Skupina Joker je nastala v aprilu 2016, mlade člane – Nejca, Žana, Marijano in Klemna – pa je združila strast do ustvarjanja narodnozabavne glasbe. Sami pravijo, da so znani po svoji živahnosti, razigranosti in stalni pripravljenosti po zabavi.

Nejc, Žan, Marijana in Klemen so pozitivno naravnani in zabavni, z njimi pa smo se pogovarjali o ljubezni in vsem kar pride zraven. Samskim, ki še iščejo partnerja, so razkrili svoj nasvet – poglej v videu.

Kaj trenutno počnete v življenju, s čim se ukvarjate?

Nejc: “Zjutraj služba, popoldne naredim kakšno stvar okoli hiše, večere pa večinoma preživim ob instrumentih ali prijateljih. V prostem času mi paše tudi malo rekreacije.”

Žan: “Hodim v službo, rad se družim s prijatelji in se ukvarjam z glasbo.”

Klemen: “Hodim v službo in ob delu pišem diplomo. Veliko prostega časa posvetim športu, prijateljem in pa seveda glasbi.”

Marijana: “Zaključujem magisterij komunikologije in opravljam različna študentska dela. Čas, ki ga imam na voljo, rada izkoristim za izhode v naravo, ples, druženje in seveda, glasbo.”

Foto: Grega Eržen
Foto: Grega Eržen

Kaj je pri vas v tem trenutku na prvem mestu?

“Pri vsakem izmed nas prvo mesto zaenkrat predstavlja še šolanje in služba, takoj za tem pa glasba, brez katere si ne moremo predstavljati našega vsakdana.”

Za koga in kaj bi lahko rekli, da ljubite v svojem življenju?

Nejc: “Družina, glasba, dobra hrana … veliko je tega 🙂 ”

Žan: “Svoje dekle, družino, prijatelje in glasbo.”

Klemen: “Mislim, da glasba in pa delo, ki ga opravljam, šport, žurke itd …”

Marijana: “Vsekakor glasbo, brez katere si ne predstavljam življenja in pa stvari, ki jih počnem, obožujem pa seveda tudi moje bližnje … to.”

Vaša prva asociacija na ljubezen?

Vir: Skupina Joker
Vir: Skupina Joker

Nejc: “Kakšna romantična pesem 🙂 ”

Žan: “Na moje dekle in družino.”

Klemen: “Tisti trenutek razmišljaš samo o eni osebi.”

Marijana: “Prva asociacija… nepopisljiv občutek.”

Prvi poljub si zapomnimo za vedno. Imate na ta trenutek lepe spomine?

Nejc: “Prvega se ne spomnim. Ostali so pa tisti, ki so mi dejansko nekaj pomenili.”

Žan: “Se ne spomnim 😀 ”

Klemen: “Se ne spomnim 😛 ”

Marijana: “Ha, ja. 😀 ”

Nam lahko zaupate kakšno “odštekano zgodbo”, ki se vam je pripetila v vašem ljubezenskem življenju?

Nejc: “Nimam kakšnih hudih primerov mogoče edino, ko me je punca hotela predstaviti očetu, na koncu pa se je izkazalo, da se z očetom poznava že precej časa 🙂 ”

Žan: “Ne smem povedat, haha 😀 ”

Klemen: “Spolni odnos v isti postelji, kjer tisti trenutek spi tretja oseba.”

Vir: Skupina Joker
Vir: Skupina Joker

Marijana: “Huh … marsikaj bi se našlo. Najbolj razburljiva so tista ponesrečena nenačrtovana srečanja s starši 😀 ”

Je v vaših očeh samskost obdobje, ki ga je treba čim prej končati, ali pa morda najlepše obdobje v življenju, ki ga je treba pošteno izkoristiti?

Nejc: “Vsaka stvar je za nekaj dobra. Lepo je biti z nekom, s katerim uživaš v skupnih interesih in hobijih, ampak se je potrebno včasih kakšni stvari odpovedati oz. sprejeti kompromis, da zveza lahko funkcionira. Če pa si samski, lahko počneš stvari, ki veselijo izključno zaradi sebe in zato je treba samskost kar najbolje izkoristiti.”

Žan: “Ko si sam želiš izkoristiti to samsko življenje, dokler ne najdeš prave osebe.”

Klemen: “Vsaka stvar je za nekaj dobra, zato je najboljše čim manj razmišljati o teh stvareh. Pride, ko pride.”

Marijana: “Na samskost lahko gledaš na dva načina. Lahko si obupan, ker si samski, ker nimaš nikogar in se počutiš samega, osamljenega. Ampak sama mislim, da samskost vsekakor ni negativna. Prej pozitivna.

Foto: Grega Eržen
Foto: Grega Eržen

Tekom samskosti se lahko naučiš živeti sam, razviješ svojo osebnost, svoje lastne interese, delaš stvari, ki te osrečujejo in uživaš v tem.

Tako si nenazadnje izoblikuješ svojo osebnost in definiraš pojem sreče. Ko dosežeš to, da si v življenju srečen tudi, ko si samski, je potem veliko lažje najti nekoga, s komer se ta sreča samo še poveča.

Zavedati se moramo, da če smo sami nesrečni, nas nihče ne more osrečiti. Najprej moramo biti srečni sami zato, da je v dvoje potem lahko še lepše.”

Kako pa gledate na prekinitev partnerske zveze? Kako ste se, če ste bili kdaj v tem položaju, s tem soočali?

Nejc: “Razhodi niso nikoli lahki, ampak iz vsake napake se tudi nekaj naučiš. Potem pa je treba živeti naprej, početi stvari, ki te veselijo, spoznavati nove osebe, mogoče je med njimi tudi tista ‘ta prava’, in na koncu se zmeraj vse uredi.”

Žan: “Ni dober občutek, ko vsako sekundo razmišljaš o tej osebi, pa je ni ob tebi. Sam sem to situacijo kasneje rešil, saj sem se zbližal nazaj z njo … ”

Klemen: “Sigurno ni prijetno, je pa dobro vedeti to, da se vse zgodi z razlogom in da takrat lahko storiš nekaj, kar drugače nebi.”

Foto: Grega Eržen
Foto: Grega Eržen

Marijana: “Pravijo, da je vsak konec začetek nečesa novega. In res je tako. Vsaka zveza, ki se je končala, zagotovo ni bila tista optimalna za nas. Mogoče nas je zveza omejevala pa tega sploh nismo zaznali.

Vsak konec ti da možnost, da ponovno najdeš samega sebe in da rasteš v osebnosti, se razvijaš in narediš iz sebe nekaj več.

Pa seveda brez tistih pravih prijateljev ne bi šlo. Ure in ure pogovorov, analize, zakaj je tako kot je, joka in vsega kar paše zraven – čokolada, nutela itd. 😀 . In potem ko enkrat predelaš stvari nastopi čas za novosti, ki te osrečujejo.  Ob tem seveda spoznaš tudi, kdo je pravi prijatelj in kdo to nikoli ni bil.”

Danes se že 20 % Slovencev spozna preko spleta. Kaj menite vi o tovrstnem spletnem spoznavanju?

Nejc: “Meni osebno nekako bolj odgovarja spoznavanje iz oči v oči ob kakšni pijači.”

Žan: “Ni napačno, tudi sam sem na ta način prvič ogovoril svojo ljubezen.”

Foto: Grega Eržen
Foto: Grega Eržen

Klemen: “Boljše je, če se spoznaš v živo in počasi gradiš.”

Marijana: “Sama menim, da s tovrstnim spoznavanjem ni nič narobe, so mi pa ljubša tudi srečanja v živo.”

Na največjem slovenskem spoznavnem portalu ona-on.com se je spoznalo kar 15.000 parov. Je tudi med vašimi znanci kakšen par, čigar iskrica je preskočila prav na ona-on.com?

Nejc: “Ne vem, mogoče je pa res.”

Žan: “Ne da bi vedel.”

Klemen: “Ne vem.”

Marijana: “Hm … mogoče, ampak ne da bi vedela.”

Novinarka in urednica Magazina ter asistentka v marketingu. Zagrizena antišportnica in odvisnica od kave. Mojo ljubezen do kave presega le ljubezen do živali. Sem živ dokaz, da spletno spoznavanje deluje.

Ni komentarjev

Odgovori