Zakaj se ženska odloči varati?

Nedavne študije so pokazale, da vse več žensk skoči čez plot ali da imajo že kar resne ljubimce. Razlogi, zaradi katerih to naredijo, so drugačni od tistih razlogov, ki jih ponavadi imajo moški.

Večina žensk se za varanje zelo težko odloči, sploh če ima otroke. Ko ženska vara svojega partnerja, se ponavadi v njej skriva globlji vzrok, ki je v osnovi nezadovoljstvo z obstoječo zvezo, zakonom. Osamljenost, pomanjkanje komunikacije, nezaupanje so samo nekateri od razlogov, ki poganja žensko, da si poišče tolažbo v objemu drugega moškega.

Pomanjkanje komunikacije

Pogovor o poslovnih in družinskih obveznostih ni prava komunikacija!

Ženska, kateri primanjkuje komunikacija s svojim partnerjem, se počuti neizpolnjena in nezadovoljna. Napačno je mišljenje, da je komunikacija že, ko se partnerja pogovarjata o poslovnih in družinskih obveznostih.

Ja, je tudi to, nekje vmes, vendar je prava komunikacija med dvema, ki se imata rada,  pogovor o čustvih, intimnih zadevah, življenjskih ciljih, strahovih, potrebah in podobno.

Osamljenost

iStock-637512834-minTudi, če je ženska v zakonu ali vezi se lahko počuti osamljena. Žalostno, vendar resnično. Odnos s partnerjem ni več tak kot na začetku. Še več! Začneta živeti ločeno življenje, z ločenimi hobiji. Morda celo spati v ločenih spalnicah.

Posledica tega je, da osamljene ženske več časa preživijo v družbi izven doma, seveda pa si najdejo tudi sebi primerno moško družbo.

Utesnjenost

Ženska, ki ima doma posesivnega partnerja, zna poiskati svobodo z drugim moškim, saj jo veza doma dobesedno duši. Posledica tega je vstop drugega moškega v njeno življenje, kot vstopnica za svobodo.

Pomanjkanje

Če je ženska že bila prevarana ali kakorkoli izdana, od svojega partnerja, je vsaj pri večini žensk, zaupanje šlo po zlu. Ker imata morda skupaj otroke ali premoženje, je vse skupaj samo še formalnost in nikdar več ne more biti, kot je bilo. Zaradi nezaupanja do svojega partnerja, tudi ženska naredi korak naprej in si poišče ljubimca.

Ni komentarjev