FOTO: Zmenek s Sakešviliji ob sladkih prigrizkih in koktajlih

Zanimiva in občasno nekoliko provokativna gledališka predstava je tokrat v Malo Dramo privabila več ljubiteljev kulture in dobre družbe.

Gregorjev mesec smo si popestrili z zmenkom s kulturo. Ogledali smo si grotesko Ljudski demokratični cirkus Sakešvili, v kateri igrajo Gregor Baković, Maša Derganc, Boris Mihalj, Klemen Slakonja in Gašper Primc.

V totalitarni državici Sakešvili živi narod, ki se imenuje Sakešvili, prav tako je vsem prebivalcem ime Sakešvili – kot tudi njihovemu doživljenjskemu predsedniku. V Sakešviliju je vse omejeno, celo ljubezen. Ljubiš lahko le, če imaš bone – prav tako obstajajo boni za srečo, samozadovoljevanje in celo samomor.

Zanimiva scenografija in iskrivi, nekoliko provokativni dialogi, so poskrbeli za smeh med gledalci, igralci so skozi predstavo komunicirali z gledalci in jih vključevali v potek zgodbe.

Zmenek s kulturo postregel s spoznavanjem in sladkimi prigrizki

Tokratni obisk gledališča pa za gledalce ni bil običajen – bil je spoznavno obarvan. Že pred začetkom predstave so se lahko obiskovalci spoznali, saj so sedeli med predstavniki nasprotnega spola.

Po predstavi se je spoznavanje nadaljevalo ob sladkih minjonih iz Domače peke in rumkoli iz Pernod Ricarda, vzdušje je popestrila še prijetna glasba. Med udeleženci so se hitro razvneli pogovori, tako o predstavi in pa tudi o čem drugem. Nekateri so vztrajali do poznih večernih ur – vse z namenom, da se bolje spoznajo.

Psst, videli smo veliko sramežljivih nasmehov in celo izmenjevanje telefonskih številk. 🙂

Če ti tokrat ni uspelo priti na sladki zmenek s kulturo, se lahko udeležiš naslednjih spoznavnih dogodkov, ki jih že pridno pripravljamo.

Se vidimo!


Si bil/a na predstavi? Pod komentarje zapiši svoj vtis z dogodka ali pa nam ga pošlji na tamara@veneti.com 🙂


 

Novinarka in urednica Magazina ter asistentka v marketingu. Zagrizena antišportnica in odvisnica od kave. Mojo ljubezen do kave presega le ljubezen do živali. Sem živ dokaz, da spletno spoznavanje deluje.

Ni komentarjev

Odgovori