Poleg vodenja se ukvarja tudi s standup-om in pisanjem kolumn. Slednje so, kot pravi, njena terapija, kjer si dovoli občutiti vso težo življenja.

Tanja, se človek po več letih vstajanja okoli četrte ure kdaj navadi na to?

“Nikoli. 🙂 Vedno rada rečem, da se vsako jutro počutim, kot da vstajam za pot v Umag, a žal ta misel ne pomaga. Med vikendi in dopusti brez dileme spim tudi do poldneva in še vedno vsako jutro, ko slišim budilko sredi noči, rahlo umrem.”

Foto: Osebni arhiv

Kako ste pravzaprav pristali na radiu? Ste si od nekdaj želeli postati radijska napovedovalka?

“Tekom svojega življenja sem hotela biti marsikaj. Čistilka, arheologinja, fizioterapevtka in na koncu prevajalka. Tako sem tudi študirala germanistiko v Avstriji. Tri dni. Toliko sem potrebovala, da sem dojela, da nisem za to.

Potem pa sem se odločila za študij Medijskih komunikacij, ker sem vedno res rada pisala. Na faksu pa je do mene pristopil sošolec (kolega – ali kako je pravi izraz) in mi rekel, da na lokalnem radiu iščejo voditelje ter, da se mu zdim, glede na to, koliko govorim, primerna za to delo. In sem poskusila. Od tega je zdaj skoraj 15 let.”

Veljate za hudomušno, zabavno in iskreno voditeljico. Zagotovo pa pridejo dnevi, ko je težko zabavati poslušalce. Kako ostati dobre volje tudi, ko imaš slab dan?

“Sama se trudim biti vedno iskrena in povedati ljudem tudi, da na določen dan nisem ravno mati energije in duhovitosti. Zdi se mi, da smo ljudje naveličani zlaganega blišča in filtrov ter da potrebujemo vednost, da imajo vsi bedne dni. To ne pomeni, da jočem v eter, a vendar si dovolim biti iskrena do ljudi, ki me spremljajo.”

Vas sodelavec Kori večkrat spravi v dobro ali slabo voljo? 😊

“Oh, s Korijem doživi človek cel vrtiljak emocij. 🙂 Večinoma me sicer spravi v dobro voljo, imava pa tudi trenutke, kjer ne drhtim od radosti.”

Pišete kolumne, kjer izražate svoje misli, čustva in izkušnje. V njih ste zelo iskreni, čuti se, da izlijete dušo. So kolumne in pisanje na nek način vaša terapija?

“Absolutno. Tako kot je lahko terapija pogovor s prijatelji (ali strokovnjakom), je tudi pisanje točno to. Vsaj zame. Pomembno je, da si človek občasno pusti občutiti vso težo življenja in njegovih rezultatov ter to nekako predela sam s sabo.

V mojem primeru je tako, da rada te zadeve tudi delim, ker vem, da veliko ljudi ni tako odprtih in, da občasno menijo, da so z določenimi težavami povsem sami. Pa niso. In vesela sem vsakič, ko mi nekdo napiše, da mu je moja kolumna pomagala.”

Od kje izvira vaša slaba samopodoba in odnos do hrane?

“Kot vsi kompleksi, tudi moji izvirajo iz otroštva. Naš svet je pač tako narejen, da je namesto ljubezni veliko bolj moderno poniževanje. Kot otrok marsičesa ne razumeš, mnogo preveč potlačiš, ponotranjiš in potem to vzameš s sabo. In naenkrat je nekaj tako banalnega, kot je par kilogramov preveč, odgovorno, da se ponižuješ tudi sam. Če si v otroštvu doživel norčevanje, psihične in fizične incidente, samo zavoljo tega, ker si malo drugačen, te to zaznamuje.”

Pa vendar se človek z leti dobi bolj trdo kožo … ali ne?

“Predvsem na podplatih, ha. 🙂 Seveda. Začneš se zavedati, kaj je pomembno, zakaj si ti vreden mnogo več, kako te je vse to izoblikovalo v boljšega človeka, ki drugim ne počne tega. Vse to veš. Dokler se za zmenek ne tlačiš v obleko ter se ti zdi, da bi s trebuhom lahko zasenčil pol Avstralije. Potem pa si ponoviš predavanje o ljubezni do sebe.”

Ne skrivate, da ste samski. Dejali ste, da so ženske in moški zamenjali vloge. Kaj ste mislili s tem?

“Načeloma ne skrivam niti, ko sem samska, niti, ko sem v vezi, niti ko je – kar večinoma je – komplicirano. 🙂 Zdi se mi, da smo ženske pri boju za enakopravnost in pri tem, da smo se lahko zanašale samo nase, šle korak dlje in naenkrat sploh več ne potrebujemo nič in damo to tudi jasno vedeti. Kar ni absolutno nič narobe.

Všeč so mi iskreni moški s smislom za humor.

Je pa res, da se je s tem spremenilo tudi samo obnašanje nekaterih punc, ki občasno zvenijo vse prej kot damsko ter kot glavni pirati preklinjajo čez življenje. Moški pa so nekoč pristopili, bili odločni, se borili za ljubezen ženske, zdaj pa v varnem zavetju Facebooka ne vedo, kaj bi. In krog je sklenjen.”

Kakšni moški so vam všeč in s čem vas lahko osvoji?

“Všeč so mi iskreni moški s smislom za humor. To mi je v odnosu zelo pomembno, ker je občasno humor edini, s katerim lahko preživiš. Da jim je pomembno, da si ne lažemo in s tem kompliciramo življenja. Seveda mi je odlično, če ljubijo živali, potovanja, svet in mene. Slednje je kar lep dodatek. 🙂 Za osvojitev pa ni recepta, padla sem že na tako različne zaradi različnega, da se bi rada omejevala.”

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veste, da se že blizu 50% Slovencev danes spozna prek spleta?

“Dejansko me to ne preseneti, nenazadnje je postalo spoznavanje potencialnega partnerja vedno težje in nekako se je fino zlekniti v domač kavč in preveriti svoje opcije.”

Ona-on.com največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 29.000 pari in več kot 80.000 aktivnimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

“Niti najmanj. 🙂 Dejansko verjamem, da se bodo številke parov, ki se spoznajo preko spletnih portalov še dramatično povečale.”

Poznate kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

“Zaenkrat še ne.”

Za konec, kaj bi sporočili vsem uporabnikom ona-on.com?

“Predvsem, da jim želim veliko sreče in potrpljenja pri iskanju pravega (oziroma vsaj začasno pravega). Potrebno je znati uživati v vsakem novem poznanstvu, ker četudi ni velika ljubezen, je lekcija in korak bližje k njej.”

Eva je po izobrazbi diplomirana novinarka (kmalu magistrica novinarskih študij), znana po tem, da vprašanja za ona-on postavi tako, da se ob tem vsak počuti prijetno. Sicer pa se ukvarja s TV vodenjem in z vlogerstvom. Na YouTube kanalu, pod imenom Evina lepotilnica, s sledilci deli nasvete o lepoti in modi. Najdeš jo tu: https://www.youtube.com/c/EvaCentrih

Ni komentarjev

Odgovori