Patricia Koželj: Odprite svoje srce in sledite svojim občutkom

Patricia Koželj ~ prva spremljevalka miss Slovenije in podjetnica ~ nam zaupa svoj pogled na ljubezen, samski stan, prvi poljub in vse, kar pride zraven.

Vir: Patricia Koželj

Patricia Koželj je aktualna prva spremljevalka miss Slovenije. Ne le, da redno študira, aktivna je na mnogih področjih. Kot nosilka lepotnega naziva se udeležuje različnih dogodkov, sodeluje pri raznih projektih, lani je delala v Državnem Zboru RS, leto prej v start-up podjetju, sedaj pa začenja tudi svojo samostojno poslovno pot.

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate?

“Sem ponosna lastnica naziva Prva spremljevalka Miss Slovenije 2015. Zraven tega še študiram finance na EF v Ljubljani, v procesu realizacije pa je tudi moja poslovna ideja – več kmalu!”

Vir: Patricia Koželj
Foto: Aleš Romaniuk

Kaj je pri vas v tem trenutku na prvem mestu?

“Izobrazba in napredek.”

Za koga in kaj bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

“Ljubim svojo veliko družino – starše ter bratca in dve sestrici, ljubim iskrene ljudi, ki me podpirajo, ljudim umetnost, glasbo, meditacijo, ljubim toplino pomladi, ljubim dobro hrano, lepe čevlje, vrtnice, svoj rdeč plašč, v katerem zažarim, ljubim trenutke, ko me nekdo nasmeji … Včasih ljubim samoto in svež zrak, da se spomnim ljubiti tudi sebe.”

Vaša prva asociacija na ljubezen?

“Sprejemanje.”

Prvi poljub in prvi seks, oba si zapomnimo za vedno. Imate na ta dva trenutka lepe spomine?

“Se trudim, da bi oboje pozabila. Hvala za opomnik!”

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju?

“Najslajše so tiste nerodne iz mlajših let. Nekoč so me prijatelji pod krinko zvabili na neke zmenkarije v večji zaprti družbi. Na drugi strani je na mojo srečo (ali pa morda na žalost), bil tudi fant, ki mi je bil takrat zelo simpatičen. Sramežljiva in nervozna, kot sem bila, seveda nisem slišala odgovorov treh fantov, ki so stali za zaveso na odru in te simpatije nisem izbrala. Takrat bi se najraje pogreznila v zemljo, danes pa se temu samo še smejim.”

Vir: Patricia Koželj
Vir: Patricia Koželj

Je v vaših očeh samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti?

“Samski si želijo biti v zvezi, tisti v zvezi pa imeti malo miru in biti vsaj za kakšen dan spet samski. Nikoli nismo zadovoljni. Samsko obdobje je super, je pa nekaj najlepšega zbuditi se z osebo, ki jo imaš neskončno rad in ti to ljudezen vrača.”

Kako pa gledate na prekinitev partnerske zveze? Kako ste se, če ste bili kdaj v tem položaju, s tem soočali?

“Kadar dva nista več za skupaj, gresta pač narazen. To ni nič neobičajnega. Seveda je najbolje takrat, ko se o razhodu lahko iskreno pogovorita in ostaneta prijatelja.”

Danes se že 20 % Slovencev spozna preko spleta. Kaj menite vi o tovrstnem spletnem spoznavanju?

“Verjamem, da ljubezen rodi naključno srečanje. Zelo malo je ljudi, katere sem spoznala preko spleta in jih sedaj uvrščam med prijatelje. Tudi na spletnih straneh za iskanje partnerja me ne boste našli. Prijateljem, ki me vprašajo za nasvet, vedno odgovorim, naj najdejo kakšno drugo pot, da ogovorijo punco, ki jim je všeč. Morda pa ob kakšni pozitivni izkušnji mnenje spremenim.”

Vir: Patricia Koželj
Vir: Patricia Koželj

Na največjem slovenskem spoznavnem portalu ona-on.com se je spoznalo kar 15.000 parov. Je tudi med vašimi znanci kakšen par, čigar iskrica je preskočila prav na ona-on.com?

“Morda, nihče mi še ni omenil. Moja generacija mladih se večinoma spoznava kje drugje. Na faksu, zabavi, preko prijateljev, …”

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com, ki ljubezen svojega življenja še iščejo?

“Sprejmite se. Šele, ko sprejmemo samega sebe, lahko sprejmemo tudi druge. Delajte na sebi, razvijajte se, raziskujte svoj karakter – postanite to, kar ste. Takrat boste pripravljeni, da v vaše življenje vstopi prava oseba. Odprite svoje srce in sledite svojim občutkom. Le-ti vas nikoli ne izdajo.”

Ni komentarjev

Odgovori