Ko zavračamo poljub

Včasih si, pa naj bomo še tako zaljubljeni, nikakor ne želimo poljubov.

Poljub je primarni izraz naklonjenosti in ljubezni. Podarimo ga le tistim, ki jih imamo radi. Ampak včasih pride tudi do tega, da se poljuba od svoje, čeprav ljubljene osebe, branimo. Zakaj? Kdaj nas “zadanejo ti trenutki norosti”?

Poljub v javnosti?

Zavračanje poljuba je lahko povezano z našim dojemanjem le-tega. Če je poljub v naših očeh razumljen kot zelo intimen izraz ljubezni, bi ga radi obdržali le zase in za svojega izvoljenca ali izvoljenko. Zato se ne želimo poljubljati v javnosti.

To je močno povezano z našo vzgojo. Če so starši na nas prenesli mišljenje, da se pa “to ne dela v javnosti”, ampak se lahko poljubljamo le v zavetju svojega doma, potem naš partner poljubov ne bo deležen v javnosti.

Če si eden izmed tistih, ki takšnega razmišljanja ne razumejo, pa vseeno poskušaj spoštovati partnerjevo željo. V tem primeru namreč ne gre za to, da te partner oziroma partnerica ne bi želel/a poljubiti, ampak za njegovo vzgojo. Tolaži se s tem, da se ljudje spreminjamo in da bo mogoče le prišel trenutek, ko se bo tvoj izbranec ali izbranka upal poljubljati vsem na očeh.

poljub ni vedno samoumeven
Vir: Shutterstock

Zakaj se še izogibamo poljubu?

Čeprav naša ljubezen do partnerja seže do zvezd in nazaj, pa mu včasih tega ne pokažemo radi s poljubom. Oglejmo si še nekaj nekoliko bolj praktičnih razlogov za zavračanje poljuba.

  • Fantje, če na kakšnem pikniku ali domači veselici z česnom dobro podmazano porcijo čevapčičev obogatite s svežo čebulo in ostro začinjeno gorčico, izdatno hrano pa poplaknete s pivom ali litrom domače šmarnice, ste lahko skorajda 100-odstotno prepričani, da vaša izbranka ne bo ravno vesela veseljaškega “zalizovanja”.
  • Podobno je pri jutranjem poljubljanju. S to razliko, da tukaj ne gre za pivski zadah, ampak za jutranjega. Zato je priporočljivo, da zjutraj skočimo do kopalnice in si vsaj na hitro osvežimo ustno votlino. Ali pa imamo pri roki vsaj kakšen osvežilni bonbon na nočni omarici.
  • Tudi kajenje ne vpliva ravno stimulativno na željo po poljubljanju. Treba se je zavedati, da je zmeraj več tistih, ki ne prenesejo vonja po tobaku. In ta številka se iz dneva v dan veča. Je morda med njimi tvoj izbranec oziroma izbranka? Misliš, da rad/a poljublja “pepelnik”?
  • Tvoje ustnice je napadel zlobni herpes. Sedaj pa ti enako brezobzirno z “oteklo ustnico” napadaš svojo boljšo polovico? Se ne zavedaš, da je zdravje eno izmed najpomembnejših dobrin? Zato svojega partnerja nikar ne glej grdo, če se v tem obdobju, ko tvoje ustnice “krasi” krasta, malce izogiba strastnemu poljubljanju.

Čeprav včasih pride do trenutkov, ko nam poljub enostavno ne paše, pa to nikakor ne pomeni, da nam ni več do našega izbranca. Naše boljše polovice pa se morajo tudi tega, kot še česa drugega, navaditi.

A z zavračanjem poljubov ne pretiravati. Če bo to trajalo dlje časa, je namreč to alarm. Ki lahko nakazuje na resnejše težave v razmerju.

Srečno!

Ni komentarjev