Kataya ~ Celo življenje ljubimo, se ‘odljubimo’, pa spet ljubimo

Pevka Katja Ajster, ki je v Sloveniji bolj znana pod imenom Kataya, je pred kratkim izdala novo pesem in videospot Fuego, v sodelovanju s srbskim glasbenikom Djomlo. V enem mesecu se je nabralo skoraj 100.000 ogledov, a vse med snemanjem ni potekalo tako gladko …

Bodite najboljša različica samih sebe in s tem bo v vaše življenje stopila oseba, ki vam je namenjena.

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate, kaj vam je pomembno?

Trenutno sem osredotočena na svojo izobrazbo in da živim življenje polno, vsak dan!

IMG_20190614_163117-minPred kratkim ste skupaj s srbskim glasbenikom Djomlo posneli videospot z naslovom Fuego. Kaj pomeni »fuego« in kako je potekalo snemanje?

Fuego pomeni ogenj in dejansko je bilo na snemanju peklensko vroče, saj smo snemali v prvem valu vročine na začetku poletja. Takrat sem imela še grozne migrene zaradi preobilice obveznosti ter zaključevanja šole. Vendar smo vseeno profesionalno opravili s snemanjem in se imeli top!

Kako ste preživeli letošnje poletje?

Letošnje poletje sem preživela za knjigami! Pišem namreč diplomo.

Kaj za vas pomeni ljubezen?

Je glavna stvar, zaradi katere je vredno živeti.

Ljubezen je tudi ena izmed glavnih tem v skladbah, filmih, pogovorih … Kako je pri vas – povezujete ljubezen z vašim poklicem, ustvarjanjem?

Saj večinoma pesmi govorijo o ljubezni. Kako naj ne bi, saj celo življenje ljubimo, se odljubimo, pa spet ljubimo, v vseh obdobjih, v vseh vrstah, prijateljsko, partnersko, starševsko … Tudi moje pesmi govorijo o ljubezni, nekatere celo o ljubezni do sebe.

Screenshot_20190614-205707-minVaša prva asociacija na ljubezen?

Mir in varnost. Zavetje pred viharji življenja.

Za koga in kaj vse bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

Seveda je to vprašanje, na katerega bo skoraj vsak odgovoril: sebe, starše, partnerja, družino, prijatelje.

Je samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti za raziskovanje?

Čisto odvisno, kaj ti nameni življenje, ne moreš izsiliti ali pospešiti situacij. V samskosti lahko dobro spoznaš sebe in kaj si želiš ter si postaviš neke temelje.

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju ;)?

IMG_20190715_180956-minNajboljša je zgodba o tem, kako sva se s fantom Timom spoznala. Zanalašč sem se usedla za njegovo mizo, z namenom, da bi malo hecala fante. Dolga zgodba, a na kratko, v resnici je šlo za šalo med dvema prijateljicama in zato sva si s prijateljico malce privoščili ljudi oz. fante okoli naju tisti dan.

Za tisto mizo sva s kolegico takrat nekaj spili in pozabili plačati. En mesec kasneje, v drugem mestu na drugem kraju, sredi noči, ob dveh zjutraj, me izza šanka grdo gleda en fant. Pridem do njega in mu rečem, če je kaj narobe in mi je rekel: ‘nisi plačala pijače’. In to je bil ta fant h kateremu sem se ponesreči usedla za mizo en mesec nazaj, moj Tim.

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 30% Slovencev (skoraj vsak tretji par) danes spozna prek spleta?

Glede na to, da je veliko dejavnosti, tako v zasebnem kot v poslovnem svetu, prešlo na digitalno, kako se potem ne bi? Zmenki niso več klasični, ampak se ljudje spoznavajo preko interneta in to ni tako slabo kot pravijo nekateri, saj se svet razvija, razvijamo se z njim ali pa izumremo.

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, na ona-on.com?

To pa na žalost še ne.

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

Glavna stvar tukaj je, da NE IŠČETE. Situacij v življenju ne moremo izsiliti, bodite najboljša različica samih sebe in s tem bo v vaše življenje stopila oseba, ki vam je namenjena.

Eva je po izobrazbi diplomirana novinarka (kmalu magistrica novinarskih študij), znana po tem, da vprašanja za ona-on postavi tako, da se ob tem vsak počuti prijetno. Sicer pa se ukvarja s TV vodenjem in z vlogerstvom. Na YouTube kanalu, pod imenom Evina lepotilnica, s sledilci deli nasvete o lepoti in modi. Najdeš jo tu: https://www.youtube.com/c/EvaCentrih

Ni komentarjev

Odgovori