K.Marcella Photography – Tvoj poseben trenutek, ujet v času

K.Marcella Photography – Ker fotografija ni delo, ampak poslanstvo, nekaj, kar te osrečuje in izpopolnjuje.

Vir: K.Marcella Photography

Danes “pravi” fotografiji namenjamo veliko pozornosti, zato za posebne priložnosti, kot so naš poročni dan, krst našega malčka ali pa za okroglo obletnico očeta, najamemo profesionalca. Kot radi ovekovečimo te trenutke, tako tudi želimo trajne spomine na najlepša obdobja v našem življenju, kot je nosečnost, vse raje pa namesto stvari, ki jih slej kot prej postavimo v kot, podarimo svojo fotografijo, ki je lahko najlepše darilo, če jo posname profesionalni fotograf.

Vir: K.Marcella Photography
Vir: K.Marcella Photography

Večne spomine na te trenutke vam lahko podari profesionalna fotografinja Marcella iz K.Marcella Photography, ki jo najbolj navdušujejo družinska fotografija, nosečke in poročna fotografija, s katero se profesionalno ukvarja že tretjo sezono. Zaupala nam je, kako sama vidi svet poročne fotografije in kaj parom ponuja, delila pa je tudi nasvet, kako se lotiti izbire pravega poročnega fotografa.

Kdaj ste se začeli ukvarjati s poročno fotografijo?

“Moja poročna pot se je začela že pred leti, ko sem se šele učila (pa res nisem verjela, da bo to kdaj moje delo), bolj blizu pa mi je postala, ko se je poročil brat in takrat sem si ju privoščila in se marsičesa naučila 🙂 . V zameno sta dobila čudovit album 🙂 . In takrat sem vedela, da je to moja edina pot, po kateri želim hoditi.”

”Na vsako poroko se pripravim skoraj bolj, kot se bom verjetno za svojo. Pa tudi nervoza je veliko bolj prisotna. – Marcella”

Koliko porok ste v tem času fotografirali?

“V povprečju letno fotografiram 20+ porok, kar pomeni že kar nekaj videnih čudovitih nevest, nasmejanih ženinov, objokanih mam in ponosnih očetov, čudovitih poročnih tort, nasmehov, poljubov, krasnih lokacij, … in prav vsake se veselim, kot da bi šlo za mojo.”

Vir: K.Marcella Photography
Vir: K.Marcella Photography

Se pari vedno bolj odločajo za profesionalnega fotografa?

“Za profesionalne fotografe se odločajo predvsem tisti, ki jim same fotografije pomenijo nekaj več, nekaj, kar mora biti popolno. V poplavi fotografij, ki jih vsakodnevno naredimo in nikoli ne dobijo svoje prave fizične oblike, vse bolj prihaja v ospredje prav to.

‘Ljudje s fotoaparati’ (samooklicani fotografi) namreč največkrat strankam samo dajo fotografije v digitalni obliki in tam najverjetneje tudi ostanejo. In prav to je tisto, kar si sama ne bi želela. In to stranke zmeraj bolj tudi iščejo – fotografije, dragocene spomine, ki dobijo svojo vrednost šele, ko ga imaš pred seboj.

 


Se približuje tvoj poseben dan? Ovekoveči ga s profesionalno fotografijo.

K.Marcella Photography


Večkrat pa slišim, da je komu fotografiral poroko ‘kolega od kolega’ in včasih po več mesecih par še zmeraj nima fotografij. To se mi zdi res nepredstavljivo.

Profesionalni fotograf pa je prehodil že določeno pot, ima nekatere nujno potrebne izkušnje, ve, kako v določenih situacijah, protokolih odreagirati, kako se primerno vesti, obleči, … in predvsem tega marsikomu manjka in tega se ljudje tudi vedno bolj zavedajo (upam) J.

Vir: K.Marcella Photography
Vir: K.Marcella Photography

Poročni fotograf nosi veliko odgovornost, ki se je marsikateri amater ne zaveda in je ne jemlje resno. Sama se na vsako poroko pripravim skoraj bolj, kot se bom verjetno za svojo. Pa tudi nervoza je veliko bolj prisotna. J”

Kaj lahko profesionalni poročni fotograf ponudi paru?

“Predvsem se razlike med fotografi pokažejo v izkušnjah, resnosti ter pristopu. Profesionalni fotograf ima določeno zakladnico izkušenj, idej, predlogov, … in sama se velikokrat znajdem tudi v vlogi svetovalke glede tega in tega. Včasih me neveste pokličejo za kak nasvet, kje kaj poiskati, kaj narediti – in to se mi zdi res enkratno, sem zelo vesela.

”Izkušnje, resnost in pristop – to so glavne prednosti profesionalnega fotografa. – Marcella”

Prav tako so tukaj tudi izdelki, ki jih lahko ponuja le profesionalni fotograf, ker le s časom ugotoviš, kaj je zares dovolj dobro. Sama sodelujem izključno s podjetji, ki jim popolnoma zaupam, verjamem v njihovo delo ter izdelke, ter jih s ponosom tudi pokažem. V mislih imam predvsem foto knjige in albume, platna, tiskane fotografije, … Vse to pa seveda temelji na dobrih osebnih odnosih s poslovnimi partnerji, brez tega težko sodelujem z nekom, ker se mi zdi vse to pomemben del celotne zgodbe. ”

Kako potekajo vaše priprave na posamezno poroko?

Vir: K.Marcella Photography
Vir: K.Marcella Photography

“S parom se pred samo poroko srečamo nekajkrat – prvič, ko se spoznamo in podpišemo pogodbo ter kasneje še najmanj enkrat. V mojem poročnem paketu je namreč vključeno tudi predporočno fotografiranje, ki zame pomeni tisti prvi stik para s kamero, z mano, prvi občutek, kako vse to poteka, jima to predstaviš, udomačiš, takrat se s parom zbližaš, pridobivaš njuno zaupanje, postaneš njun prijatelj.

Vse to je zame res pomembno, če želim, da se par na svoj najlepši dan ne bo spraševal kaj počnem, kje sem, ali bom ujela vse pomembne trenutke, … Pari mi kasneje večkrat poudarijo, da me na poroki večinoma sploh niso opazili, všeč jim je bil nevsiljiv odnos in zmeraj so presenečeni, da ujamem precej več, kot se sami sploh spomnijo, da se je dogajalo. Ti si njihov spomin tega dne.

 


Želiš trajne spomine na svoje veselo pričakovanje? Ovekoveči svojo nosečnost s profesionalno fotografijo.

K.Marcella Photography


Sicer pa si pred samo poroko vse pripravim že dan prej, vse preverim in spakiram, zjutraj pa samo še preletim seznam ter krenem na pot dovolj zgodaj, da me ne spravi v slabo voljo kak prometni zastoj ali kaj podobnega. Dan začnem umirjeno (in z zajtrkom), ker vem, da adrenalin pride takoj, ko primem v roke aparat 🙂 .”

Vir: K.Marcella Photography
Vir: K.Marcella Photography

Kaj zajema vaša ponudba za poroke?

“Konkretna ponudba zajema fotoknjige in albume v različnih oblikah, kombinacijah, materialih … prilagojena paru – tako stilsko, kot barvno. Vsakemu izdelku posvetim precej časa, saj želim vsaki podrobnosti dati svojo vrednost.

Na svoje izdelke sem res ponosna, ker so mi res tako zelo všeč, da zmeraj, ko dobim paket ga odpiram s takim navdušenjem, kot da me v njej čakajo mali mucki J. Izdelek predstavlja tebe samega, zato mora biti v prvi vrsti res všeč tebi, ki ga izdelaš, da ga z veseljem predaš naprej. Se pa trudim večkrat lotiti kakšne nove ideje, nastane nekaj luštnega in to tudi z veseljem vključim v ponudbo. 😉 ”

Kaj svetujete, kako naj par izbere pravega fotografa za poroko?

“Fotografa izberite glede na njegovo delo in njega samega – za najboljše fotografije vam mora ustrezati njegovo delo in osebnost. – Marcella”

“Sama bi izbrala nekoga izključno po dveh kriterijih: njegovem delu (ali so mi fotografije, stil, produkti res všeč) ter njem samem. Če se namreč par s fotografom ne ujame, ne verjamem, da lahko iz tega dobita največ. Če ti fotograf ni res všeč, verjamem, da bi ti bilo škoda vsakega denarja. Isto kot pri torti. Sama stremim namreč k temu, da se paru čimbolj približam, da se pred poroko čim večkrat vidimo, slišimo, da smo v kontaktu, … da jim postaneš blizu.

Ker bi res težko bilo dobro delati z nekom, ki mi ne bi bil energijsko všeč in ne bi bili enakih misli, kaj si želita, iščeta. In ne predstavljam si, da bi mi poroko fotografiral nekdo, ki mi ne bi bil simpatičen in me nasmejal, ko ga kdaj in kdaj za trenutek ujamem s pogledom.

Vir: K.Marcella Photography
Vir: K.Marcella Photography

Sem že bila namreč na poroki kot gostja, kjer se mi je nevesta sredi večera razjokala, ker sta fotografa bila do nje nesramna, neprofesionalna, se jima je mudilo, … Skratka, pravo energijo začutiš že ob prvem stiku in tega nikakor ne smeš spregledati. Kot ljubezen na prvi pogled 🙂 To je zame edina logična izbira. Vse ostalo je dodana vrednost.”

Ne ukvarjate pa se samo s poročno fotografijo. Katere dogodke še fotografirate?

“Moje področje je izključno družinska fotografija, moja prva ljubezen pa so nosečke. Z njimi tako rada delam, jih gledam, se veselim, zdijo se mi tako posebno lepe, da se mi zdi nemogoče vse to lepo ujeti. A če znaš videti tisto najlepše v človeku in to pokazati na fotografiji, je to to.


Brez idej, kaj mu podariti? Podari mu svojo Boudoir profesionalno fotografijo.

K.Marcella Photography


Sicer pa se zmeraj bolj in vedno z večjim veseljem ter navdušenjem podajam v vode ženske fotografije, tako imenovane Boudoir fotografije. To me tako zelo izpopolnjuje, ker vem, da je to moje poslanstvo, ne zgolj delo in neverjetno dober občutek je, ko vidiš, da so ženske zaradi tebe srečnejše, bolj samozavestne in navdušene same nad sabo. To je nekaj, kar bi si ženske morale vsaj enkrat (najmanj) v življenju privoščiti, ker verjamem, da si prav vsaka želi fotografij, ki ji bodo za vedno v ponos. To je nekaj za našo dušo in nekaj v čemer res uživam.

Če ni idej, kaj podariti dragemu je po mnenju Marcelle dobro darilo Boudoir fotografija. Vir: K.Marcella Photography
Če ni idej, kaj podariti dragemu je po mnenju Marcelle dobro darilo Boudoir fotografija. Vir: K.Marcella Photography

Velikokrat te fotografije punce, ženske podarijo svojim partnerjem in tudi bodočim možem kot poročno darilo. Namesto ure. A ni to krasno?

Sicer pa uživam na vseh področjih družinske fotografije; rada imam pare, ki se jim ni težko razvajati s pogledi, objemi, poljubi, uživam v družbi razigranih otrok, posameznic, ki si želijo svojih portretov kar tako, za spomin, … “

 

 

Za konec pa preberi še Marcellin pogled na fotografijo:

“Fotografija nikakor ni le delo, je poslanstvo, dolžnost, da svetu nekaj daš. Čudovite spomine, ki jih ujameš. Je nekaj, kar te osrečuje, izpopolnjuje in nikoli ni služba, je strast, ki jo deliš z ljudmi. In sreča, ki jo daješ naprej.”

Ni komentarjev

Odgovori