Jasna Kuljaj ~ Če ne »pljuneš v roke«, se zna zgoditi, da boš do konca življenja sam

Z Jasno Kuljaj, eno najbolj priljubljenih televizijskih voditeljic pri nas, sva se dobili na kavi v enem izmed ljubljanskih lokalov v Šiški, družbo pa nama je delala tudi njena hčerka Anastazija. Iskrena in energična sogovornica mi je povedala, kje je preživela letošnje poletje ter izdala načrte za jesen.

Kako ste preživeli to poletje?

Na dopustu na Braču. Tam sem že bila in mi je bilo zelo všeč, tako, da smo se z družino letos vrnili tja. Veliko stvari pa se je zgodilo kar tako, brez planiranja, tako da je bilo poletje v mojem slogu, spontano in »tik pred zdajci«.

Ste kdaj razmišljali kaj bi počeli, če ne bi nastopali pred TV kamerami?

Ljubezen ne potrka na vrata!

Če bom kdaj obesila televizijsko kariero na klin, je turizem od nekdaj bila ena od stvari, ki me je zanimala. Mimogrede, lahko se pohvalim tudi z licenco turističnega vodnika po Ljubljani. To so teme, ki me zanimajo. Od tu pa ni več daleč do potovanja in druženja z ljudmi. Sem namreč zelo družabna. Razmišljam, da bi enkrat v bodoče pomagala organizirati tovrstne izlete. Zakaj bi šli na sever ali zahod, kjer je vse dražje, aranžmaji in potovanja so draga, če nam je Balkan bolj znan in na dlani.

Opažam, da so ljudje osamljeni, a če ne »pljuneš v roke«, se zna zgoditi, da boš do konca življenja sam, ker ljubezen na vrata pač ne potrka. Dejstvo, da se ljudje spoznavajo preko spleta, se mi zato ne zdi popolnoma nič slabega.

Za zdaj pa ostajate pri vodenju TV oddaj.  Glede na to, da je to vaš trenutni poklic in kot ste enkrat dejali, radi povezujete ljubezenske pare, je možno, da vas bomo jeseni gledali v kakšnih bolj ljubezenskih oddajah?

V televizijskem smislu me bolj zanimajo šov oddaje, kjer so oder, glasba in glamur. V zmenkarijah ali podobnih tipih oddaj pa se ne vidim.

Kaj pa za vas sicer pomeni ljubezen? Za koga in kaj vse bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

Ljubim svojega partnerja in družino. Rada imam svoje prijatelje. Rada uživam, dobro jem in ljubim udobje. V življenju želim čim manj stresa.

Kako uspete izključiti stres? Se mi zdi, da smo ljudje danes kar malo nagnjeni k »stresiranju«, številke kažejo, da ima vsak sedmi težave z anksioznostjo?

Človek si more življenje oblikovati na način, da mu je čim manj potrebno hiteti. To pomeni, da se čimbolj izogneš vsakodnevnemu stresu. Pri meni morda deluje, da veliko delam in da sem pridna, a si življenje postavim tako, da imam ogromno prostega časa, v katerem lahko kar dosti lenuharim in to se mi zdi moja pravica ter hkrati luksuz. Ko pa se dela, se pa dela. A tudi delo si moraš zastaviti tako, da je stres popolnoma odveč, pri čemer je ključna dobra organizacija.

Je samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti za raziskovanje?

Fino je, da vzameš usodo v svoje roke!

Mladim bi položila na dušo, da je vsekakor potrebno ta čas izkoristiti za raziskovanje. Ko pa se enkrat približuješ zrelim letom, pa se mi pa zdi fajn, da vzameš usodo malo bolj v svoje roke in se skušaš z nekom povezati.

In vi ste ta čas izkoristili?

Da, sem. Hvala bogu. In še bolj bi ga, če bi še enkrat živela. Ni mi žal za nič.

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 30% Slovencev (skoraj vsak tretji par) danes spozna prek spleta? Kakšno je vaše stališče do spletnih zmenkov?

Zakaj ne bi tega odobravala. To pomeni, da bi se zapletala v neke predsodke. Na koncu sta važna samo ljubezen in druženje. Ali prideš do tega sam, s pomočjo prijatelja ali preko spleta, oprostite, mene osebno to res ne zanima. S tem vprašanjem se sploh ne bi smeli ukvarjati.

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, na ona-on.com?

Da, imam prijatelje in prijateljice, ki se poslužujejo internetnega spoznavanja.

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

Opozarjam jih, da je Slovenija majhna. Če si star več kot 40 let in živiš v enem od slovenskih mest, ne pričakuj čudeža. Težko, da boš spoznal nekoga, ki ga nisi nikoli videl, če živiš v Trbovljah, Celju ali pa v Ljubljani. Zdi se mi, da se je potrebno ozreti tudi zunaj naših meja. Zakaj pa ne, saj smo tam v samo eni uri vožnje. Zakaj se ne zapeljati v Gorico na koktajl večer s prijateljicami, zakaj ne preživeti petkov večer v Trstu. Slovenija res, da je majhna, a v uri in pol si ti lahko v tujini in to premalo izkoriščamo. Imamo neverjetno srečo.

Eva je po izobrazbi diplomirana novinarka (kmalu magistrica novinarskih študij), znana po tem, da vprašanja za ona-on postavi tako, da se ob tem vsak počuti prijetno. Sicer pa se ukvarja s TV vodenjem in z vlogerstvom. Na YouTube kanalu, pod imenom Evina lepotilnica, s sledilci deli nasvete o lepoti in modi. Najdeš jo tu: https://www.youtube.com/c/EvaCentrih

Ni komentarjev

Odgovori