Jure Godler je eden izmed najbolj prepoznavnih obrazov Planet TV-ja. Poleg oddaje Ta teden z Juretom Godlerjem, je nedavno prevzel tudi voditeljsko mesto priljubljene oddaje Milijonar. Za naš portal je zamenjal vloge in izkusil, kako je biti “na drugi strani” oziroma je na vprašanja odgovarjal on 😊.

Jure, začeli ste z vodenjem oddaje Milijonar. Kaj nova voditeljska vloga pomeni za vas? Se je veselite, je prisotna trema …

“Nova vloga se mi zdi odlična! Format kviza mi je zelo blizu, ker vključuje dramatičnost, dopušča možnost komičnosti in skupaj z lučnimi in glasbenimi elementi res naredi uro napete televizije. Trema je bila na začetku, kako je ne bi bilo, a je hitro odšla. Stol je zelo udoben, da ne omenjam ekipe, s katero delam, ki je naravnost odlična!”

Oddaja Ta teden z Juretom Godlerjem ostaja na vašem urniku. Katero vodenje je za vas bolj zahtevno in/ali zahteva več priprav?

Foto: Planet TV

“Obe oddaji jemljem zelo resno in obe zahtevata podobno priprave. Mogoče je pri oddaji Ta teden, ker je tak format, potrebno večjo količino teksta predstaviti v krajšem času in je interpretativno bolj zahtevna. Milijonar pa po drugi strani zaradi tega, ker je treba biti v konstantni pozornosti in imeti situacijo pod kontrolo. Oddaji sta kar primerljivi po teh stvareh sodeč.”

Povedali ste, da ste velik ljubitelj kviza Milijonar. Pri tem ne morem mimo vprašanja, ali ste gledali film Revni milijonar, kjer v glavni vlogi nastopa fant Jamala. Če da, kakšen se vam je zdel?

“Veste, da film sicer poznam, a ga nisem nikoli gledal. Sem pa gledal večino oddaj izvirnega kviza Milijonar, ki so ga v UK začeli predvajati leta 1998 s Chrisom Tarrantom kot voditeljem, pa tudi nemške epizode, slovenske z Jonasom in nekajkrat tudi hrvaško različico.”

Ko ste pristali na intervju, je bil vaš pogoj, da ne govoriva o vašem zasebnem življenju, saj imate postavljeno kar strogo mejo med zasebnim življenjem in delom. Zakaj ste postavili to mejo?

Foto: Osebni arhiv

“Mislim, da pri nas, ki imamo zelo ekstrovertirane kariere in zaradi tega neizogibno tudi toliko več pozornosti s strani javnosti, se spodobi, da ločujemo med tistim, kar je pred kamero in tistim, kar je zasebno. Seveda, marsikdo rad deli svojo zasebnost in ne ločuje med javnim in zasebnim. Sam ne spadam zraven. Ko ugasne kamera, se moja trgovina zapre.”

Glede na to, da velik del vašega življenja predstavlja nastopanje, kako si polnite baterije? Imate kakšen hobi?

“Veliko berem, končujem pa tudi že svojo tretjo knjigo, ki bo izšla konec aprila pri založbi Primus. Drugače pa tečem in igram golf. Gibanje v naravi se mi zdi zelo pomembno.”

Proti koncu intervjuja pa imam, v duhu kviza Milijonarja, jaz za vas tri vprašanja, in sicer koliko procentov Slovencev se danes spozna preko spleta?

a) 20%
b) 30%
c) 40% x
d) 50%

Ona-on.com največji slovenski spoznavni portal za samske, vsak dan ustvari najmanj:

a) en par
b) dva para
c) tri pare
d) štiri pare x

Foto: Planet TV

Sem kaj odgovoril prav? Nisem izkoristil nobenega zasilnega izhoda …”

Eva dodaja: Bili ste blizu, pravilni odgovori pa si po vrsti sledijo: d in b. 😊

Poznate morda kakšen par, ki se je spoznal prek spleta, ona-on.com?

“Žal ne poznam nikogar.”

Kaj bi sporočili vsem samskim uporabnikom ona-on.com?

“Bodite neusmiljeno zvesti svojemu karakterju. Karkoli bo prišlo iz vas, bo tako 100% iskreno, pa če gre za delo ali pa medsebojna razmerja.”

Eva je po izobrazbi diplomirana novinarka (kmalu magistrica novinarskih študij), znana po tem, da vprašanja za ona-on postavi tako, da se ob tem vsak počuti prijetno. Sicer pa se ukvarja s TV vodenjem in z vlogerstvom. Na YouTube kanalu, pod imenom Evina lepotilnica, s sledilci deli nasvete o lepoti in modi. Najdeš jo tu: https://www.youtube.com/c/EvaCentrih

Ni komentarjev

Odgovori