Ah, ta ljubezen. Ena izmed najpomembnejših stvari v življenju, a vendar takšna neznanka. Številna vprašanja o ljubezni in partnerskih odnosih so minulo soboto pred valentinovim dobila odgovore na največji slovenski konferenci o ljubezni Ljubezen od A do Ž.

V Unionski dvorani hotela Union v Ljubljani se je zbrala množica znanja željnih obiskovalcev. Njihove dileme o ljubezni in partnerskih odnosih so reševala zveneča imena s področja ljubezni in partnerskih odnosov.

Igralka in televizijska voditeljica Zvezdana Mlakar je konferenco otvorila z duhovitim in energičnim nastopom, nato pa so se zvrstila različna predavanja strokovnjakov.

Luka Kogovšek je govoril o vplivu interneta na odnose.
Luka Kogovšek je govoril o vplivu interneta na odnose.

O partnerskih odnosih in ljubezni spregovorila zveneča imena

Izobraževalni del je otvoril vodja portala ona-on.com Luka Kogovšek, ki je letos besedo namenil vplivu interneta na medosebne odnose. O ljubezni na prvi, drugi pogled in o zreli ljubezni je spregovorila dr. Ljubica Uvodić-Vranić.

Dr. Zoran Milivojević nam je razložil vpliv hollywoodskih filmov na naše predstave o ljubezni in partnerju, manjkal pa ni Bruno Šimleša, ki nam je ponovno odgovarjal na vprašanje kako – kako pritegniti želenega partnerja? Kako razviti ljubezen do sebe?

Prisluhnili smo še psihoterapevtki Ani Bešter Bertoncelj, ki nas je podučila, da si je treba tudi, ko postanemo starši, vzeti čas za partnerja, sociologinja dr. Saša Krajnc pa se je usmerila predvsem na ženske in razkrila, da smo ženske preveč naravnane na druge namesto nase.

Moderatorka okrogle mize Zvezdana Mlakar.
Moderatorka okrogle mize Zvezdana Mlakar.

Dr. Sanja Rozman je ljubezen predstavila skozi prizmo bolezni – kaj se zgodi, ko postanemo odvisni od ljubezni in od partnerja? Socialna pedagoginja Melita Kuhar pa nas je soočila z ločitvijo in nam dala nasvete, kako tak boleč življenjski dogodek preboleti.

Okrogla miza Ljubezen na razpotju

Za konec izobraževalnega dela smo prisluhnili še okrogli mizi Ljubezen na razpotju, ki sta se ji poleg predavateljev pridružila še strokovnjak za komunikacijo in osebnostni razvoj Edvard Kadič ter pater Karel Gržan.

Zvezdana je predavateljem zastavljala nekoliko provokativna vprašanja, a na zadnje vprašanje – kaj zanje pomeni ljubezen – so bili odgovori enostavni: Ljubezen je strast, je grajenje življenja z ljubljenimi, je naša lastna edinstvenost. Ljubezen je vse, kar smo mi in kar je okoli nas.

Internet & medosebni odnosi, Luka Kogovšek

Kaj vse povzroča internet v naših možganih? Koliko nas je internetna tehnologija spremenila, kot posameznike in kot odnosna bitja?

Pregled prednosti in pasti, ki jih internet prinaša v naša ljubezenska življenja, partnerstva, starševstva. Razlike med generacijami, ki smo se interneta privadile in mlajšimi, digitalnimi domorodci, rojenimi v splet.

Kako vse skupaj vpliva na naše zaljubljanje, vzdrževanje odnosov, pa tudi umik iz odnosov in ločitve? Poglej si predavanje vodje portala ona-on.com Luke Kogovška. Govorili smo o vplivu interneta na medosebne odnose.

Ni komentarjev

Odgovori