FOTO in VIDEO: Ljubezen je privabila več kot 600 udeležencev

Konferenca Ljubezen od A do Ž privabila kar 600 obiskovalcev

Foto: Tamara Prejac

Poglej si utrinke z Ljubezen od A do Ž 2017!

Soboto pred valentinovim smo izkoristili za to, da smo se malce izobrazili na področju, ki je skorajda gonilna sila človeštva – ljubezni. Da nas ljubezen še vedno bega in zanima, je dokazalo več kot 600 udeležencev Največje slovenske konference o ljubezni in partnerskih odnosih Ljubezen od A do Ž, ki je do zadnjega kotička napolnilo konferenčno dvorano Austria Trend Hotela.

V razponu sedmih ur se je zvrstilo kar 10 predavateljev, strokovnjakov iz področja partnerstva, vsak pa je predstavil svoj vidik ljubezni. Po glasbenem uvodu reperja Nipka, ki je predstavil svojo skladbo Internet Girl, je svoj pogled na spletno spoznavanje in iskanje partnerja prej spleta predstavil vodja portala ona-on.com, Luka Kogovšek, ki je med drugim z odra pozdravil tudi par, ki se je spoznal na ona-on.com, Katro in Gašperja, ki sta se prav tako udeležila dogodka.

Svoj pogled na ljubezen in partnerstvo so predstavili tudi drugi strokovnjaki: dr. Zoran Milivojević nas je podučil, da je zaljubljenost prva faza ljubezni, a da gre za dve različni čustvi, dr. Veronika Podgoršek je tokrat spregovorila o vrstah varanja in najpogostejših razlogih zanje, dr. Sanja Rozman pa nas je spomnila, da zaljubljenost ni nekaj novega, ampak da je o njej pisal že Platon.

Poglej si Lukove nasvete, kako uspešno iskati partnerja prek spleta!

Mentorica ženskam Manca Razboršek nam je položila na srce, da moramo najprej spoštovati sebe, da nas bo spoštoval tudi naš partner, hrvaški avtor iz področja psihologije Bruno Šimleša pa je udeležence večkrat nasmejal s kakšno pikro šalo na svoj račun. Pisateljica Milena Miklavčič nam je predstavila partnerske odnose, kot so jih imele naše babice in dedki, antropologinja Vesna Vuk Godina je izpostavila, da smo ljudje zahtevni, saj si želimo popolno partnerstvo, ki po njenem mnenju ne obstaja.

S strani strokovnjaka za govorico telesa Edvarda Kadiča smo izvedeli, da so moškim všeč ženske krivulje, ženskam pa moške linije ter dobili še nasvete z zapeljevanje, pogled na (svoj) samski stan pa nam je humoristično predstavila kolumnistka in komičarka Tanja Kocman.

Večino obiskovalcev današnje konference so obiskale ženske, a tudi moške je bilo videti v ogromni množici. Udeleženci oz. udeleženke so bile nad konferenco navdušene, saj so, kot pravijo, izvedele veliko zanimivih stvari.

Organizatorji pa so poskrbeli še za presenečenje: O svoji izkušnji ljubezni in vsemu, kar spada zraven, je spregovoril tudi 97-letni slovenski izumitelj Peter Florjančič, ki je bil poročen kar 70 let.

Ni komentarjev

Odgovori