Sanjska ona-on.com poroka 2017 je že skoraj tukaj! Vsak ženin potrebuje obleko, v kateri se bo dobro počutil, ko bo dahnil usodni “da”. Z Moniko & Borutom smo zato v preteklih mesecih izbrali posebno poročno obleko za ženina. Obiskali smo showroom blagovne znamke Morro Sartoriale, ki se nahaja v ljubljanski Kristalni palači.

Pri Morroju združujejo italijanski dizajn in estetiko s slovenskim izročilom po dolgoletnih izkušnjah strokovnjakov proizvodnje Moda Mi&lan, ki osebno pomerijo vsako obleko, jo naredijo, pripeljejo in poskusijo na stranki.

ona-on-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki-najina-zgodba-sanjska-poroka-morr (7)

Gre za vrhunske krojače in modelarje, ki delajo obleke za mednarodne naročnike po celi Evropi, kar pomeni, da so te obleke narejene – po najvišjih evropskih standardih – v Sloveniji.

Njihove obleke odlikuje personalizacija, saj jih naredijo po meri vsakega ženina posebej. Obleke Morro nosi cela paleta zvezdnikov, med njimi je tudi Jan Plestenjak. Zvezdniško oblečen bo tudi ona-on ženin Borut!

Izdelava obleke po meri se prične s pogovorom

Že ob prihodu na prvi pogovor nas je prijazno pozdravila svetovalka Liza, kateri sta Monika in Borut zaupala svoje ideje o obleki za enega najlepših dni v življenju. Tako tudi poteka načrtovanje izdelave obleke v Morro Sartoriale.

“Običajno gospoda povabim na pogovor, da vidim, kakšne so želje glede obleke. Velikokrat se zgodi, da stranka pride z razdelano idejo, kaj želi, a si po posvetu z mano potem premisli,” pravi Liza in dodaja, da je prav to prednost pogovora s stilistom – da stranki pove, kaj bo na njej izgledalo najbolje.

Tako je bilo tudi pri Borutu. Liza je Moniki in Borutu predstavila tudi svoje ideje glede poročne obleke in jima dala veliko nasvetov. Naša bodoča mladoporočenca sta po prvem obisku odšla domov z nalogo, da se odločita, kakšen bo ženin na svoj poročni dan.

Krojači iz Morro Sartoriale so ga premerili od glave do peta

Z Borutom in poročno načrtovalko Petro Starbek smo se po nekaj dneh od pogovora ponovno odpravili v Morro – tokrat je Borut točno vedel, kakšen stil obleke želi.

Prepustil se je izkušenim rokam krojačev iz podjetja Morro, ki so ga premerile po dolgem in počez, kar je odlično, če se bo odločil, da mu naredijo še kakšno obleko, saj ne bo več rabil na odvzem mer, ker bodo njegove mere shranili.

Borut je napeto poslušal nasvete izkušenih krojačev, ki sta mu svetovala – govora je bilo vse od širine hlačnic do okrasnih elementov obleke, kot so denimo gumbi. Vsaka podrobnost je pomembna – česar se pri Morro-ju tudi dobro zavedajo.

Merjenju je sledilo še izbiranje tkanine, iz katere bo nastala Borutova poročna obleka. Pri izbiri sta mu pomagali poročna načrtovalka Petra Starbek in svetovalka Liza. “Na odvzemu mer se velikokrat pojavijo dodatna vprašanja o sami tehnični izdelavi, sam stil obleke pa določimo že na pogovoru,” pravi Liza.

Odvzemu mer sledi prvo pomerjanje. “Obleka na prvo pomerjanje pride nedokončana – ni še prišite podloge, ni še gumbov. Takrat se še enkrat pregleda vse detajle, potem obleko končamo,” pravi Liza.

Temu sledi še eno – končno – pomerjanje, kjer se lahko po želji priredi še kakšno malenkosti, saj je tudi takrat zraven krojač.

Borut bo v obleki Morro novodobni James Bond

“Borut je izbral temnomodro obleko s telovnikom. Šli smo v minimalističen stil, v eleganco Jamesa Bonda,” pravi Liza. Borut bo obleko opremil z rjavimi dodatki, kar mu je Liza tudi svetovala, saj je to “odlična kombinacija za ženine, ki si želijo posebno poročno obleko”.

ona-on-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki-najina-zgodba-sanjska-poroka-morro-sartoria (7)

A kar je na obleki iz Morro Sartoriale posebnega je to, da lahko Borut zamenja le rjave dodatke in dobi obleko, ki jo lahko nosi tudi v kombinaciji s črnimi dodatki.

Še nasvet stilistke Lize za vse ženine in gospode, ki iščejo pravo obleko: “Manj je več. Preizkušajte različne stvari, da vidite, kaj vam ustreza. Običajno objektivno na človeku bolje izgledajo druge stvari, kot si sam predstavlja. Zato svetujem, da najdete dobrega svetovalca in mu verjamete.”

Kakšen čeden ženin bo Borut, bomo videli 12. maja na že tretji Sanjski ona-on.com poroki!

Bi se sanjsko poročila tudi vidva in sta se spoznala na ona-on.com? Delita svojo zgodbo z nami in se potegujta za Sanjsko ona-on.com poroko 2018!

Bi se sanjsko poročila tudi vidva?


Spremljaj Monikino & Borutovo pot od prvega klika do Sanjske ona-on.com poroke!


Ni komentarjev

Odgovori