Ana Praznik je moderatorka popoldanskega programa na radiu Center in nekdanja članica glasbene skupine Bepop, ki se trenutno pripravlja na nov izziv – prihod prvega otroka.

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate?

“Večino časa preživim na radiu, kjer delam, sicer pa se pripravljam na novega družinskega člana. 🙂 ”

Kaj je pri vas v tem trenutku na prvem mestu?

“Zagotovo moje počutje, zdravje. Pazim na zdravo prehrano, da se dovolj gibam, da sem aktivna nosečka.”

Za koga in kaj bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

“Ljubim življenje nasploh. Vse, kar prinaša, vse, kar odnaša. Rada ga raziskujem, rada občudujem to, kar nam daje. S tem, kar počnem, zadovoljujem svoje potrebe, ker samo če bom v prvi vrsti sama srečna in se imela rada, šele takrat bom lahko ljubila tudi drugega. In življenje je bilo tako prijazno, da mi je pripeljalo Petra. 😉 ”

Vir: Ana Praznik
Vir: Ana Praznik

Vaša prva asociacija na ljubezen?

“Lebdenje.”

Prvi poljub in prvi seks, oba si zapomnimo za vedno. Imate na ta dva trenutka lepe spomine?

“Ne en, ne drug nista ravno za zapomnit. Pri poljubu sem mislila, da bom bruhala, ker je fant kadil in to niti malo ni bilo podobno tistemu poljubu, o katerem vsaka punca sanja. 🙂 Seks pa … hja … no, saj temu niti ne moremo reči seks. 🙂 ”

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju?

“Če bi se je spomnila, z veseljem … tako pa mislim, da me malo daje nosečniška pozabljivost. 🙂 ”

Je v vaših očeh samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti?

“Samskost je super. Če znaš biti sam s sabo in se ob tem imet fajn, si zmagal. Treba je izkoristit to obdobje, da spoznaš samega sebe in se s tem pripraviš na zvezo, ko pride. Da boš imel potem v zvezi jasna stališča, mnenje, želje, … itd. Da ne boš copata. 😉 ”

Vir: Ana Praznik
Vir: Ana Praznik

Kako pa gledate na prekinitev partnerske zveze? Kako ste se, če ste bili kdaj v tem položaju, s tem soočali?

“Jaz vedno pravim, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Ljudje pridejo v tvoje življenje in ljudje iz njega tudi grejo. Kar je logično. Če pomislim nase … različica današnje Ane se veliko razlikuje od različice Ane pri 20-ih. Druge želje, druga stališče, drugi pogledi … in v tistem obdobju sem se odlično razumela s takratnim partnerjem.

Ko pa sem se začela spreminjat, rasti, dozorevat, pa sta se najini poti začeli oddaljevat. No, lahko bi tudi skupaj rasli in dozorevali, ampak se to ni zgodilo. In v takem primeru je najbolje, da to osebo pustiš, da gre svojo pot, ti pa tudi. Mi je ena prijateljica enkrat rekla – ne se sekirat, bodi srečna, ker vedno greš na boljše. 😉 In je res.”

Danes se že 20 % Slovencev spozna preko spleta. Kaj menite vi o tovrstnem spletnem spoznavanju?

“Danes je to pač še en način od spoznavanja. Super se mi zdi, sploh, če je tvoj delovnik zelo natrpan in nimaš zmenkov nikamor za stisnit vmes. 🙂 Tako pač greš zvečer na net, preveriš profile, slikce ali karkoli se že pač preverja in si tako prihraniš par neprijetnih srečanj.

Tudi midva s Petrom sva se spoznala na netu. Preko Facebooka, če sem natančna. Ampak ne s tem namenom, da bi se zapletla … v začetku iz popolnoma poslovnega razloga. On je grafični oblikovalec, mi pa smo s takratnim bandom potrebovali neke plakate za špil … in tako je kasneje pač naneslo, da je preskočila iskrica. 🙂 ”

Na največjem slovenskem spoznavnem portalu ona-on.com se je spoznalo kar 15.000 parov. Je tudi med vašimi znanci kakšen par, čigar iskrica je preskočila prav na ona-on.com?

“Ne, žal ne poznam nikogar, ki bi preko tega portala postal par. Imam pa nekaj prijateljic, ki so iskale partnerja preko ona-on.com … ampak nikoli niso povedale, če so bile uspešne. 🙂 “

Piarovka, urednica, radijska in TV voditeljica, Health coach in umetnica, ki jo vodi vodilo 'Drugačnost nas bogati!' Prepričana je, da sta ljubezen in energija najpomembnejša elementa za človeško rast in razvoj ter da mora biti vsak dan poseben in ekskluziven.

Ni komentarjev

Odgovori