Kaj je vzrok za čedalje več samskih moških?

Moški morajo začeti delati na sebi in odpraviti pomanjkanja in neznanje v odnosih, da bi izpolnili bolj zdrava pričakovanja glede odnosov.

VIR: Plenet-lepote

V zadnjih letih lahko opazimo velik porast osamljenih, samskih moških.

Psiholog Greg Matos meni, da morajo moški odpraviti svoje pomanjkljivosti, da bi izpolnili bolj zdrava pričakovanja glede odnosov – časi so se namreč spremenili in ženske niso več zadovoljne kar z vsem.

Nekaj dejstev:

  • Možnosti za zmenke za moške se zmanjšujejo, saj se standardi za razmerja zvišujejo.
  • Moški predstavljajo približno 62 % uporabnikov aplikacij za zmenke, kar zmanjšuje njihove možnosti najti potencialno partnerko.
  • Moški morajo začeti delati na sebi in odpraviti pomanjkanja in neznanje v odnosih, da bi izpolnili bolj zdrava pričakovanja glede odnosov.

Moški mlajših in srednjih let so najbolj osamljeni in verjetno bo z leti še slabše. V zadnjih 30 letih so moški postali večji del te naraščajoče skupine dolgotrajno samskih ljudi. In čeprav za srečo pravzaprav ni treba biti v razmerju, so moški običajno srečnejši in bolj zdravi, če so v partnerstvu (kar pa ne velja nujno za ženske, kar je tudi dovolj zgovorno).

Spodaj so trije trendi na področju odnosov, ki kažejo, da moške čaka težka pot:

1. Na aplikacijah za zmenke prevladujejo moški

Ne glede na to, ali šele začenjate hoditi na zmenke, ali ste se nedavno ločili in ponovno hodite na zmenke, so aplikacije za zmenke veliko gonilo novih romantičnih povezav. Edina težava je, da je kar 62 % uporabnikov moških, številne ženske pa so preobremenjene s številnimi možnostmi, ki jih imajo na voljo. Konkurenca na področju spletnih zmenkov je huda, osebna srečanja s potencialnimi partnerji pa so redkejša kot kdaj koli prej.

2. Ženske imajo višje standarde za odnose

Ob tako številnih možnostih ni presenetljivo, da so ženske vse bolj izbirčne. Ženske, stare med 25 in 45 let, neprestano ponavljajo, da imajo raje moške, ki so čustveno dostopni, ki so dobri sogovorniki in ki delijo njihove vrednote.

3. Pomanjkanje spretnosti

Za moške to pomeni pomanjkanje veščin za odnose, ki bo, če jih ne bodo odpravili, verjetno privedlo do še manj priložnosti za zmenke in do še daljših obdobij samskosti. Danes imajo ženske višje standarde in manj potrpljenja za slabe komunikacijske sposobnosti. Težava za moške je, da je čustvena povezanost življenjska sila zdrave in dolgoročne ljubezni, za kar so potrebne vse veščine, ki jih družine mladih fantov še vedno ne učijo prav pogosto.

Čeprav verjetno ni možnosti, da bi zaustavili naraščajočo plimo neprostovoljno samskih moških, pa obstaja nekaj dobrih novic.

Algoritmi v aplikacijah za zmenke in drugih spletnih platformah postajajo čedalje bolj natančni. Eden od rezultatov je, da je odličnih ujemanj vedno več. Ena od aplikacij za zmenke, Hinge, je v beta testih ugotovila, da je 90 % uporabnikov pozitivno ocenilo svoj prvi zmenek, 72 % pa jih je navedlo, da si želijo drugega zmenka.

Kako lahko moški izkoristijo prednosti algoritmov? Delajte na sebi in izboljšajte svoje duševno zdravje. To pomeni, da se vključite v terapijo, da odpravite pomanjkanje znanja in spretnosti. To pomeni, da cenite svoj notranji svet in dovolj spoštujete svoje ideje, da jih lahko učinkovito posredujete. To pomeni, da so intimnost, romantika in čustvena povezanost vredni vašega časa in truda.

Navsezadnje imamo priložnost, da revolucionarno spremenimo ljubezenske odnose in uvedemo nove, bolj zdrave odnose, začenši s prvim zmenkom. Verjetno bodo nekatere od teh romanc transformativne in zdravilne, saj bodo razblinjale generacijske travme in vzpostavile novo kulturo občudovanja in potrjevanja.

Moški imajo pri tej preobrazbi ključno vlogo, saj morajo marsikaj nadoknaditi. Potrebna bo takšna predanost sebi, svojemu duševnemu zdravju in vrsti ljubezni, ki jo želijo ustvariti v svetu. Kako se bodo odločili?

VIR: Plenet-lepote

Ni komentarjev

Odgovori