Kaj je v partnerstvu najpomembnejše?

Dober partnerski odnos temelji na tem, da partnerja ne izgubita skupne niti. Kdaj partnerstvo izgubi to nit?

Zadnjič sem slišala od modre gospe v zrelih letih, da je, preden je stopila na pot partnerstva, od tašče dobila nasvet: “Karkoli bosta počela, kamorkoli bosta hodila, delajta veliko stvari skupaj.”

V partnerstvu je najpomembnejše …

… da ne izgubimo skupne niti. In menim, da je imela prav. Tudi to je formula. Če par skupaj hodi na zabave, na potovanja. Če ima moški službo, kjer je potovanje sestavni del službe, je modro, da z njim hodi žena.

Skupno preživljanje prostega časa je ključno za dober partnerski odnos.

Seveda moramo imeti tudi svoj del socialnega kroga, svoje zabave in animacije. Vendar glavnina je, da delamo kot eno.

Konec skupnih aktivnosti = konec partnerstva?

Sedaj ko gledam nazaj, bi se strinjala, da se pot partnerstva začenja končevati, ko vsak od para začne predvsem hoditi sam na zabave, plese, druženja. Nadaljuje se s tem, da imajo tudi ločene dopuste pod pretvezo, da zagotovijo otrokom čim več počitnic.

Vir: Shutterstock
Skupno načrtovanje in preživljanje počitnic je pomembno za dober partnerski odnos. Vir: Shutterstock

Ko se ta luknja začne širiti, pa je več možnosti, da najdemo še koga, s katerim koketiramo, si dopisujemo po telefonu. Ravno takrat nam morda nekdo popiha na dušo, tja, kjer je neizpopolnjena in počasi začnemo iskati kaj bolj primernega.

Moški so odlični detektorji, ko vidijo žensko, ki ni popolnoma izpopolnjena v odnosu, kakšen večer zabave, ko se sprostimo, malo potarnamo, kaj bi še želele od odnosa in najde se rešitelj, ki nam obljubi, da on tak je.

Takrat se začne tisto glodanje, kaj če je nekje nekaj boljšega, kaj če ta odnos sploh ni zame. Čedalje več skrivnih izhodov in zabav brez partnerja.

V katero smer gre vaše partnerstvo, veste najbrž sami. Zato je modro sodelovati in se družiti, da ne izgubite prijatelja, ki ga najdete v svojem partnerju.

Deli
Prejšnja objavaMoja zgodba: V spletni igri sem jo napadel – tako sva se spoznala
Naslednja objavaVIDEO ~ Kako je uspelo ona-on parom: Maruša & Rajko
Sem ženska, mama, prijateljica z diplomsko nalogo učenja živeti. Verjamem, da nam je v življenju dano veliko priložnosti, kako pa se jih bomo lotili je odvisno od nas. Sem strastna opazovalka odnosov, dobra poslušalka, da si s svojimi izkušnjami in izkušnjami drugih širim pogled. Verjamem v pot in akcijo in ne želim biti samo opazovalka ampak aktivna igralka na moji poti. Verjamem, da so vse spremembe in pozitivne rešitve mogoče, če se jih lotimo strastno in zavestno. Vse o čemer pišem in predavam preizkusim na lastni koži. Včasih z veliko žlico zajemam znanje in izgleda razdrobljeno, vendar se v nekem trenutku vse sestavi v celoto. Verjamem da je stalna samo sprememba ki je nujna za vsak razvoj....da na koncu poti z nasmehom pogledamo življenje. Prepričana sem, da se v odnosih vse da rešiti v dobro vseh, samo urediti moramo strasti in se lotiti svojih projektov strastno, spontano in z jasnim ciljem. Uživam v tem kar počnem v življenju.

Ni komentarjev

Odgovori