Ljubezenski nasveti | 5 odločitev za katerimi vam bo nekoč morda žal

V življenju sprejemamo pomembne odločitve ali pa jih tudi ne in nam je zaradi tega nekoč lahko pošteno žal.

Večina nas sledi nekim privzgojenim vzorcem in smernicam. Ene dobimo v otroštvu in med odraščanjem preko staršev, druge v šolah. Na vsako splošno vprašanje že skorajda poznamo pravilen odgovor. Kaj se sme in kaj se ne sme. Kaj se spodobi in kaj vsekakor ne.

A po drugi strani je človek individualno bitje in razmišlja tudi sam zase. Ljubezenski nasveti so večkrat zelo dobrodošli, zato si spodaj preberite 5 odločitev za katerimi vam bo morda nekoč žal. Kaj pa, če bi se odločili drugače?

1. Gleda vas, ampak zdi se vam, da si samo domišljate

Vzgojili so nas, da ne strmimo v druge ljudi, še posebej ne, kadar jih ne poznamo. Ampak, kaj pa v situaciji, ko gre za očiten flirt in se nam dozdeva, da smo nekomu morda všeč?

Ampak, kaj pa v situaciji, ko gre za očiten flirt in se nam dozdeva, da smo nekomu morda všeč?

Za sosednjo mizo v kavarni nas, na oko, prijetna oseba pogleda in pogled na nas zadrži dlje kot je to običajno. Se nam celo kratko nasmehne. Smo samski in obrnemo pogled v tla ter pozabimo vse skupaj.

Čez leta nam utegne biti še kako žal zaradi te odločitve. Z malce več poguma in odločitvijo, ki bi presegla naučen vzorec, bi lahko morda pristopili k tej osebi in ji ponudili kavico. V najslabšem primeru ne bi bilo nič od tega. V tistem boljšem pa bi si morda zagotovili prvi zmenek in morda celo resno ljubezen za vse življenje. Kdo ve?

2. Z nekom se dobivate, ampak verjetno samo izgubljate čas

Ljubezenski nasveti

In kako to veste? Če ne vložite svojega truda in časa, da bi osebo bolje spoznali, ne boste nikoli izvedeli, ali je bila morda prava za vas. Zmenki so namenjeni prav spoznavanju dveh oseb.

Nekaj vaju je moralo povezati, da sta se pričela dobivati. Spoznavata drug drugega, počasi se odpirata in iz dneva v dan pridobivata novo sliko drug o drugem. Iz danes na jutri res ne gre.

Vseeno pa vam nikoli, ampak zares nikoli, ne sme biti žal vloženega časa. Predstavljajte si dva, ki se po prvem zmenku na veliko zaljubita, preselita v skupno stanovanje, potem pa iz tedna v teden, iz meseca v mesec, spoznavata, da nista za skupaj.

3. Živita skupaj, a vajino življenje je en sam jok in stok

Vzgojili so nas, da je potrebno potrpeti in vztrajati. Res je, v primerih, ko lahko rešimo razmerje in s tem družino. Kaj pa v primerih, ko se partnerja ne strinjata niti o tem, da bi se bilo potrebno pogovoriti?

ljubezenski-nasveti-ona-on-zasebni-stiki-resne-zveze-zmenki1

Življenje gre mimo, dan je enak dnevu, ves čas prepiri, zdi se vam, da živite z napačno osebo, vmes pa mine 20 ali 30 let. Potem pa pridejo na vrsto vprašanja kaj bi bilo, če bi se odločili drugače in zakaj se niste.

Če je pri čem potrebno vztrajati, potem je to vsekakor odkrit pogovor s partnerjem. Razveze so boleče, a boli tudi življenje z napačno osebo.

4. Zaživela bosta pod skupno streho, ker bodo stroški manjši

Tega nikar ne počnite zaradi manjših stroškov. Preselita se skupaj zato, ker se ljubita. Zato, ker ne moreta drug brez drugega in si želita družine. Želita se prebujati drug ob drugem in ne le uiti iz primeža staršev ali drage najemnine.

In, ko enkrat zaživita skupaj, nikar ne pogojujte skupnega življenja s prispevkom, ki ga vlagate v vajino skupno bivanje. Živite tam zaradi partnerja, ki ga ljubite in ne zato, ker je samsko življenje drago. Le tako bosta uspela ohraniti pristen in zdrav odnos.

5. Vsi prijatelji imajo partnerja, zato ga moram imeti tudi jaz

Velika napaka! Nikoli ne primerjajte svojega življenja z življenji drugih. Nikoli ne bomo vsi enaki, imeli vsi enakih avtomobilov, dobrih služb in enako količino sreče v življenju. Iskanje partnerja na silo se lahko konča z nesrečnim zakonom, v katerem se boste ves čas spraševali ali bi lahko končali s kom primernejšim zase.

Sprejemajte življenjske odločitve modro in preudarno.

Podobno je spočeti otroka zato, ker jih imajo že tudi vsi ostali. Za otroka se dva odločita, ko sta pripravljena nanj in si ga oba želita. Le tako bo življenje te družine podprto s skrbjo obeh in polno sreče, kakršno si vsak otrok tega sveta zasluži.

Sprejemajte življenjske odločitve modro in preudarno. Ne ravnajte se po vzorcih, ki jih zasledite pri drugih. Ste individualno bitje s svojimi čustvi in potrebami. Vsakdo si zasluži lepo življenje, pravega partnerja, s katerim bo želel prebiti vse dni in deliti z njim vse dobro in slabo.

Ni komentarjev

Odgovori