Ansambel Jurčki so narodno-zabaven ansambel in prihajajo iz Butajnove nad Horjulom in okolice. Njihovi začetki segajo v leto 2003, ko so na veselici in gobarski razstavi, s pomočjo napovedovalke Saše Pivk Avsec, dobili ime Jurčki.

Do sedaj so izdali tri zgoščenke z naslovi: Zadnja noč, Čas in 10 let. Zadnja je bila izdana ob 10-letnici delovanja ansambla. Udeležili so se vseh pomembnejših festivalov, kjer so prejeli tudi kar nekaj nagrad, kar jim je v ponos in jim daje zagon za ustvarjanje kvalitetne glasbe še naprej.


Ansambel Jurčki nas bodo zabavali tudi na Spoznavnem pikniku, že to soboto!

Kako smo se imeli na Spoznavnem pikniku? Klikni TUKAJ in si oglej fotogalerijo.


Ansambel Jurčki sestavljajo: Jure Jurjevčič (harmonika, klaviature, vokal), Boštjan Jurjevčič (bas kitara, tuba bariton, kontrabas, vokal), Tomaž Sečnik (kitara, el. kitara, klavirska harmonika, vokal) in Tadeja Lončar (vokal).

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate?

“Jurčki med tednom čas preživljamo v službah, konec tedna pa imamo rezerviran za glasbene nastope in seveda za naše družine. Če nam na koncu ostane še kaj prostega časa, se radi usedemo na kolo ali pa se odpravimo v hribe.”

Kaj je pri vas v tem trenutku na prvem mestu?

“Na prvem mestu so naše družine ter seveda službe.”

“Ljubimo naše polovice in naše otročke.”

Za koga in kaj bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

“Ljubimo naše polovice in naše otročke (Boštjan ima sinčka, Tadeja pa hčerkico). Takoj za tem pa je glasba, ki je naš prvi hobi.”

Vaša prva asociacija na ljubezen?

“Ljubezen je najlepša stvar. Življenju daje smisel in premika meje nemogočega.”

Prvi poljub si zapomnimo za vedno. Imate na ta trenutek lepe spomine?

“Na prvi poljub vedno ostanejo lepi spomini, še posebej, če ga dobimo od prave osebe.”

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju?

ansambel-jurcki-ona-on-zmenki-zasebni-stiki1

“Naša ljubezenska obdobja so sedaj že večletna in seveda tudi bolj resna. Je pa potrebno ves čas ljubezen gojiti in jo začiniti z drobnimi sladkorčki, včasih tudi malce odštekanimi. Težko pa je izpostaviti samo kakšno zgodbo.”

Je v vaših očeh samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti?

“Samsko obdobje ima seveda tudi svoje čare. Ne more pa nikoli biti tako lepo, da ga ne bi končali in začeli živeti in uživati ljubezensko življenje s pravo osebo.”

Kako pa gledate na prekinitev partnerske zveze? Kako ste se, če ste bili kdaj v tem položaju, s tem soočali?

“Če par ugotovi, da ne sodi skupaj, je seveda potrebno prekiniti zvezo. Prekinitve nikoli niso lahke, vendar čas vedno zaceli rane in ko spoznaš drugo osebo, s katero se bolj ujameš, si hvaležen, da se je prekinitev zgodila.”

Prekinitve nikoli niso lahke, vendar čas vedno zaceli rane.

Danes se že 20 % Slovencev spozna preko spleta. Kaj menite vi o tovrstnem spletnem spoznavanju?

“Ljudje se spoznavajo na različne načine in zakaj se ne bi tudi preko spleta. To je lahko tisti prvi korak, naprej pa seveda sledi kava, kino … in potem spleta več ne potrebujeta. :)”

Na največjem slovenskem spoznavnem portalu ona-on.com se je spoznalo kar 15.000 parov. Je tudi med vašimi znanci kakšen par, čigar iskrica je preskočila prav na ona-on.com?

“Zaenkrat še ne poznamo nobenega para. Smo pa prepričani, da bom na pikniku ona-on spoznali veliko parov, ki bodo to v prihodnje šele postali.”

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

“Iščite in boste našli. Ko boste spoznali ljubezen svojega življenja, boste vedeli, da se je bilo vredno potruditi in malo počakati.”

Ni komentarjev

Odgovori