Reci ljubezni “DA” in premagaj strah

Včasih potrebujemo zelo veliko poguma, da se odpremo za ljubezen.

V pravljicah in filmih izgleda najti ljubezen in se ji predati, zelo enostavno. Vendar tisti, ki ste ljubezen nekoč že našli in izgubili, poznate resnico:

Reči »Da« ranljivosti in potovanju v srce, ter se odpreti možnosti, da povabimo v svoje življenje pristno ljubezen, je lahko neprijetno, včasih celo strašljivo.

Kako je to mogoče? Ali ni prava ljubezen tista, ki zdravi vse naše rane in pomirja vse naše strahove, ko se končno lahko odpočijemo v naročju naše ljube osebe?

Reči “DA” ranljivosti in potovanju v srce je lahko neprijetno, včasih celo strašljivo.

Vendar se mnogo ljudi, ki se odločijo, da bodo priklicali tako močno ljubezen v svoje življenje, pogosto ne zaveda, kaj bo to potovanje zahtevalo od njih. Tako upamo. In zagotovo lahko pokličemo v življenje čudovito ljubezen, ki neguje, izpolnjuje in navdihuje ter naše življenje korenito preoblikuje v oazo užitkov.

Pomembno je, da pogledamo navznoter, kako lahko preoblikujemo sebe v najboljše nas, da s tem prikličemo v svoje življenje svojo sorodno dušo in jo tudi obdržimo. Želimo, da postanemo resnično pripravljeni sprejeti in soustvarjati ljubezen z drugim človeškim bitjem.

Za nekatere ta izziv ni enostaven.

Za nekatere ta izziv ni enostaven. Saj nas lahko notranje potovanje, s katerim prikličemo svojega življenjskega partnerja, sooči z vsemi skritimi načini, s katerimi smo se do sedaj zaščitili pred prizadetostjo in razočaranji, da ne bi bili prizadeti, kot smo bili prizadeti in razočarani v preteklosti.

In če začneš stopati po poti ljubezni in čutiš, da si jo po eni strani želiš, po drugi pa nisi čisto prepričan/a, da si jo želiš, vedi, da pogosto odločitev in predanost, da najdemo svojo sorodno dušo in povabimo ljubezen v svoje srce, zahteva soočenje z vsemi našimi načini, kako smo se v preteklosti zavarovali, ko ni bilo varno, da bi ljubili, in z vsemi spomini, ko so nas razočarali in prizadeli tisti, ki smo jim v preteklosti odprli svoje občutljivo srce.

Če tako čutiš, te spodbujam, da vidiš ta trenutek, kot priložnost za drzen in pogumen korak naproti ljubezni, vsem strahovom navkljub.

Vsi imamo te strahove. Kaj če….? Kaj če spet vse pokvarim? Kaj če spet ne bom videla vseh opozoril? Kaj če spet postanem ujeta v zvezi z nekom, ki ne bo imel dobrega odnosa do mene? Kaj če dam v zvezo spet celo sebe?

Anina Zgodba ali kako je pripravo na partnerstvo doživljala Ana

Da ti pokažem, kako bi lahko ta pogumna odločitev  izgledala, bi rada delila s tabo zgodbo o Ani, ki je šla skozi proces Priprave na partnerstvo.

Ana je naredila veliko čudovitega notranjega dela, ugotovila je svoje notranje ovire do ljubezni, sprostila svoje občutke žrtve in se bila pripravljena videti kot vir vseh razočaranj v ljubezni, ki jih je doživljala skozi leta.

Vir: Shutterstock

Ob razmišljanju o svojih žalostnih zgodbah o ljubezni, kaj vse je šlo narobe, je nenadoma z  velikim občutkom žalosti spoznala:

Nikoli nisem zares verjela, da sem dovolj dobra, da bi imela ljubezen.

»Nikoli nisem zares verjela, da sem dovolj dobra, da bi imela ljubezen. In zato nisem nikoli spoznala prave ljubezni. Zaradi dela v programu Priprava na partnerstvo, lahko sedaj vidim, da ker me je bilo tako strah, da nisem dovolj dobra, da bi bila ljubljena, sem se vedno pretvarjala, da sem nekdo, kar nisem bila. To sem delala tudi v zakonu.«

»Da sem to lahko jasno videla, je bilo olajšanje. Vendar pa sem v nekaterih pogledih zdaj še bolj prestrašena! Ne morem si predstavljati, da pokažem svoj pristni jaz, ne da bi skušala skriti vse tiste stvari, ki so v meni ranljive, zaradi katerih se počutim negotovo. Kaj če ugotovim, da res nisem vredna, da me ima kdo rad? Vsaj takrat, kadar v odnosu ne pokažem prave sebe in me zavrnejo, lahko rečem, da me niso poznali!«

Občutja nelagodja in strahu so pomembni mejniki za osvobajanje od preteklosti in odpiranje možnosti za ljubezen

ljubezenski nasveti reci da ljubezniKo začnemo gledati pri sebi načine, na katere smo blokirali izkušnjo ljubezni v svojem življenju, je povsem naravno, da občutimo nelagodje in strah. Vendar so ti novi močni uvidi, tudi če so boleči in nas presenetijo, ključnega pomena za osvobajanje od vzorcev svoje preteklosti. Pomagajo nam premagati ovire, ki nam stojijo na poti, da bi sprejeli pravo ljubezen v svoje življenje.

Ko z jasnostjo pogledamo in ozavestimo svoje stare boleče vzorce v ljubezni, se nam odprejo neizmerne možnosti za ljubezen. Dobimo priložnost, da začnemo početi stvari zelo drugače, na podlagi globlje resnice o lastnih vrednotah in naši vrednosti ljubiti in biti ljubljen.

Ali je bilo res, da Ana ni bila dovolj dobra, da bi jo imel kdo rad? Seveda ne! Ravno nasprotno, Ana je dobra in čudovita oseba, kot toliko drugih, ki gredo skozi proces Priprave na partnerstvo. Pametna, samozavestna, razvita in zelo dobrega srca. Imela je staro prepričanje, ki se je oblikovalo davno v preteklosti, in je imelo zelo malo skupnega z njo danes, pa vendar je še vedno delovalo v njeni notranjosti. In zaradi tega preživetega prepričanja je poustvarjala svoje žalostne izkušnje znova in znova.

Tisti dan, ko je kolikor je mogla, z vso jasnostjo pogledala na to, se je bila končno pripravljena soočiti s svojim omejujočim prepričanjem in v skladu z njim popraviti svoje obnašanje. Obnašanje, ki je z gotovostjo vsakič znova ustvarilo razočaranje v ljubezni, ne glede na to, kako zelo je upala, želela in molila za drugačen izid.

Ne smemo dovoliti, da bi se zaradi strahu odpovedali najboljšemu delu sebe, da privabi nekaj tako čudovitega, kot je prava ljubezen. Omejujoča prepričanja, ki jih imamo, lahko z določeno mero odločnosti in zavzetosti spremenimo, tako da jih pogledamo in začnemo ustvarjati nova vedenja, ki temeljijo na resnici o lastnih vrednotah in globokem občutenju, da smo vredni ljubezni.

Za Ano je to pomenilo, da je imela pogum pogledati, kdo v resnici je. Da se je odrekla temu, da bi bila to, kar je mislila, da drugi želijo od nje. Tvegala je, da govori resnico o sebi v vsakem trenutku svojega življenja, da bi lahko dobila ljubezen, ki si jo je želela.

Bila je preprosta sprememba, ki je spremenila vse.

Danes je Ana poročena s svojo sorodno dušo.

Danes je Ana poročena s svojo sorodno dušo. Živi v partnerstvu, ki temelji na pristnem in globokem prijateljstvu. Pove, kadar se ji kaj ne zdi prav. Izrazi kaj čuti in kaj potrebuje. Ima poglede in mnenja, ki so pogosto drugačna od pogledov in mnenj njenega moža. Je pristna glede svojih napak in se je celo naučila smejati se svojim napakam, namesto da jih vidi kot »dokaze«, da »ni dovolj dobra«.

Trenutek streznitve pride, ko se zavemo, da se v našem življenju ne bo nikoli nič spremenilo, dokler se ne bomo spremenili mi, oziroma nekaj v nas. In ko se tega zavemo, preusmerimo pozornost kam želimo priti in kdo želimo postati, da bomo lahko ustvarili pristno povezanost in medsebojno skrb v ljubezni, po kateri hrepenimo.

Za to je potrebno precej zaupanja in poguma, da se pomaknemo v neznano in tvegamo kot začetniki…, da ostanemo odprti in ranljivi, da delamo napake, znotraj predanosti rasti in razvoju, da bi dobili najboljše, kar lahko življenje in ljubezen ponudita.

Takrat smo močan generator življenja in ljubezni!

ljubezenski nasveti osvobojenaNismo žrtve svojih omejitev. Imamo moč, da sprejmemo nove odločitve in nove korake, ki so temelji za prihodnost, ki jo ustvarjamo.

Vedno sem srečna, ko vidim ljudi, kot je Ana in mnogo drugih, ki gredo skozi proces Priprave na partnerstvo, ki z jasnostjo, pogumom in odločnostjo stopijo v svojo preobrazbo in začno izkušati čudeže ljubezni, ki jih prinaša.

Resnično se lahko znebimo starih vzorcev, ki nam jemljejo moč v ljubezni in življenju. Vsi imamo moč, da se razvijamo!

In nagrada prave ljubezni je vredna truda.

Kateri so tvoji vzorci in prepričanja v partnerstvu, ki ti ne služijo dobro? Kako si jih spremenil/a, da ti sedaj bolje služijo v odnosih in v življenju?

Voditeljica programov Priprava na zavestno partnerstvo – 49 dni do ljubezni, Uživamo v zdravju in hujšanju. Ljudem daje znanja in orodja v obliki vrhunsko dovršenih programov, ki spreminjajo življenja. Delavnice, kvalitetna predavanja, individualna svetovanja, skupinski coachingi, članki in spletna stran, dajejo nova znanja in neomejene možnosti, da lahko vsak prevzame odgovornost za svoje odnose, zdravje in življenje ter naredi spremembe za kakovostno življenje, ki nam je namenjeno. Po vsej Sloveniji vodi vrhunsko transformativne delavnice Priprava na partnerstvo, ki udeležencem pomagajo odpraviti svoje notranje ovire do Ljubezni, da jim ni potrebno ponavljati istih vzorcev. Po delavnici so v roku nekaj mesecev pripravljeni, da pritegnejo in spoznajo točno takšnega partnerja, po katerem hrepenijo in s katerim bodo lahko ustvarili zares srečen partnerski odnos. Predana je, da vam pomaga, da pomagate sebi. Verjame, da so vaše telo, um, duh, vaši odnosi in vaše življenje vredni najboljše skrbi in da nihče ni bolje usposobljen za njihovo skrb, kot vi sami.

Ni komentarjev

Odgovori