Kako se razlikujeta teorija in praksa spletnega spoznavanja

Spletno spoznavanje

Spoznavanje in iskanje ljubezni samo po sebi nosi romantičen pridih. Kako pa je s tem pri spoznavanju preko spleta?

Je spletno spoznavanje v virtualnem svetu sploh lahko romantično? Nekateri prisegajo, da temu ni tako, saj da je treba osebo videti iz oči v oči. Na drugi strani, pa se na ta način spozna čedalje več samskih, tudi takšnih, ki na koncu pristanejo v resnem razmerju. In kako preiti iz teorije v prakso?

Spletna predstavitev

Predstavitveni stavek je zelo pomemben. Napiši nekaj, kar odraža tebe (in se seveda sklada s fotografijo.

Tudi na spletu se boste seveda najprej predstavili. Enako, kot bi to počeli v živo, le da vam v tem primeru ne bo nič ušlo iz spomina, ne bo vas zmotil telefonski klic, ki bi prekinil vašo uvodno predstavitev in ne bo tistega zoprnega občutka, da morda govorite preveč za prvi zmenek.

Opis in fotografije povedo veliko o vas. Seveda ne vsega, pa vseeno dovolj, da nekoga pritegnete do te mere, da si vzame čas in vas preveri. Ravno od kvalitetne predstavitve bo odvisno koga boste pritegnili in kaj boste o sebi skozi te informacije povedali. Opis je lahko resen ali zabaven, enako tudi fotografije.

Pomembne malenkosti

Dobro izpolni tudi ostale malenkosti v svojem profilu.

Morda se komu zdi povsem nepotrebno in potrata časa, da bi izpolnjeval prav vse detajle, opisoval svojo višino, barvo las ali se razgovoril o svojih hobijih. Na drugi strani se je treba zavedati, da prav te malenkosti velikokrat odločajo o tem ali bomo nekomu zanimivi ali ne. Nekateri iščejo zgolj sorodno dušo, ki jo veselijo izleti v hribe in potovanja.

1,80cm visoka ženska navadno tudi ne išče manjšega moškega od sebe, zato ji podatek o višini pove veliko. Na nek način vsi ti podatki poskrbijo tudi za to, da ne izgubljamo časa s spoznavanjem oseb s katerimi morda nimamo veliko skupnega. V resnici je najbolje izpolniti vse kar je na voljo in s tem na nek način pokazati tudi svojo zavzetost.

V teoriji je preko spleta “simpl”

A le v teoriji. Mnogi mislijo, da je spoznavanje preko spleta “plastično” in neresnično. To nikakor ne drži. Tudi v komunikaciji preko spleta je treba pokazati določene veščine, če ne morda še kaj več kot v živo, da pritegneš pozornost osebe, ki ti je všeč. V spletnem klepetu je namreč mnogo težje izražati čustva.

Vsekakor so pri tem v veliko pomoč emoji, katerih vsi ne znajo dovolj izvirno uporabljati spet drugi, pa ne brati. Prav tako ne velja niti, da se bosta dva v živo dobro ujela, če jima je šlo dobro v spletni komunikaciji. Iz teorije v prakso lahko to pomeni, da bo energija popolnoma drugačna. Velik vpliv na uspešnost zmenka v živo imajo še; glas, vonj in gestikulacija.

V izogib razočaranju na zmenku v živo

Spoznavanje preko spleta je prvi korak do zmenka v živo. A če gre preko spleta vse kot po maslu še ne pomeni, da bo enako tudi v živo. V tem pogledu lahko največ postorimo sami na način, da na svojem profilu objavljamo sveže in resnične fotografije. Čeprav smo si bolj všeč na tistih iz srednje šole, bi bila njihova objava velika napaka.

Razočaranje, ki bi sledilo na zmenku v živo bi bilo seveda ogromno. Tudi laganje o hobijih se ne splača. Če je simpatija navdušen hribolazec in plezalec ali navdušenec nad motorji je povsem brez potrebe lagati, da to počnemo tudi sami, če to ne drži. Eden prvih zmenkov bo zagotovo hoja v hrib ali vožnja z motorjem.

Podobno velja za navajanje napačnih podatkov o višini, barvi las ali denimo, da smo samski, če v resnici nismo. Nekateri “skrijejo” celo otroke in s tem podatkom pridejo na plan precej kasneje. Spoznavanje naj temelji na iskrenosti in brez zavajanja. Slednje namreč vedno privede do enakega zaključka.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori