Okrepimo partnerski odnos v času dopusta

Pred vrati je čas poletnih dopustov, ko si večina družin in parov vzame vsaj dva tedna počitnic. Nekako tako veleva tradicija, ki se je držimo. Poglejmo, kaj se dogaja z dinamiko partnerskega odnosa, ko razdremo vsakodnevno rutino, ki nam vlada preko vsega delovnega leta.

Melita Kuhar, strokovnjakinja za partnerske odnose, družinsko dinamiko in osebnostno rast, Svetovalnica

Namreč, vsi smo verjetno ujeti v past samoumevnosti in rutine v odnosu in družinski dinamiki, ko ima par otroke. Dnevi se vrtijo okoli jutranje rutine, bujenja otrok, zajtrka in odpravljanja v šolo ali vrtec. Odrasli gremo v službo, iz katere se vračamo pogosto izčrpani in utrujeni pozno popoldne, pa spet najverjetneje razvozimo otroke po raznih dejavnostih, nato pa lahko zvečer pademo od utrujenosti v posteljo. Ni časa in ne energije za negovanje partnerskega odnosa. Kaj to že je, me debelo gledajo pari, ki pridejo po nasvet in pomoč v mojo Svetovalnico, ko ugotovijo, da jih takšna vsakodnevna rutina in samoumevnost vseh opravil oddaljujeta, da nista več kot zavzeta partnerja povezana, da se odtujujeta in posledično ne občutita več notranje naklonjenosti.

Da, zahteve na delovnem mestu zahtevajo svojo energijo in čas, ki traja pogosto več kot tretjino celega dneva. Otroci zahtevajo pozornost, čas, cartanje, meje, pregledovanje šolskih nalog v prvi triadi, vzgojo in za njih moramo kot starši biti zgled. Kje smo torej mi sami kot posameznik in kje smo kot druga polovica para, s katerim imamo to družino?

Nadaljuj branje na Bogastvo-zdravja.

Te zanima tudi: Kako veš, da si mu všeč? 🔥

 

Ni komentarjev

Odgovori