Pomen spletne komunikacije pri spoznavanju

Spoznavanje preko spleta je postalo že tako široko sprejeto, da večina ljudi danes na takšen način spoznava svoje nove prijatelje in tudi bodoče partnerje.

Iskanje ljubezni preko spleta je precej enostavno!

Najti ljubezen preko spleta je po eni strani precej bolj enostavno, kot na kakšen drug način, obenem pa vseeno zahteva določene korake, ki pripeljejo do želenega rezultata.

Ključ do uspešnega spoznavanja preko spleta je ustrezna komunikacija. Spodaj je nekaj nasvetov, kako vzpostaviti kakovosten in zanimiv pogovor z neznancem na spletu, ter kako prepoznati osebo, s katero bi bilo spoznavanje smiselno nadaljevati tudi v resničnem svetu.

Začetek pogovora

Začni tako, da zbudiš pozornost!

Prvi vtis je sila pomemben, zato je ključno, da se začetek pogovora dobro odvije. Začni s prijaznim pozdravom in omeni nekaj, kar te je pritegnilo na profilu te osebe ali v njenih sporočilih. Na ta način pokažeš, da si pozoren in se resnično zanimaš za to osebo.

Le ‘živijo’ ne bo dovolj!

Ključna je sproščenost, a na drugi strani tudi spoštljivost. Vsekakor se izogni preveč splošnim vprašanjem, ki jih zagotovo postavlja 99% ostalih in so na ta način dolgočasna. Namesto tega se osredotoči raje na nekaj specifičnega, kar ti je vzbudilo zanimanje, in postavi vprašanje, ki bo spodbudilo nadaljnji pogovor.

Pomembno je ostati odprt in iskren glede svojih namenov. Če iščeš resno zvezo, to jasno izrazi. Če pa si odprt/a za sproščeno druženje ali prijateljstvo, povej tudi to. Komunikacija v zgodnji fazi je ključna za vzpostavitev pravega razumevanja med tabo in osebo na drugi strani.

Pozornost do podrobnosti

Med pogovorom velja biti pozoren na podrobnosti, ki jih oseba deli. Vprašaj več o tem, kar te zanima, in pokaži iskreno zanimanje za njeno življenje, hobije, interese in vrednote. S tem osebi na drugi strani sporočaš, da se resnično posvečaš pogovoru in da ti ni vseeno.

Prav tako ohrani pozornost na način, kako oseba komunicira. Njena vljudnost, odgovori, dolžina sporočil in uporaba jezika lahko veliko povedo o njeni osebnosti. Iskanje skupnih interesov in vrednot je pomembno, saj ti to omogoča graditi globlje povezave in boljše razumevanje.

Prepoznavanje osebe za pravi zmenek v živo

S kom na zmenek?

Medtem, ko je spoznavanje preko spleta odličen način za začetek odnosa, je pomembno tudi prepoznati osebo, s katero bi bilo smiselno nadaljevati v resničnem svetu. Najprej je pomembno, da je oseba iskrena in dosledna v svojih besedah. Če opaziš kakršno koli neskladje ali protislovje v tem, kar ti pove, bo previdnost na mestu. Zanesljiva in poštena komunikacija je ključna za zaupanje v odnosu.

Opazuj, kako se oseba odziva na tvoja vprašanja. Če je odprta, pripravljena deliti osebne izkušnje in postavlja tudi svoja vprašanja, je to dober znak. Vključujoča komunikacija in zanimanje za tvoje življenje kažeta na to, da si oseba prizadeva za vzpostavitev resnične povezave. Kratki odgovori v stilu »aha … ok … razumem …« žal nakazujejo nasprotno.

Te posluša?

Poleg tega pazi na njeno sposobnost poslušanja. Oseba, ki se resnično zanima zate, bo pokazala pozornost do tvojih misli, čustev in zanimanj. Če se med pogovorom počutiš cenjeno in slišano, je to dober pokazatelj, da je oseba vredna nadaljnjega raziskovanja.

Čeprav je nemogoče doživeti pravo kemijo preko spleta, lahko kljub temu razvijeta neko obliko povezave. Pomembno je, da se počutiš udobno in sproščeno med komunikacijo. Če uživaš v pogovoru in se smejeta skupaj, je to zelo dober znak, da je med vama neka oblika privlačnosti in kemije.

Prehod v resnični svet

Spletno spoznavanje, do neke mere, resnično predstavlja virtualen svet, a je na drugi strani tudi resnično. Ko opaziš, da se med vama razvija povezava, je čas za prehod v resnični svet. Predlagaj sproščeno dejavnost, skupno kavo, sprehod ali obisk dogodka, kjer se lahko bolje spoznate v živo. V resnici ni pomembno, kdo da pobudo. Bolj pomembno je, da jo nekdo da.

Predvsem pa je pomembno, da si vzameš dovolj časa za spoznavanje in se ne zanašaš zgolj na občutke pridobljene preko spleta. V resnici se kemija začne že zelo zgodaj, s komunikacijo. Če se nadalje razvije ob pogledu na osebo, ob vibraciji njenega glasu, vonja… Potem so vse poti odprte!

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori