NOVA METODA LASERSKE ODSTRANITVE DIOPTRIJE – RELEX SMILE

ReLEx SMILE je revolucionarna, najnovejša metoda za odstranitev dioptrije, ki jo je razvilo podjetje Zeiss in se izvaja na vrhunskem Femto laserju – Visumax. Metoda je kratkotrajna, brezbolečinska, omogoča večjo stabilnost dioptrije in hitro okrevanje v treh dneh.


Zaslužite si najboljše za vaše oči. Oči imate samo ene! 

Zagotovite si najprimernejšo metodo za odstranitev vaše dioptrije. 


Zakaj izbrati ReLEx SMILE – novo metodo za lasersko odstranjevanje dioptrije?

Mnogi si želijo odstraniti dioptrijo in se v ta namen pogosto odločajo za metodo odstranjevanja dioptrije z laserjem. Zaradi nepoznavanja metod dvomijo o varnosti in učinkovitosti postopka.

Z lasersko operacijo dioptrije se boste znebili neprijetnega občutka v očeh, s tem pa se boste znebili velike vsakodnevne skrbi. Življenje bo spet postalo lahkotnejše. Prvi korak je odločitev, drugi korak pa je, da spoznate metodo laserske operacije in se prepričate o njeni varnosti. Na srečo se tehnologija in metode neprestano izboljšujejo, zato se vse več ljudi odloči za poseg, tudi tisti, ki so nedolgo nazaj še dvomili o njegovi varnosti.

Novejša, manj invazivna tehnika ReLEx SMILE

Pri laserski odpravi dioptrije obstaja več operativnih tehnik. Prva je bila PRK, druga najbolj znana je LASIK, ki že postajata zgodovina, saj je na trg prišla nova, manj invazivna metoda ReLEx SMILE. Glavna razlika med njimi je način priprave roženice pred lasersko obdelavo. Dovolj zgovoren podatek je tudi, da LASIK naredi dvocentimetrski rez v oko, ReLEx SMILE pa le dvomilimetrski.

Metoda ReLEx SMILE (angl. Small Incision Lenticule Extraction) se za razliko od metode LASIK, ki se je izvajala preteklih 25 let, izvaja šele tri leta, saj so vanjo vključili ogromno novih spoznanj. Tri leta pa je ravno dovolj, da so dokaz o učinkovitosti metode tudi zadovoljni uporabniki.

Gre za najnaprednejši postopek, novo generacijo odstranjevanja dioptrije, ki se v celoti izvaja z laserjem femtosecond. Poseg se izvaja na laserju Carl Zeiss Visumax in je v uporabi že od leta 2011. Je zelo natančen, saj se izvaja tako, da se ne oblikuje flap, tj. roženični pokrovček, kot je bilo to v predhodni tehnologiji z metodo LASIK.


Zaslužite si najboljše za vaše oči. Oči imate samo ene! 

Zagotovite si najprimernejšo metodo za odstranitev vaše dioptrije. 


Kaj se dogaja med postopkom ReLEx SMILE?

Vrhunski laser Femtosecond z veliko natančnostjo ustvarja niz impulzov v središču roženice. Pulzi oblikujejo mehurčke zraka, ki so manjši od 1 : 100 širine človeškega lasu. Ti iz središča roženice ločijo tkivo, ki je videti kot zelo tanka kontaktna leča, katere oblika odgovarja dioptriji in ga odstranijo od preostalega dela roženice.

Laser pri tem oblikuje majhen rez, velik le od dva do tri milimetre, skozi katerega očesni kirurg odstrani tkivo, ki je videti kot zelo tanka kontaktna leča. Laser za to potrebuje le od 26 do 29 sekund (ne glede na višino dioptrije), nato delo očesni kirurg dokonča v nekaj minutah, ko tkivo premera od sedem do osem milimetrov odstrani skozi dvo- do trimilimetrsko odprtino.

Najpogosteje se ljudje odločijo za lasersko odstranjevanje dioptrije po metodi LASIK. To metodo v svetu opuščajo, saj je že stara več kot 25 let. Eden izmed razlogov za opuščanje je, da obstaja nova, naprednejša metoda ReLEx SMILE, ki jo v tujini uporabljajo že tri leta.

Prednosti metode ReLEx SMILE

Odločitev za lasersko operacijo je z ReLEx SMILE zdaj lažja, saj poseg ne zahteva dolgega okrevanja in neželenih stranskih učinkov. Že med samim posegom ne boste čutili bolečin, vid pa se vam bo začel vračati že takoj po operaciji. V nekaj dneh boste dosegli želeno vidno ostrino, večinoma že prvi dan po operaciji.

Še nekatere druge prednosti: – ohrani se osnovna struktura in stabilnost očesa (brez režnja, t. i. flapa) – zmanjša se možnost infekcij, – zmanjšana možnost bleščanja zvečer, – ni nevarnosti suhosti očesa, – možnost poznejšega izvajanja drugih metod odstranjevanja dioptrije (npr. pri starostni dioptriji).

Ni komentarjev

Odgovori