FOTO in VIDEO ~ Jasna Knez: Kako nastopiti, ko želiš osvojiti simpatijo?

Strah pred javnim nastopanjem naj bi bil najbolj razširjen in celo večji kot strah pred smrtjo. Mi smo se s svojim strahom spopadali na delavnici "Naj vaš nastop odraža vašo osebnost".

Te ob misli na javno nastopanje vedno strese? Mi smo svoje strahove pred javnim nastopanjem odganjali na delavnici “Naj vaš nastop odraža vašo osebnost“, nasvete, kako dobro nastopiti, pa je z nami delila Jasna Knez.

Jasna Knez je strokovnjakinja za komuniciranje in vodja Šole za javno nastopanje in retoriko Povej na Glas. Na delavnici, ki je potekala pod okriljem šole Učenje za življenje, pa nismo le poslušali kaj je patos, logos in etos, ampak smo tudi razgibali svoja telesa in glasilke.

Jasna samskim svetuje, kako nastopiti, ko želiš osvojiti simpatijo. Recept je dokaj preprost – poglej v videu:

Že na začetku nas je predavateljica postavila pod žaromet: Vsak udeleženec je moral potegniti karto in se v skladu z motivom na njej tudi predstaviti. A takšnih vaj še zdaleč ni bilo konec. Tekom delavnice smo morali gledati svojega soudeleženca naravnost v oči kar 2 minuti, naše trebušne prepone pa prav tako niso počivale, saj smo na ves glas izgovarjali črko: “A.”

Dobili smo še nekaj praktičnih napotkov, kako se pripraviti in dobro izpeljati javni nastop:

  • večkrat in na glas ponoviti vsebino, ki jo želimo podati (torej, vaja, vaja, vaja),
  • se urediti – obleko prilagodimo svojemu občinstvu,
  • paziti na govorico telesa in vzdrževati očesni stik z vsemi slušatelji ter
  • se izogibati rabi mašil (spet vaja).

Pa še en nasvet za samske: Ko se boš naslednjič odpravil/a ven z namenom osvojiti kakšno dekle ali fanta, se moraš urediti, paziti na svojo držo in se velikokrat nasmehniti. Saj veš, nasmeh privlači in pripravi še tako kislo limono, da se nasmehne tudi sama 🙂

Srečno!


Preveri, kaj vse smo še slišali na predavanjih šole Učenje za življenje.


Ni komentarjev

Odgovori