Miran Rudan ~ Ljubezen je spoštovanje, zaupanje, sreča

Morda je ravno portal ona-on pravi kraj za novo ljubezen!

Miran Rudan je na glasbeni sceni že več kot 38 let. V tem času je nanizal veliko uspešnic, njegova zadnja nosi naslov Ne joči.

Miran pravi, da je poleg družine, njegova velika ljubezen glasba. Zase pravi, da je srečen, saj ima tisto, kar si je vedno želel.

Intervju z Miranom Rudanom:

44881111_580770335714421_4506995743910789120_o-minKaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate, kaj vam je pomembno?

Predvsem se posvečam novim skladbam, pisanju besedil za nove pesmi in koncertom. To je mišljeno kar se tiče posla. Drugače pa poskušam preživeti čimveč časa s svojo družino.

Vaš zadnji videospot z naslovom Ne joči ima skoraj 750.000 ogledov. V njem nastopata tudi vaša sinova Nino in Niko. Kako je prišlo do tega? Si tudi onadva želita postati glasbenika?

Sodelovanje je bilo naključno. Ko smo z režiserjem Andrejem Pratnemerjem debatirali o scenariju za videospot, smo glede na tematiko besedila “videli” dogajanje na šoli in ker sta moja otroka že nekaj časa nazaj izrazila željo po nastopanju v spotu (po tem, ko je njuna mama nastopila v videospotu za pesem “Vzela si moje srce”) smo se odločili, da bosta nastopila v videospotu skupaj s svojimi prijatelji, ki so tudi izrazili to željo.

Zaenkrat sinova ne izražata želje po tem, da bi bila glasbenika, vsekakor pa imata potencial in v kolikor bosta želela po mojih stopinjah v glasbi, bom vsekakor zelo vesel in jima pomagal kolikor se bo dalo.

Ali lahko v prihodnosti pričakujemo kakšen novi hit?

Če daš v glasbo svoje srce, ne moreš zgrešiti!

Vsekakor si vsak glasbenik to želi. Vendar težko govorim o hitih, čeprav je kar nekaj mojih-naših pesmi, ki so to vsekakor postale. Ko ustvarimo neko novo pesem ne moremo vedeti ali bo sprejeta kot si želimo, upamo pa vedno, da smo naredili “hit”.

45296853_582767568848031_6840477662243192832_o-minMislim, da takrat, ko daš v glasbo, besedilo, interpretacijo,… svoje srce – kaj dosti ne moreš zgrešiti.

Kaj za vas pomeni ljubezen?

Ljubezen je za mene spoštovanje, zaupanje, medsebojna sreča – ko imaš nekaj, kar te dopolnjuje in osrečuje.

Ljubezen je tudi ena izmed glavnih tem v skladbah, filmih, v pogovorih… Kako je pri vas – povezujete ljubezen z vašim poklicem, ustvarjanjem?

Vedno pojem iz srca!

Že od nekdaj me spremlja ljubezen do glasbe. Verjetno mi je bila položena v zibelko. In takrat, ko pojem resnično dajem ljudem sebe. Pojem iz srca in velikokrat dobim odzive ljudi, ki vsekakor začutijo mojo energijo, začutijo kaj pojem in se najdejo v mojih besedilih.

Vaša prva asociacija na ljubezen?

Srčki in rožice 😉

Za koga in kaj vse bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

Na prvem mestu je vsekakor moja družina. Takoj za tem je moja velika ljubezen glasba. Veliko je stvari, ki bi jih lahko še naštel, ampak to dvoje prevladuje.

Je samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti za raziskovanje?

V kolikor najdeš tisto pravo oseb, potem je vsekakor boljše končati samsko življenje in se prepustiti toku življenja v zvezi. Če pa nismo prepričani v to kar si želimo, je nesmiselno skakati v zvezo na silo, zato ker družba to od nas pričakuje. V tem primeru je samsko življenje vsekakor boljše.

59365289_687149718409815_986547360756662272_o-minNam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju ;)?

Velikokrat se zgodi kaj odštekanega, ampak trenutno se ne spomnim ničesar takšnega.

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 30% Slovencev (skoraj vsak 3. par) danes spozna prek spleta?

Podatek me sicer ne preseneča, saj današnja mladina in tudi odrasli ves čas tičijo na družabnih omrežjih in nimajo niti časa kje drugje spoznati svojih partnerjev.

Ona-on.com največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 20.000 pari in več kot 175.000 registriranimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

Zanimiv podatek.

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

Mislim, da ne, vsaj ne spomnim se, da bi mi kdo to omenil. Imam pa kar nekaj prijateljev, ki jim sreča v ljubezni ni bila naklonjena in v tem primeru bi bil vesel, če bi našli svojo sorodno dušo – pa čeprav preko spleta.

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

Upam, da vsak najde tisto, kar išče. Na silo nikoli ne gre. Potreben je pravi čas. In kraj. In mogoče je ravno portal ona-on pravi kraj za to. Jaz sem to našel, čisto nepričakovano, na še bolj nepričakovanem mestu ob nepričakovanem času. In zase lahko rečem, da sem resnično srečen, saj imam to kar sem si vedno želel.

Ni komentarjev

Odgovori