Maja Pinterič je 23-letna študentka komunikologije. Širša javnost jo je letos pobližje spoznala kot voditeljico Eme Freš, sicer pa za YouTube kanal NekiNeki ustvarja zanimive video vsebine, skupaj z Lovrom Prešičkom.

Simpatična Brežičanka pravi, da je čisto vseeno, kako spoznaš človeka, če se le izkaže, da si našel nekoga pravega, nekoga, s katerim se super razumeš – naj bo to v vlogi prijatelja, partnerja ali pa sodelavca.

Maja, za začetek – kdo sploh je Maja?

“Sem Maja Pinterič, štejem 23 pomladi in se izjemno rada zabavam s kreativnimi stvarmi. Ustvarjam videe na YouTube kanalu NekiNeki, bila sem komentatorka in voditeljica Eme freš pa tudi voditeljica na pravi Emi.

Sodelujem v posebni rubriki oddaje Vikend paket (Eurošpil), trenutno pa se pripravljam še na pisanje diplome, da zaključim študij komunikologije na Fakulteti za družbene vede. Poleg vseh teh formalnosti sem zelo rada nasmejana in uživam v vseh izzivih, ki mi jih življenje prinese naproti. :)”

Aktivno se (torej) ukvarjaš z YouTubom. Kako si pravzaprav pristala v “YouTube svetu”?

“Z YouTube-om sem se začela ukvarjati po velikem naključju. Preko nekega drugega projekta – AkTV (to je televizijski projekt študentov iz AGRFT-ja), kjer sem bila voditeljica, so me odkrili ljudje, ki so iskali mlade ustvarjalce za sodelovanje pri kanalu NekiNeki. To je sicer kanal za mlade, ki ga podpira Telekom Slovenije.

Povabljena sem bila na avdicijo, ki sem jo očitno tudi dobro opravila, saj so me vzeli v ekipo. Verjetno sem imela še dosti sreče, ker je bil na avdicijo povabljen tudi Lovro Prešiček, s katerim sva se poznala že od prej, saj sva se izjemno dobro “poštekala”, kar je na koncu dobro delovalo tudi na kameri. No, in še zmeraj dobro deluje. :)”

Si od nekdaj razmišljala, da bi se ukvarjala s tem?

“Že od nekdaj sem vedela, da bi se rada gibala v svetu medijev in ustvarjala. Od malega me je veselilo igralstvo, zato sem veliko nastopala tudi po gledališčih. Hkrati se mi je priljubila tudi vloga voditeljice, zato sem že v osnovni šoli povezovala in nastopala na raznih prireditvah.

Vesela sem, da se mi je nato odprla še pot na YouTube, saj tudi v snemanju ter sami pripravi vsebin za videe izjemno uživam. Zelo sem vesela, da sem že od nekdaj vedela, s čim približno se želim ukvarjati in kaj me veseli, saj sem tako lahko zelo hitro začela graditi praktično svojo kariero.”

Z Lovrom sta posnela že kar lepo število videev. Koliko časa ti vzame en video?

“Tako je, v dobrih dveh letih smo posneli že krepko preko 100 videov za NekiNeki kanal. Čas pa je vedno odvisen od same strukture ali ideje videa. Najprej moraš dobiti idejo, kaj bi sploh snemal oziroma kako. Nato je treba spisati scenarij, urediti produkcijske zadeve in potem sledi snemanje.

Če snemamo, mi temu pravimo ‘kavč video’, kjer iz domačega kavča komentiramo določeno temo ali opravljamo izziv, lahko tak video posnamemo v eni uri, saj ni zahteven iz produkcijskega vidika. Ko pa so scenariji nekoliko zahtevnejši ali imamo veliko premikov po lokaciji, nam to vzame več ur ali kar cel dan. Mi pa nikoli ni problem dolgo delati, ker želim biti s končnim izdelkom zadovoljna in izpeljati stvari vedno po najboljših močeh.”

Zagotovo pa se zgodi, da pri snemanju vse vedno ne gre po planu … Nam zaupaš kakšno zgodbo?

“Res je, vedno se nam pripetijo kakšne dogodivščine. Na srečo zelo slabih nimam, saj nam je še zmeraj vse uspelo skoraj tako, kot smo si stvari zastavili, mi bo pa ostala v spominu prigoda z Dunaja. Tam sva z Lovrom snemala video za rubriko Neki Naokrog, kjer je ekipa mladih spoznavala mesto preko opravljanja izzivov.

Z Lovrom in snemalcem smo spali v najetem stanovanju in medtem ko smo si ogledovali prostore in hodnik, smo nekako vsi pristali zunaj na hodniku, vrata naše sobe pa so se za sabo zaprla.

Kar ne bi bilo slabo, če ne bi v sobi pozabili ključev, saj so se vrata po zaprtju avtomatsko zaklenila. Tako smo bili kar hitro prisiljeni, da se odpravimo na ogled mesta in po nekaj urah le dočakali rezervni ključ za stanovanje. :)”

Letos smo te lahko gledali tudi kot voditeljico Eme. Kako je prišlo do tega?

“Preko YouTuba so me odkrili tudi ljudje iz televizije. Najbolj se moram verjetno zahvaliti Blažu Švabu, ki je slučajno naletel na moje videe in me predstavil odgovornemu uredniku, saj so v meni videli nek potencial.

Povabljena sem bila k sodelovanju pri oddaji Ema Freš, ki se mi je zdela zelo dobra odskočna deska v svet televizije, saj je imela poudarek na mladih, kamor smo lepo spadali tudi mladi in sveži voditelji. Ker sem se tam dobro izkazala, sem dobila vlogo voditeljice tudi na pravi Emi, na kar sem bila res ponosna.”

Če primerjamo vodenje oddaje in nastopanje v videih na YT. Ali lahko potegneš kakšne vzporednice in/ali kako se razlikuje delo?

“Delo na televiziji in YouTubu se hkrati povezuje in razlikuje. YouTube je prostor za zelo sproščene vsebine, več kot je nekih spontanih trenutkov in nenapisanih besed, boljše lahko izpade. Sploh pri opravljanju izzivov si moraš veliko upati in si postavljen pred vedno nove situacije, v katerih se moraš dobro znajti.

Foto: Adrijan Novak

Vodenje oddaje na televiziji pa je morda nekoliko bolj resno – nekega velikega odstopanja od scenarija si ne moreš privoščiti, razen, ko je treba rešiti kakšno zagato, kjer pa prav pride tista iznajdljivost, ki jo lovim pri videih za YouTube.

Razlika je tudi v številu ljudi, ki ustvarja oddajo – pri YouTubu si lahko sam oziroma imamo enega snemalca, na televiziji pa je ekipa mnogo večja, več je kamer, več je stvari, na katere moraš biti ves čas pozoren. Se mi pa izjemno dopade, da mi na televiziji ni treba skrbeti za videz, saj me zmeraj uredijo maskerji in stilistke, v tem prav uživam. 🙂

Pa še ključna stvar – na televiziji gre skoraj vse v živo, zato ni priložnosti za popravni izpit, ampak je treba dobro oddelati v točno tistem trenutku in vse že prej zvaditi do potankosti. YouTube vsebine pa lahko ponavljamo, čeprav sva z Lovrotom velikokrat zagovornika tega, da je najbolj uporabna stvar ravno prva, ki jo posnameva, saj izpade najbolj pristna.”

Ne morem mimo vprašanja, da enkrat za vselej rešimo … Ali sta z Lovrom par?

“Na to vprašanje sva že večkrat odgovorila v naših videih na NekiNeki kanalu, zato lepo vabim vse bralce, da opravijo domačo nalogo in si pogledajo kakšno vsebino, da izvejo pravi odgovor. ;)”

Internet je danes ves čas z nami – v žepu na mobilnem telefonu. Ali veš, da se že blizu 50% Slovencev danes spozna prek spleta?

“To dejstvo me hkrati preseneča in hkrati spet ne toliko. Zdi se mi, da je to velika številka in se mi zdi škoda, da več snidenj ni tistih spontanih, v živo, da se direktno pogovarjaš s človekom in začutiš njegovo energijo. A ravno zato, ker nam telefoni in internet dandanes omogočajo vpogled v življenje slehernega človeka, mi to spet ni tako čudno, saj tudi sama opažam, da za veliko ljudi vem zgolj zato, ker sem o njih nekaj zasledila na internetu pa jih potem tako odkrijem.

Navsezadnje pa mi je čisto vseeno, kako spoznaš človeka, če se le izkaže, da si našel nekoga pravega, nekoga, s katerim se super razumeš – naj bo to v vlogi prijatelja, partnerja ali pa sodelavca.”

Ona-on.com največji slovenski spoznavni portal za samske, z več kot 29.000 pari in več kot 80.000 aktivnimi uporabniki, vsak dan ustvari najmanj dva nova para! Se vam zdi to presenetljivo?

Foto: Sašo Radej

“Tudi tega nisem vedela in sem kar presenečena! Vsekakor odlična popotnica za vse samske kot za portal Ona-on. Keep on rocking!”

Poznaš morda kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

“Žal ne.”

Kaj bi, za konec, sporočila vsem uporabnikom ona-on.com?

“Vsem želim, da počnejo v življenju to, kar jih res veseli, da gledajo na stvari pozitivno in ne sklonijo glave ob vsakem neuspehu. Uspeh ne zraste čez noč, ampak je zanj treba garati, pa naj bo to v smislu kariere ali pa pri uspešnih partnerskih odnosih. Bodite dobri do sebe in drugih ljudi, negativa še nikoli ni koristila, dobro pa se ti zmeraj dvojno povrne.”

Eva je po izobrazbi diplomirana novinarka (kmalu magistrica novinarskih študij), znana po tem, da vprašanja za ona-on postavi tako, da se ob tem vsak počuti prijetno. Sicer pa se ukvarja s TV vodenjem in z vlogerstvom. Na YouTube kanalu, pod imenom Evina lepotilnica, s sledilci deli nasvete o lepoti in modi. Najdeš jo tu: https://www.youtube.com/c/EvaCentrih

Ni komentarjev

Odgovori