ta poteka bolj sproščeno in definitivno dobro vpliva na nivo samozavesti. Že doma pripravi kakšno šalo ali dve, če nisi rojen pripovedovalec šal, pa raje kakšno zabavno misel.

Navezuj se na trenutne dogodke in tematike, ki so “žive” ter sprejemljive za veliko večino ljudi. Čeprav obožuješ črn humor, se mu na zmenku raje izogni. Človek, ki te ne pozna, morda ne razume šale na enak način, kot ti.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori