Soditi knjigo zgolj po platnicah?

Radi rečemo, da obleka naredi človeka, kar seveda pomeni, da nekoga sodimo po zunanjem videzu. Pa je to res pravi način za spoznavanje?

Nikakor ne. Seveda je zunanji izgled in neka fizična privlačnost ključnega pomena pri izbiri tega ali nam je nekdo všeč ali ne, nikakor pa ne gre soditi zgolj po tem. Še posebej kadar so v ospredju spletni zmenki.

Kamera me ne mara

Veliko ljudi lahko slišimo tarnati o tem, da se pred fotografskim zaslonom počutijo nelagodno, niso sproščeni in se načeloma ne marajo fotografirati. Od tod tudi veliko zajčkov, kužkov in muc na profilnih slikah družabnih omrežij.

Včasih gre lahko za pomanjkanje samozavesti, slabe samopodobe, drugič pa se ljudje nekako ne želijo izpostavljati na ta način. Metanje vseh v isti koš torej odpade, saj nikoli ne vemo, kako simpatična (ali pač ne) oseba se skriva na drugi strani.

Prav beseda “skriva” pa mnoge odvrne, da bi se z nekom zapletli v pogovor in spoznavanje. Zakaj spoznavati nekoga, ki ga ne vidiš, se skriva itd.? Dejstvo je, da takšno ravnanje vzbuja nezaupanje in več kot jasno je, da profili brez slik prejmejo precej manj interesa.

Nasprotja se včasih privlačijo

Iskanje nekoga, ki bo kopija nas, je nesmiselno in niti ni zaželeno. Težko je pričakovati, da bomo naleteli na nekoga, ki deli prav vse naše hobije, smisel za humor, gleda enake filme in posluša enako glasbo.

Vsaj v nekem delu se dve osebi razlikujeta in prav to ju naredi zanimiva, unikatna. Super je, če se partnerja v večini ujemata, a ohranjata svoj “jaz”. Tako kot morata imeti v razmerju tudi oba še vedno čas zase in za druženje s svojimi prijatelji.

Na spletu torej ne išči zgolj po vnaprej strogo določenem vzorcu. Vsakdo ima svoj “tip”, vendar je bistvo spletnih zmenkov v tem, da spoznaš nekoga, ki ga v resničnem življenju verjetno ne bi nikoli.

In nemalokrat nato pride do trenutka, ko se začudiš, kako zelo privlačna ali simpatična ti je neka oseba zaradi svojega pogleda na svet, razmišljanja, dobrote, sočutja in denimo smisla za humor.

Tudi evforija ne dela usluge

Na drugi strani pa se lahko pripeti, da nam je nekdo preko spleta super všeč. Navdušeni smo nad njegovimi slikami, opis na profilu zelo pritegne, uvoden klepet pa prav tako ni bil slab. A kakor v prejšnjih primerih lahko naletimo na presenečenja, jih je treba pričakovati tudi v drugo smer.

 

Evforija ni na mestu, dokler osebe ne spoznamo v živo. Zgodi se, da je v resnici videti nekoliko drugače, kot smo si sprva predstavljali, nam ne paše njen ton glasu, morda prehitro govori ali pa sploh ne in je vrstice v profilu prekopirala od drugod.

Daj si priložnost spoznati simpatijo

Nekdo lahko na spletu izgleda zelo resen in poslovno naravnan, vendar pa se v resnici izkaže za izjemno duhovito in sproščeno osebo, ko se srečata v živo. Primer enega izmed takšnih pozitivnih presenečenj je lahko, ko se oseba, ki v profilu deluje zadržano, izkaže za pravo bombo energije, polno življenja.

Njena sproščenost, smisel za humor in čarobnost, ki je na spletu nismo mogli ujeti, lahko povsem spremeni vtis in ustvari pristno povezavo med dvema osebama. Svet zmenkov, še posebej spletnih, je zelo zanimiv, a terja od nas potrpežljivost vključenost. Ni dovolj zgolj postaviti profil in čakati, da nas bo poiskala ljubezen našega življenja.

Treba je biti aktiven, osveževati opise, hobije, pa tudi fotografije. Potrebno se je spoznavati, poklepetati z več zanimivimi ljudmi in se z nekaterimi od njih dobiti tudi v živo.

Seveda je težko pričakovati, da bo šlo že v prvo, a se moramo zavedati, da je to edina pot in nas ne sme potreti nobena zavrnitev, kot nam ne sme biti težko reči, da se z nekom ne vidimo.

Pisec, raziskovalec in ljubitelj vsega povezanega s spletom. Googlu pravim "stric", a me žal nima za nečaka :)

Ni komentarjev

Odgovori