Zakaj ni dobro biti preveč priden?

Večkrat sem že zasledila vprašanje, kako je možno, da nas druga oseba nima rada, če smo pa tako pridni in delavni. Kot da je pridnost merilo tega, koliko bomo imeli nekoga radi. Igra torej pridnost kakšno vlogo pri izbiri partnerja? Je pridnost prednost v partnerskem odnosu ali morda celo slabost?

Draga čustva, ta je priden, hočem ga!

V ljubezni je vse v kemiji, ne pa v pridnosti in delavnosti. Ne morete izbirati, v koga se boste zaljubili, srce pove svoje, praviloma izbere nekoga, za katerega si nikoli ne bi predstavljali, da boste z njim.

Do človeka čustva preprosto imate ali pa nimate, ne morete se prisiliti v to, da bi jih imeli. Lahko se še tako trudite, da osvojite eno osebo, pa je ne boste, če ni tiste iskrice. In šele, če je tista iskrica, potem se ob razvoju ustreznih čustev in ujemanja z vašimi željami v življenju lahko razvije uspešna zveza.

Če se trudite biti preveč pridni, lahko hitro izpadete obupani. V svoji knjigi (Ne)srečni konci tako osebo poimenujem kar obupanec. To je oseba, ki si želi zveze za vsako ceno, zato išče načine, kako partnerju 100-odstotno ustreči. Gre za izredno prilagodljivo osebo, s katero je lahko funkcionirati zaradi njene ogromne želje po ugajanju, hkrati pa zveza s tako osebo kmalu postane dolgočasna.

Od ugajanja do dolgočasja

Ugajati nekomu ne pomeni nujno uspeha v zvezi!

Na začetku je vsem ljudem všeč popolna pozornost, sčasoma pa nas to začne dušiti. Pazite, da zaradi strahu pred osamljenostjo ne boste naredili vsega, da boste v zvezi.

V zvezi se ne podrejati vsemu in ne iti preko sebe samo zato, da vas partner ne zapusti. Ljudje se želimo počutiti posebne, ne želimo, da je oseba z nami zato, ker nima druge izbire. Mi hočemo biti njena prva izbira. Brez tega se v nas ne razvijejo občutki vznemirjenja, ne občutimo metuljčkov v trebuhu.

Osebi morate dati prostor, ne pa se ji vsiljevati, razumeti morate njene potrebe. Pri tem morate imeti svojo voljo, svoje razmišljanje. Ne pustite, da bi vas partner imel za  predpražnik, saj tako izpade, da se ne cenite dovolj.

Če vse naredite za partnerja, bo vse jemal za samoumevno in se ne bo več trudil za vas. Treba je imeti svojo divjo plat. To seveda ne pomeni, da iščete prepire in ste trmasti, le to, da imate izoblikovana svoja stališča, za katerimi stojite.

Pridnost in delavnost sta lepi vrlini, a …

Res je, da sta pridnost in delavnost lepi vrlini, a srcu ne morete ukazovati, v koga naj se zaljubi, pa naj bo oseba še tako pridna in delavna. Ljudje si želimo zveze z osebo, ki nam da občutek, da smo posebni. Ta oseba ni z vami zgolj zato, ker ji ne ostane nihče drug, ampak zato, ker si želi vas. Ta oseba se posveča zgolj vam, čeprav bi se lahko posvečala marsikateri drugi osebi.

V življenju si želite nekoga, ki se je v zvezi pripravljen popolnoma predati partnerju, a hkrati ohraniti svoj pravi jaz. Osebo, ki bo vedno ostala zvesta sama sebi, ker ve, da bo le-tako uspešna zveza možna.

Idealni partner ne bo nikoli opustil stvari, ki ga v življenju veselijo zgolj zato, ker mu je partner tako rekel. Vedno pa se bo poskušal prilagoditi in upoštevati želje partnerja. Prav to je tisto, kar največ šteje!

Še več mojih nasvetov je dostopnih v knjigi (Ne)srečni konci, ki nudi številne nasvete pri iskanju novih ljubezenskih priložnosti v življenju.

Avtorica knjige (Ne)srečni konci, ki je napisana kot priročnik za soočanje z življenjem po razhodu in pri iskanju novih priložnosti v življenju. Je doktorica prava in diplomirana ekonomistka, ki poučuje na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V popolnoma drugo smer je zaplavala, ker je začutila, da lahko s svojimi izkušnjami na področju partnerskih odnosov marsikomu olajšala eno izmed najtežjih obdobij v življenju. Verjame, da lahko le z razumevanjem dogodkov, ki se nam zgodijo, te dogodke sprejmemo in srečno zaživimo dalje, zato ljudi spodbuja k lastnemu razmišljanju. Svoje znanje o partnerskih odnosih deli tudi v člankih na enem izmed spletnih portalov, na spletni strani ter socialnih omrežjih. Predana je, da vam pomaga najti srečo v življenju in verjame, da se ta že skriva v vas.

Ni komentarjev

Odgovori