Kako ga očarati? ~ 2. del: Napotki za uspeh!

V drugem delu prispevka Kako ga očarati se bomo posvetile napotkom, katerih se moraš držati, če želiš najti svojega princa.

Vir: Shutterstock

Kot sem že zapisala, so ti napotki nastali zaradi razmišljanja o Nataliji in vseh drugih ženskah, ki imajo težave z negotovostjo in pomanjkanjem samozavesti. Zato bomo začeli pri najpomembnejšem napotku.

1. Spoštuj se!

Kaj si naredila v življenju? Verjamem, da kakšno dobro delo ostaja za teboj. Na njega se spomni, ko se daješ v nič. Ne pozabi niti na otroke ali njihovo vzgojo. Bodi ponosna na svoje delo, pa čeprav si bila dolga leta “le” gospodinja. Ne bodi tako stroga sama s seboj in ne poslušaj tistih ljudi okoli tebe, ki te znajo samo zaničevati in te nikoli pohvaliti.

Najpomembnejše je, da sprejmeš samo sebe takšno, kot si.

Si se trudila? Bravo! Se doslej nisi trudila dovolj? Pa se še boš. Glavo gor. Pokončno stopi v sončno jutro. Vedi, vsak dan je lahko nov začetek. Čez grde stvari naredi križ in brez strahu zakorakaj prihodnosti naproti. In to naredi zdaj, nikakor “ne čakaj na maj”.

2. Zavedaj se svoje kakovosti

Neločljivo povezano z zgornjim odstavkom. Pa še dodajam: Če znaš dobro oponašati ptice, oponašaj ptice. Če odlično kuhaš, kuhaj. So tvoje rože naravni čudež? Potem vrtnari. Imaš dolge noge? Nosi mini krilo. Imaš zapeljiv nasmeh? Smej se.

Razumeš, kaj želim povedati? Pokaži svoje vrline, slabosti pa skrij, ali pa jih razkrij le najboljši prijateljici (bo že še prišel trenutek, ko boš – nekoč, nekje – lahko iskreno spregovorila o njih tudi s kakšnim moškim).

Nikoli pa ne pozabi: Poštena doza samozavesti naj bo v tebi zmeraj in povsod (pa to ne pomeni, da moraš vedeti odgovor na vsako vprašanje).

3. Bodi pozitivna

Vir: Shutterstock

Punca, meči nasmeške naokoli in s smehom se ti bodo vrnili. Niso zastonj pametni starci govorili: Smeh je pol zdravja. Pokaži svojo vedrejšo stran, ne jezi se zaradi malenkosti, kdo pa te bo maral takšno?

Res je življenje težko, vendar ni vrag, da v njem iz ure v uro ne bi našli kakšne pozitivne stvari. Tudi nikoli ne pozabi, da niso vsi ljudje hudobni, škodoželjni.

P. S. Pri tej točki (pa tudi proti stresu) najbolj pomaga fizična aktivnost. Boks. Udarjanje v vrečo. Skakanje in brcanje. Badminton. Plavanje. Hoja v hrib ali po stopnicah. Tek. Preverjeno!

4. Bodi (samo)svoja

Pokaži svojo lepo osebnost.

Ne skrivaj se za namišljenimi liki (ki so, vsaj tako naivno misliš, bolj kot tvoj pravi JAZ, sprejemljivi za tvojo okolico). Pogumno pokaži svoj pravi obraz. Ne laži drugim, še najmanj sama sebi. Se ne splača, saj se lahko skrivanje za masko vrne kot bumerang.

In dodajam: Bodi čim bolj originalna. Ne oziraj se na mnenja ostalih. Npr. Bi rada po mestu hodila bosa? In vmes žvižgala, mogoče prepevala? Kdo ti brani? Kdo ti lahko kaj takšnega prepove? Se bojiš, kaj bodo rekli drugi ljudje? Nikar. Ne pozabi, da ti iščeš le sebe (pa mimogrede še Njega), zato naj bo važno predvsem tvoje mnenje.

5. Bodi ženska

Vir: Shutterstock

Ne maraš ličil? Nerada nosiš klasična ženska oblačila, ker se v njih neprijetno počutiš? V redu, to razumem in to tudi spoštujem. Vendar pa jaz, vsaj od časa do časa, z nekim posebnim veseljem iz omare vzamem tista “posebna” oblačila, “nedeljski gvant” bi rekel moj kolega (pa čeprav cerkve od znotraj že dolgo ni videl), jih svečano in z nekim posebnim obredom oblečem le zato, da me zajame “tisti posebni občutek”.

Ne lepote, prej bi rekla … posebna, svoja, samosvoja. Včasih želim tako svoji duši kot tudi svojemu telesu povedati, da ju imam rada. Pa tudi zato, ker si občasno želim biti “zvezda”. Želim biti sijoča, najsijajnejša vsaj za nekaj minut ali ur. Ali pa želim biti vsaj drugačna. Zelo drugačna. Da se pokažem in opozorim čisto vse po vrsti: Še sem tu.

6. Bodi pogumna

Sama se včasih pozorno pogledam v ogledalo in si rečem: Dekle, brez poguma si le “pol-ženska”. Mama, ki ob mojem očetu sedaj živi spokojno življenje aktivne upokojenke, me je naučila, da je včasih (ženski) pač treba narediti prvi korak.

Včasih pač moraš sama narediti prvi korak. Naredi ga na ona-on.com.

In stopiti naprej, pa čeprav v neznano, v popolno temo. Narediti grižljaj. Ugrizniti z vso močjo. Kot glavni lik v odličnem filmu Forrest Gump. Tam Tom Hanks med okušanjem bonboniere mimogrede razloži, da je življenje tako neskončno lepo prav zaradi tega, ker ne vemo, kaj se bo z nami zgodilo v naslednji minuti.

Očaraj moškega svojih sanj!

Ženska, punca, draga prijateljica, sama trdno verjamem tole: Če se boš držala napotkov, ki sem jih dokaj površno zajela v zadnjih petih odstavkih, boš zagotovo očarala tudi moškega svojih sanj.

Očaraj ga na ona-on.com!

Pa še nekaj zelo pomembnega moram ob tem dodati: Vedi, da na svetu ni popolnih ljudi, niti žensk, niti moških. Kajti če bi bili, bi vse naokrog nas švigali sami “supermeni”, pa tudi “superženske”!? Pa jih ne vidim.


Preberi tudi prvi del prispevka tukaj.


 

Ni komentarjev